
نشست خبري رئيس مجلس - بخش چهارم
لاريجاني: گاهی بحث هایی در کشور زیاد می شود که آن را به مصلحت نمی دانم
رئيس مجلس گفت: گاهی بحث هایی در کشور زیاد می شود که آن را به مصلحت کشور نمی دانم اگر می خواهیم توسعه کشور را دنبال کنیم باید رسانه ها نیز خودانتقادی داشته باشند و صف کشی نشود.
به گزارش گروه سياسي «خبرگزاري دانشجو»، در ادامه نشست خبری رئیس مجلس شورای اسلامی، خبرنگارخبرگزاری ایرنا سوال کرد: در مسائل و مشکلات کشور نمایندگان و مجلس شورای اسلامی به هر بهانه ای اتهامات و تهمت هایی به دولت و دفتر ریاست جمهوری وارد می کنند، موضع شما در این باره چیست؟ آقای لاریجانی پاسخ داد: من تصوری را که شما دارید ندارم و فکر نمی کنم نمایندگان در قوه مقننه و همین طور قوه قضائیه دنبال این هستند که مسئله ای ایجاد کنند.
وی افزود: هر قوه ای وظیفه ای دارد و اینکه قوا با هم تعامل داشته باشند اصل خوبی است ولی به معنی تعطیلی وظایف آنها نیست.
لاریجانی گفت: در کشوری که دموکراسی حاکم است نباید برخی حرف ها شنیده نشود و همان طور که دولت نظریات مختلفی دارد باید بپذیرد که نمایندگان مجلس و قوه قضائیه هم نظرهایی دارند و نباید کار آنها تعطیل شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: این نقطه قوت است که باهم تعامل داشته باشند ممکن است انتقاد هم داشته باشند و این به معنی چوب لای چرخ گذاشتن نیست.
لاریجانی گفت: اگر تهمت باشد حرف شما درست است ولی مجلس این کار را نمی کند، ممکن است نظر چند نماینده باشد.
وی ادامه داد: منصف باشید، اینکه گفته شود مجلس دررأس امور نیست حرف درستی است ؟ یا اینکه با صراحت گفته شود قانونی را اجرا نمی کنیم حرف درستی نیست.
لاریجانی گفت: گاهی بحث هایی در کشور زیاد می شود که آن را به مصلحت کشور نمی دانم اگر می خواهیم توسعه کشور را دنبال کنیم باید شما رسانه ها نیز خودانتقادی داشته باشید و صف کشی نشود.
خبرنگاری در ادامه نشست خبری رئیس مجلس شورای اسلامی پرسید: اینطور به نظر می رسد که در واقع دولت برای اجرای برخی قوانین مصوب مجلس عزم جدی ندارد بطور خاص مثل تسهیلات دو میلیارد دلاری برای مترو، به نظر شما چرا قوه مجریه بنا بر اجرای برخی قوانین ندارد و اقدام مجلس در این باره چیست؟ لاریجانی گفت: در قانون بودجه امسال ساز و کار جدیدی گذاشته شده که هم دو میلیارد دلار برای مترو در شهر تهران و شهرهای دیگر و سه میلیارد دلار برای بنیه دفاعی قرار داده شده است، برای بهداشت و درمان هم رقمی اختصاص داده شده و همچنین در مواردی دیگر؛ البته این با فرض این است که درآمد نفتی ما از یک حدی بیشتر باشد.
وی افزود: البته به نظر ما این حد بوجود آمده است و دولت باید آن را بپردازد.
لاریجانی گفت: دیروز هم کمیسیون بودجه جلسه داشت تا بررسی کند چرا بعضی از قوانین اجرا نشده است. وی افزود: در حال پیگیری هستیم این نَصی که در بودجه امسال آمده باید اجرایی شود اما اینکه چرا اجرا نکرده اند باید از خودشان پرسید، ما نمی دانیم گیرشان در چیست؟ لاریجانی در پاسخ به سوال دیگر این خبرنگار که از کجا در انتخابات مجلس کاندید می شوید، گفت: در مورد بحث نمایندگی هم اکنون در حال فکرکردن هستم و وقتی به نتیجه برسم اطلاع می دهم.
در ادامه نشست خبری رئیس مجلس شورای اسلامی خبرنگاری از وی پرسید مقامات ترکیه معتقدند انقلابیون کشورهای اسلامی در پی مدل حکومتی ترکیه هستند، مدلی که حکومت اسلامی ولی در عمل سکولار است آیا این خواسته انقلابیون منطقه نیز است یا خیر؟ لاریجانی پاسخ داد: آقایان اردوغان و گل از دوستان ما و ترکیه نیز دوست و همسایه ماست اما باید توجه کنند که چه در صحنه انقلاب های منطقه ای و چه در مورد سوریه رفتارهای مسئولانه ای داشته باشند و محرک نباشند.
