اژه‌اي: اولين دادگاه فساد بانكي اخير طي ماه جاري برگزار مي‌شود
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۶۸۹۸۷
مشروح نشست خبري سخنگوي قوه قضائيه؛

اژه‌اي: اولين دادگاه فساد بانكي اخير طي ماه جاري برگزار مي‌شود

سخنگوي قوه قضائيه با اشاره به بازداشت 30 تن از مجرمان دست داشته در اختلاس بانكي اخير، از برگزاري اولين جلسه دادگاه اين پرونده بعد از 22 بهمن‌ماه خبر داد.
به گزارش خبرنگار سياسي «خبرگزاري دانشجو» حجت‌الاسلام محسني اژه‌اي در نشست خبري خود با اهالي رسانه كه عصر امروز برگزار شد، ضمن تبريك فرارسيدن ايام دهه فجر با اشاره به آخرين وضعيت پرونده فساد بانكي اخير گفت: پرونده اختلاس بانكي اخير هم از نظر حجم و تنوع فساد و هم از نظر مسائل مرتبط با پرونده، حجم زيادي داشت.

وي افزود: آسيب‌شناسي موضوعات و رسيدگي به مطالبات اشخاص حقيقي و حقوقي، به دليل گستردگي در اين پرونده، حجم زيادي از هماهنگي و تلاش را مي‌طلبد.

دادستان كل كشور تأكيد كرد: ‌طي درگيري دستگاه قضائي در طول پنج ماه با اين پرونده، هنوز به نتيجه نهايي نرسيده است.

اژه‌اي با بيان اينكه همه دستگاه هاي پيگير فساد مالي اخير، تلاش و جديت گسترده‌اي را در اين خصوص به كار بسته اند، ادامه داد: از روز اول تاكنون همه دست‌اندركاران اين پرونده تمام امكانات خود را به كار گرفته اند و از آن در اين پرونده بهره برده اند.
 
براي 24 نفر در جريان فساد بانكي اخير كيفر خواست تنظيم شده است

وي با اشاره به بازداشت 24 نفر از افراد مربوط و دست داشته در اين اختلاس گفت: براي 24 نفر از مجرمان دخيل در اين پرونده كيفرخواست تنظيم شده است.

سخنگوي قوه قضائيه ادامه داد: قاضي اين پرونده مشخص شده و در حال حاضر مشغول بررسي و مطالعه اين پرونده است.

اژه‌اي از بازداشت شش فرد ديگر كه مربوط به اين پرونده بوده‌اند طي روزهاي اخير خبر داد و گفت: در طول اين مدت تعداد مجرمان به 30 نفر رسيد.

وي از برگزاري اولين جلسه دادگاه فساد مالي اخير طي بهمن ماه خبر داد و افزود: اگر قاضي كيفرخواست حاضر را كافي بداند و يا نقص مهمي در آن اعلام نكند، به طور حتم بعد از 22 بهمن، اولين دادگاه اين پرونده تشكيل مي‌شود.

دادستان كل كشور با اشاره به شايعاتي منبي بر برگزاري دادگاه پرونده مالي اختلاس اخير به صورت علني و يا غيرعلني گفت: طبق ماده 187 قانون اساسي، تشخيص اين مسئله بر عهده قاضي پرونده است و گمان‌زني‌هاي رسانه‌ها در اين زمينه غير واقعي است.

محسني اژه‌اي پس از سخنان مقدماتي خود به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
 
پرونده متهمان بيمه به دادگاه رفته است

وي در خصوص آخرين وضعيت پرونده بيمه ايران و متهمان اصلي آن تاكيد كرد: اين پرونده به دادگاه رفته و پس از مدت‌ها وقفه دادگاه از آن ايراد گرفت و به دادستاني ارجاع شد.

دادستان كل كشور با بيان اينكه هنوز ايرادات آن از جانب دادستاني برطرف نشده است، افزود: هنوز دادگاه و زمان برگزاري آن مشخص نشده و همچنان در حال بررسي است.

اژه‌اي در پاسخ به سوال ديگري مبني بر دستگيري عوامل دست‌هاي پشت پرونده التهابات ارز و سكه طبق اظهار نظر وزير اطلاعات گفت: هنوز چنين پرونده اي به دستگاه قضائي ارجاع نشده است و به نظر مي‌رسد اطلاعات كامل‌تر در اين زمينه را شخص وزير اطلاعات مي‌داند.

وي در خصوص آخرين وضعيت شكايت كميسيون اصل 90 از رئيس جمهوري و رئيس دفتر وي نيز گفت: عمدتا از جانب مجلس، پرونده ها به دستگاه قضائي فرستاده مي شود.

سخنگوي قوه قضائيه ادامه داد: بعضي از اين پرونده ها در حال بررسي است و با توجه به محتويات پرونده به ديوان عالي كشور و يا سازمان بازرسي ارجاع داده مي‌شود.

