نقشه قطري -آمريكايي براي گفت‌وگو با طالبان و نگراني افغان‌ها
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۶۲۱۰۶

نقشه قطري -آمريكايي براي گفت‌وگو با طالبان و نگراني افغان‌ها

وزارت امور خارجه افغانستان و محافل سياسي اين كشور با اعتراض به اقدام يك جانبه قطر براي گشايش دفتر طالبان در دوحه آن را بخشي از نقشه امريكا و قطر براي دخالت در گفت‌وگوها با طالبان خواندند.
به گزارش خبرنگار حوزه بين الملل «خبرگزاري دانشجو» به نقل از العالم،‌ مسئله مصالحه با طالبان و گفت‌وگو با القاعده باعث بروز مناقشات تازه در محافل سياسي افغانستان شده است.

اين مناقشات بعد از فراخواندن سفير افغانستان از قطر در اعتراض به تلاش قطر براي گشايش دفتر نمايندگي طالبان در دوحه صورت گرفته است.

وزارت امورخارجه افغانستان با صدور بيانيه اي در اين باره اعلام كرده است: افغانستان سفير خود در دوحه را فراخوانده تا درباره طرح قطر براي ايجاد دفتري براي طالبان در اين كشور كه بدون مشورت افغانستان صورت گرفته،‌ مشورت كند.

كارشناسان مي گويند اين اقدام قطر باعث مي شود دولت افغانستان در قضيه گفت‌وگو با طالبان به حاشيه برود.

آنان اقدامات قطر را يكي از حلقه هاي طرح آمريكا براي ادامه حضور و دخالت در افغانستان عنوان كرده اند.

ذبيح الله قريشي، استاد دانشگاه كابل در گفت‌وگو با شبكه خبري العالم تصريح كرد: قطر كشوري است كه بيشترين نيروهاي آمريكايي در آن استقرار دارند و افغانستان نگران آن است كه تصميمات بيگانگان بر روند گفت‌وگو با طالبان تأثير بگذارد.

اكثر مطبوعات افغانستاني اقدامات قطر را مداخله در امور افغانستان عنوان كرده و هشدار داده اند كه قطر قصد دارد رهبري گفت‌وگوها با گروه هاي مسلح را كه حق افغانستان است، به دست بگيرد.

حزب تغيير و امل كه از بزرگترين احزاب افغانستان مي باشد، نيز اعلام كرده است هرگونه جهت دهي خارجي به جريان گفت‌وگو با گروه هاي مسلح، اين گفت‌وگوها را با شكست روبه رو خواهد كرد. 
 
پربازدیدترین آخرین اخبار