وی افزود: باید توجه کنند که در برابر بعضی رفتارهایشان در میان مسلمانان سوالاتی هست که باید به آن ها پاسخگو باشند.
لاریجانی گفت: دولت ترکیه که شعارهای خاصی هم درایام انتخابات داشت و تئوری به عنوان عمق استراتژیک برای کشورهای اسلامی قائل است باید رفتاری داشته باشد که مسلمانان را قانع کند.
وی افزود: در انقلاب های منطقه نیز چه در مورد سوریه و چه در مورد دیگر کشورهای اسلامی، مسلمانان توقعاتی دارند که باید به آن توجه شود و ما نیز پیگیریم.
این خبرنگار پرسید: آیا دیدارهای اخیر شما در ارتباط با سیاست خارجی به ویژه دیدارهای بین المللی حکایت از این دارد که مجلس می خواهد برخی کاستی های دولت را در عرصه سیاست خارجی را جبران کند ؟ لاریجانی پاسخ داد: این مسئله چیز عجیبی نیست و به عنوان رئیس مجلس ارتباطات بین المللی دارم و فکر می کنم در اینکه در نظام جمهوری اسلامی از همه ظرفیت ها چه قوه مجریه و چه قوای مقننه و قضائیه در عرصه دیپلماسی استفاده شود اقدام مناسبی است و عقل نیز حکم می کند این کار صورت گیرد.
رئیس مجلس در همین زمینه به پیگیری موضوع هسته ای و احقاق حق ملت ایران در مجلس اشاره کرد و گفت: در مجموع موضوعات مهم کشور موضوعاتی است که همه قوا باید به آن توجه کنند و پیگیر باشند و در مسئله هسته ای به علت اهمیت ملی آن طبیعی است که از همه ظرفیت های مجلس برای پیشبرد حقوق ملت ایران استفاده شود.
خبرنگار خبرگزاری کشاورزی در ادامه نشست خبری امروز رئیس مجلس شورای اسلامی پرسید: باتوجه به اهمیت بخش کشاورزی و اثرات هدفمندی یارانه ها براین بخش و پرداخت نشدن سهم 30 درصدی تولید ، مهمترین اصلاح ساختاری مورد نظر شما برای حل مشکلات بخش کشاورزی چیست ؟ رئیس مجلس شورای اسلامی پاسخ داد: بخشهای کشاورزی و دامپروری باید حمایت جدی شود و در کشورهای صنعتی و توسعه یافته نیز همیشه هاله ای از حمایت از این بخش ها وجود دارد.
لاریجانی گفت : اقداماتی شده است و در چند سال گذشته قوانینی نیز تصویب کردیم و در قانون بودجه و برنامه ها ، بودجه هایی از جمله برای توسعه آبیاری تحت فشار قرار داده ایم.
وی افزود: با توجه به اینکه کمبود آب مسئله ای جدی در کشور است باید به آبیاری تحت فشار بهای جدی داده شود و نظر دولت هم دراین زمینه همینطور است.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در هدفمندی یارانه ها نیز وزارت جهاد کشاورزی اقداماتی انجام داده به عنوان مثال برخی تسهیلاتی قائل شده و تخفیف هایی در هزینه برق آنها داده است بخصوص در جاهایی که چاه های عمیق دارند ولی کفاف نمی دهد.
لاریجانی افزود: ارتباط مستمر داریم تا جایی که می شود از سهم یارانه ها به این بخش ها کمک شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی د ادامه نشست خبری در پاسخ به این سوال که هیئت رئیسه مجلس در خصوص طرح کاهش روابط با انگلیس چه اقدامی کرده است، افزود: اینگونه موارد به قوه مجریه مربوط است مگر اینکه موارد شاذی به وجود آید که بخواهد قوه مقننه تصمیم بگیرد.
وی ادامه داد: این موضوعات در رایزنی با شورای عالی امنیت ملی باید انجام شود و کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز در این باره در رایزنی با این شورا عمل می کند.
لاریجانی در پاسخ به سوال دیگر این خبرنگار مبنی بر اینکه چرا اخباری درباره نشست اخیر سران سه قوه که به میزبانی آیت الله آملی لاریجانی برگزار شد منتشر نشد؟ فت: شاید انتظار این بود که مطالبی گفته شود و نظر من هم همین بود که اگر مفادی از جلسه گفته شود خوب است.
وی افزود: در این جلسه درباره انقلاب های منطقه و برخی موضوعات حساس آن تصمیماتی صورت گرفت که چگونه از این حرکت ها حمایت شود.