اژه‌اي با بيان اينكه پرونده مذكور در ديوان عالي كشور در حال رسيدگي است، يادآور شد: هنوز پرونده مذكور نهايي نشده است و ما مجوز قانوني مبني بر اعلام محتويات پرونده تا اعلام حكم آن را نداريم.

وي همچنين در ادامه نشست خبري خود در پاسخ به سوال يكي ديگر از خبرنگاران كه از وي در خصوص بازداشت يكي از معاونان سازمان صنعت، معدن و تجارت و دست‌ داشتن احتمالي وي در اختلاس اخير پرسيد، گفت: چندين نفر از اشخاص داراي مسئوليت كه داراي سوابق اجرايي نيز بوده‌اند، در پرونده اختلاس اخير دستگير شده‌اند و در مورد اتهامات خود نيز اعتراف كرده‌اند.
 
دادستان كل كشور ادامه داد: در اين مسئله، شايعاتي مبني بر احتساب يك روز زندان انفرادي براي زندانيان، مطابق ده روز عنوان شده بود.

اژه‌اي در خصوص آخرين بررسي كميته ايراني ضدآمريكايي نيز گفت: جناياتي كه آمريكا طي سال‌هاي گذشته و بعد از انقلاب عليه جمهوري اسلامي ايران روا داشته، بسيار فراوان بوده است.

وي با بيان اينكه اقدامات مقابله به مثل ما بايد مستمر ادامه داشته باشد، تاكيد كرد: اقداماتي در اين خصوص در دستگاه قضائي انجام شده كه در حال بررسي نهايي است و اميدواريم از طريق مقامات ز‌يربط ادامه داشته باشد.

سخنگوي قوه قضائيه در خصوص جرم توهين، افترا و تخريب اشخاص عليه شخص ديگري نيز گفت: توهين و افترا و تخريب از جانب هر كسي عليه مجلس، دولت و يا حتي قوه قضائيه رخ دهد، درست نيست و مدعي العموم مي تواند در خصوص اصل موضوع كه همان توهين و اقدام به تخريب شخصيت افراد است، وارد شود.

اژه‌اي در پاسخ به سوال ديگري در خصوص شايعاتي در رسانه‌هاي خارجي مبني بر سياسي بودن حكم اعدام گرداننده سايت مستهجن رحمت الله حيدري كه طي چند روز گذشته در شيراز اعدام شده است نيز اظهار داشت: از دشمن انتظاري غير از اين نيست كه از فرد جاني و قاتلي كه حداقل سه قتل در پرونده وي وجود داشته و به آزار و اذيت و ربودن چند كودك اقدام كرده است، حمايت كند.

وي با بيان اينكه اين فرد جنايات ديگري نيز داشته است، يادآور شد: رسانه هاي غربي در اين مسئله نيز سعي مي كنند با فرافكني حكم وي را سياسي جلوه دهند.

دادستان كل كشور با بيان اينكه مادر يكي از مقتولان براي اجراي حكم وي طي اعدام اقدام كرده است، گفت: اين فرد از نظر حد فساد، مفسد في‌الارض شناخته شده است و كساني كه با سياسي كردن اين مسئله فرافكني مي كنند به دنبال ايجاد جو رسانه‌اي هستند.

اژه‌اي در پاسخ به سوال ديگري در خصوص انفصال از كار مجرماني كه در پرونده فساد اخير دست داشته اند، افزود: در صورتي كه كيفرخواست عليه آنان صادر ‌شود، طبق قانون دادستان موظف است كيفرخواست را به دادستاني اعلام كند.

وي ادامه داد: ‌دادستاني نيز طبق قانون وظيفه دارد آن را به مجموعه و دستگاه حاضر آن مجرم اعلام كند.

سخنگوي قوه قضائيه تأكيد كرد: اما اگر برخي از اين جرايم از لحاظ قانوني مجوز اجرايي نداشته باشند، ممكن است دستگاه مربوطه به لحاظ انتظامي خود آن را اخراج كند.

سايت هاشمي تاكنون سه بار تذكر گرفته است
 
اژه‌اي در پاسخ به سوال ديگري در خصوص وضعيت پرونده سايت آقاي هاشمي و فيلتر شدن آن نيز گفت: هر سايتي چنانچه برخلاف مقررات كشور اقدام كند، ابتدا با تذكر و سپس با برخورد قوه قضائيه روبه‌رو مي‌شود.

وي با بيان اينكه ممكن است نوع تخلف سايت ها و افراد در اين زمينه متفاوت باشد، افزود: گاها تا سه بار نيز به افراد تذكر داده مي‌شود، مانند سايت مذكور كه با سه بار تذكر روبه‌رو شد.

دادستان كل كشور با بيان اينكه پس از اين مسئله پرونده از طريق كارگروه جرايم رايانه‌اي قوه قضائيه پيگيري مي‌شود، گفت: قوه قضائيه در مورد ثبت و چند اشكال محتوايي به سايت مذكور تذكر داده بود.

