وزير نيرو با اشاره به اینکه نيروگاههاي حرارتي درآينده، همچنان 64 درصد از مجموع توليد برق دنيا را بر عهده خواهند داشت، گفت: بر اين اساس افزايش كارايي اين نيروگاهها ضرورتي اجتناب ناپذیر است.
به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، مجيد نامجو در سومين همايش صنعت نيروگاههاي حرارتي در دانشگاه اميركبير گفت: با توجه به روند پرشتاب بهرهگيري از فنآوري هاي نوين در زندگي بشر، تقاضاي برق در سال هاي آينده افزايش چشمگيري خواهد يافت؛ لذا سرمايه گذاري برای توسعه زيرساخت هاي مورد نياز توليد، انتقال و توزيع نيروي برق ضروری است.
وی افزود: بر اساس پيشبيني ها افزايش قيمت برق در آينده اجتنابناپذير است و علاوه بر اين بهره گيري از فنآوريهاي موجود سوخت فسيلي براي توليد برق نيز چالش هاي ديگري را در پي خواهد داشت.
وزیر نیرو تصريح كرد: كارايي پايين استفاده از سوختهاي تجديد ناپذير از مهمترين چالش هاي صنعت برق است؛ چرا كه راندمان نيروگاه هاي حرارتي با بهره گيري از سيستم هاي سيكل تركيبي نيز حداكثر به 50 درصد مي رسد و با بهرهگيري از فن آوري توليد همزمان برق و حرارت حداكثر راندمان به 80 درصد مي رسد و مابقي آن به صورت حرارت و آلاينده هاي هوا وارد محيط زيست مي شود.
نامجو گفت: با توجه به اولويت هاي فني و اقتصادي و مزيت هاي موجود در نيروگاه هاي حرارتي اين نيروگاه ها همچنان در آينده نيز سهم عمدهاي از توليد برق را به خود اختصاص خواهند داد.
وزیر نیرو اضافه کرد: سهم انرژيهاي تجديدپذير از مجموع توليد برق از 18 درصد در سال 2007 به 23 درصد در سال 2035 مي رسد كه اين امر نشانگر رشد متوسط سالانه سه درصد است.
نامجو گفت: به منظور بسترسازي مناسب براي بهره گيري هرچه بيشتر از انرژيهاي تجديدپذير و نهادينه كردن تكنيكهاي استفاده توليد پراكنده برق، جايگزيني شبكه برق سنتي با شبكه هوشمند امري ضروري است.
وي مهمترين خصوصيت شبكه هوشمند را بهرهگيري همزمان از دو شبكه قدرت و اطلاعات علاوه بر انتقال توان دانست و گفت: از این طریق مي توان اطلاعات شبكه را نيز به مراكز كنترل منتقل كرد و از وضعيت لحظهاي شبكه آگاه شد.
وزیر نیرو اضافه كرد: استحصال برق از انرژي هاي تجديدي پذير نياز به سرمايهگذاري اوليه قابل توجهي دارد اما در عين حال در نهايت موجب كاهش هزينههاي توليد برق محدود مي شود و سيستم هاي توليد پراكنده علاوه بر كاهش هزينهها راندمان و اعتماد شبكه را افزايش مي دهد، ضمن آنكه استفاده از انرژي هاي تجديد پذير، موجب كاهش گازهاي گلخانههاي و بهبود شرايط زيستي بشر ميشود.
نامجو ادامه داد: بهرهگيري از انرژيهاي تجديدپذير و توليد پراكنده برق مرز توليد كننده و مصرف كننده برق را از بين ميبرد و امكان ايفاي نقش توليد كننده و فروشنده برق توسط مصرف كنندگان نيز فراهم ميسازد كه اين امر علاوه بر پيامدهاي مثبت فني، نقش مصرف كنندگان را نيز پررنگ مي كند.