لاریجانی گفت: درخصوص مباحث داخلی نیز درباره هدفمندی یارانه ها و حمایت از بخش های تولیدی مباحثی مطرح شد که در همین زمینه برای نمونه قرار شد تمهیداتی برای حمایت از دامداران کشور اندیشیده شود.
وی ادامه داد: البته به برخی موضوعات دیگر نیز که بتواند به همگرایی و توان ملی کشور کمک کند اشاره و در مجموع نکات خوبی در این نشست مطرح شد.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: بسیاری از نسخه هایی که گاهی کشورهای غربی و عربی درباره فلسطین می دهند نتیجه ندارد و واقع بینانه نیست.
لاریجانی در ادامه نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری خانه ملت مبنی بر اینکه از برگزاری همایش حمایت از انتفاضه فلسطین چه استفاده ای در دیپلماسی پارلمانی خواهید کرد؟ افزود: بسیاری از مباحث بین المللی نیازمند رایزنی و اقناع همدیگر است و چیزی نیست که با دستورالعمل بتوان به جایی رساند زیرا دولتها مستقل اند.
وی با اشاره به اینکه اینگونه همایش ها به همفکری کمک زیادی می کند گفت: برای نمونه زمانی که هجوم وحشیانه به غزه صورت گرفت با تقاضای ما نشستی فوری در ترکیه برگزار و تصمیماتی برای حمایت از مردم فلسطین در آن نشست اتخاذ شد.
لاریجانی افزود: با توجه به نقشی که مجالس کشورهای اسلامی می توانستند دنبال کنند در آن نشست پیام هایی صادر و متعاقب آن کمک هایی به فلسطین ارسال شد.
وی با اشاره به اینکه مسئولان و سیاستمداران کشورهای مختلف باید در برخی مباحثات به اقناع برسند گفت: این گونه همایش ها کمک می کند که اگر پدیده ای قرار است در سازمان ملل مطرح شود افکار مختلف ارائه شود.
لاریجانی افزود: در این همایش ها باید برای رسیدن مردم فلسطین به حقوقشان به راهکارهایی برسیم چرا که نسخه هایی که گاه کشورهای غربی و عربی می دهند نتیجه ندارد و باید واقع بینانه باشد.
رئیس مجلس گفت: برخی از این همایش ها و رایزنیها پیام های مساعدت سیاسی نیز دارد که آن نیز اثر بخش است.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه نشست خبری خود در پاسخ به پرسش خبرنگار رادیو تهران در این باره که آیا قانون مدونی برای جلوگیری از توسعه بی رویه شهر تهران نداریم، گفت: مجلس در این باره قانون دارد و براساس آن نحوه گسترش شهر تهران باید در شورای خاصی تصمیم گیری شود.
لاریجانی افزود: در این باره تصمیم دولت را در مسکن مهر درست می دانم زیرا هدف این بود که زمین را از بورس بازی دربیاورند. وی گفت: هدف دیگر ،کاهش قیمتها بود و این هدف خوبی بود که در برخی از نقاط موفق بوده است اما در برخی از مناطق مانند تهران مشکلاتی داشته که در کل اینکه بخواهند زمین را از بورس بازی دربیاورند تصمیم درستی است.
لاریجانی ادامه داد: این تدبیری است که باید آن را گسترش داد و بسیاری از کشورها هم که توانستند بر مسئله مسکن فائق شوند ابتدا حجم زیادی مسکن ساختند. وی افزود: تلاش دولت را در مسکن مهر که سعی می کند زمین را از بورس بازی خارج کند درست می دانم اما پدیده هایی مانند تهران را باید جداگانه مورد بررسی قرار داد.
ئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه نشست خبری خود در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه همشهری که از وی درباره به طول انجامیدن رسیدگی به تحقیق و تفحص های سازمان تامین اجتماعی در مجلس پرسید گفت: نتایج تحقیق و تفحص های مطرح در مجلس شورای اسلامی حتما تا پایان عمر مجلس هشتم به اطلاع افکار عمومی خواهد رسید.
لاریجانی افزود: گاهی دیده ام نظراتی راجع به تحقیق و تفحص های مطرح در مجلس شورای اسلامی بیان می شود که خیلی مطابق واقع نیست.
وی گفت: تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی ظرف یک ماه آینده در دستور قرار می گیرد و بنابر گفته رئیس کمیسیون، کار آن تمام شده است و به همین ترتیب تحقیق و تفحص های دیگر نیز به نوبت در دستور قرار می گیرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: در مواردی برخی که به دنبال تحقیق و تفحص بودند منصرف شده اند اما برای تحقیق و تفحص هایی که طبق آئین نامه بررسی می شود در کمیسیون تیمی تشکیل شده است و دنبال می شود و به نوبت تا پایان عمر همین مجلس مطرح و رسیدگی خواهد شد.
ادامه دارد ...
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.