اژه‌اي ادامه داد:‌ سايت آقاي هاشمي به نام خود ايشان ثبت نشده است و به نام يكي از فرزندانشان است.
 
وي يادآور شد: به وي اعلام كرده‌ايم كه اگر اين دو ايراد را برطرف كند، مي تواند سايت خود را بدون فيلتر ملاحظه كند.

سخنگوي قوه قضائيه در خصوص وظايف قوه قضائيه درباره مسئله انتخابات نيز گفت: قوه قضائيه سه وظيفه در روند انتخابات بر عهده دارد.

اژه‌اي پاسخ به استعلامات شوراي نگهبان براي تأييد صلاحيت كانديداها را يكي از وظايف اين دستگاه قبل از برگزاري انتخابات دانست و ادامه داد: اقدام دوم در اين خصوص برخورد با جرم انتخاباتي است كه توسط كانديداها رخ مي‌دهد و از نظر قانوني رسيدگي آن برعهده دستگاه قضائي است.

وي اقدامات پيشگرانه دستگاه قضا را قبل از برگزاري انتخابات در زمينه جرايم انتخاباتي، از ديگر اقدامات دستگاه قضائي كشور دانست و تاكيد كرد: در اين زمينه، تخلفاتي را كه كانديداها قبل از برگزاري انتخابات انجام داده‌اند مشمول پيگيري دستگاه قضائي قرار مي‌گيرد.

ستاد ويژه اي در مورد تخلفات انتخاباتي تشكيل شده است
 
دادستان كل كشور با بيان اينكه دستگاه قضائي در اين زمينه به خوبي انجام وظيفه كرده است و برخي از دادگاه ها نيز مشخص شده اند، گفت: ستاد ويژه‌اي توسط دستگاه قضائي نيروي انتظامي، وزارت كشور و شوراي نگهبان در خصوص تخلفات انتخاباتي تشكيل شده است و تا به امروز جلسات منظمي را با يكديگر داشته و پرونده‌هاي را نيز به دستگاه قضائي ارجاع داده‌اند.

اژه‌اي از كاهش تخلفات انتخاباتي در اين زمينه خبر داد و اظهار داشت: اين مسئله نشان دهنده بالا رفتن درك و فهم كانديداها و هواداران آنان است.

وي در پاسخ به سوال ديگري مبني بر دستگيري سه روزنامه‌نگار طي روزهاي اخير گفت: شما اسامي اين اشخاص را كه برديد بنده را با محدوديت روبه رو كرديد.

سخنگوي قوه قضائيه ادامه داد:‌ پاسخ به اين سوال در حيطه اختيارات من نيست، اما اگر آقاي جعفري به زودي نشستي را تشكيل دادند، مي توانيد در اين زمينه از وي سوالات را بپرسيد.

اژه‌اي در خصوص آخرين وضعيت پرونده كارخانه فولاد نيز گفت: سه تا از كارخانه هاي بزرگ و گسترده كشور كه يكي از آنان كارخانه فولاد مي باشد، در پرونده اخير فساد مالي دست داشته‌اند كه بررسي هايي در خصوص مراحل واگذاري آن صورت گرفته اما هنوز پرونده نهايي نشده است.

وي در خصوص بازداشت متهمان اخير در زمينه نابساماني بازار و احتكار برخي از محصولات نيز بيان كرد: هنوز پرونده‌اي در اين زمينه به دستگاه قضا ارجاع نشده است، اما در صورت ارجاع آن به طور قطع قوه قضائيه آن را پيگيري مي كند.

مطالب منتشر شده در مورد پسرم شايعه است و صحت ندارد
 
دادستان كل كشور در خصوص شايعاتي عليه خود از جانب برخي از سايت‌ها به منظور اعمال فشار به دليل جايگاهش در پرونده مالي اخير نيز گفت: هر وقت مسئولي، مسئوليتي را در اين كشور برعهده گرفت كه بايد بر اساس حقانيت و عدالت عمل كند، با شايعات مختلف و متعددي روبه‌رو شده است.

اژه‌اي يكي از اين شايعات را وكالت برادرزاده خود براي يكي از مجرمان پرونده مالي اخير دانست و افزود: من هيچ برادرزاده‌اي ندارم كه در جايگاه و سني باشد كه بتواند به عنوان وكيل كسي انتخاب شود؛ برادرزاده‌هاي بنده يا دانشجو هستند و يا محصل.

وي در خصوص شايعاتي مبني بر مانور پسرش با ماشين آخرين سيستم در خيابان‌هاي تهران نيز گفت: من چنين چيزي را نشنيده ام، اما اگر شما پسر بنده را در اين وضعيت ديده‌ايد، حتما به من نيز اطلاع دهيد.  
پربازدیدترین آخرین اخبار