کد خبر:۱۶۶۸۶۸
ادامه روند مصالحه فتح و حماس
حماس به عباس اجازه بازگشت به خانه تصرف شدهاش را داد
پس از گفتوگوهای سازش میان دو گروه اصلی سیاسی فلسطین، حماس قبول کرد خانه رهبر فتح را به وی بازگرداند.
به گزارش خبرنگار حوزه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» به نقل از الجزیره، در پی مذاکرات آشتی بین دو جناح اصلی فلسطینی در روز شنبه، حماس قول داده است، اقامتگاه محمود عباس را که اعضای این گروه در سال 2007 آن را تصرف کرده بودند، به وی بازگرداند.
خلیل الحیا از مقامات حماس در یک کنفرانس خبری مشترک با ذکریا الآقا از مسئولان فتح، ضمن استفاده از نام محلی عباس، گفت: ما به برادران خود در فتح می گوییم که می توانند منزل ابومازن را پس بگیرند.
وي گفت: پس از یک ملاقات در غزه، حماس به رهبر فتح اطلاع داده که آنها می توانند منزل محمود عباس را پس بگیرند، حماس هم مانند دارایی های خود، با گماشتن مامور از آنجا محافظت خواهد کرد.
در این ملاقات که در منزل اسماعیل هنیه، رهبر حماس برگزار شد، دو طرف همچنین توافق کردند دفاتر محلی کمیسیون انتخابات فلسطین به عنوان مقدمه ای برای انتخابات جدید بازگشایی شود.
ماه گذشته، عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین با خالد مشعل، رئیس دفتر سیاسی حماس، در قاهره ملاقات کرد.
این دو نفر تصمیم گرفتند تا در طی یک فرآیند، راه را برای حماس برای پیوستن به اصلاح سازمان آزادیبخش فلسطین و برای به تاخیراندازی بلندمدت انتخابات فلسطین، هموار کنند.
یک منبع نزدیک به نشست روز شنبه در غزه بدون دادن تاریخ، به خبرگزاریAFP گفت: برای بازگشایی دفتر مرکزی کمیسیون مرکزی انتخابات در نوار غزه موافقت شده است.
از سال 2007، زمانی که حماس قدرت را در نوار غزه بدست گرفت، با بیرون کردن نیروهای وفادار به عباس، سرزمین فلسطینی از لحاظ سیاسی به دو نیم تقسیم شد و فتح حاکم بر بخش بزرگتر یعنی کرانه باختری و حماس حاکم بر بخش کوچکتر غزه شد.
سر انجام در ماه آوریل، پس از سال ها رقابت، دو جناح قرارداد مصالحه ای که تا کنون پیاده سازی آن متوقف شده بود را امضا کردند.
هفته گذشته، «کمیته دو طرفه آزادی عمومی» بر سر تبادل قریب الوقوع زندانیان سیاسی نگهداری شده توسط هر دو طرف، به توافق رسیدند.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