متهم شدن فرمانده سابق ارتش ترکیه به کودتا
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۶۹۷۱۵

متهم شدن فرمانده سابق ارتش ترکیه به کودتا

ژنرال ایلکر بسباگ، رئیس سابق ستادکل ارتش متهم است كه «به دنبال سرنگون کردن دولت جمهوری ترکیه با توسل به زور» بوده است.  
به گزارش خبرنگار حوزه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» به نقل از پرس تی وی، ژنرال ایلکر بسباگ، رئیس سابق ستادکل ارتش متهم است که «به دنبال سرنگون کردن دولت جمهوری ترکیه با توسل به زور» بوده؛ کیفرخواست وی به دادگاه عالی جنایی استانبول ارائه شده است.
 
پس از پیروزی در انتخابات درون پارلمانی در سال 2002 و به قدرت رسیدن حزب عدالت و توسعه اردوغان (AKP)، تنش ها میان ارتش و دولت افزایش یافته و برخی از ژنرال ها به ارتکاب جنایات محکوم شده اند.
 
این ژنرال طی اظهاراتی گفت: «کسی که به این اتهامات متهم است، بیست و ششمین رئیس ستادکل جمهوری ترکیه است، مهم است که این رویداد در تاریخ به یادگار باقی بماند ... من رئیس ستادکل و فرمانده نیروهای مسلح ترکیه بوده ام. [ارتش ترکیه] یکی از محترم ترین و قویترین نیروهای مسلح در جهان است و متهم کردن کسی که رهبری چنین ارتشی را برعهده داشته به اینکه یک سازمان تروریستی را ایجاد و اداره کرده، واقعا حزن آور و خنده دار است.»
 
دادستان های ترکیه در 5 ژانویه دستور دستگیری ژنرال ایلکر بسباگ را به اتهام توطئه علیه دولت صادر کردند؛ وی از سال 2010 فرمانده ارتش ترکیه بوده است.
 
ارتش ترکیه در سال های 1960، 1971 و 1980 کودتاهای بزرگ و گسترده ای را انجام داده است.
 
در حدود 300 تن از افسران نظامی ترکیه به اتهام توطئه علیه دولت در بازداشت بسر می برند؛ اين در حالي است كه افسران ارتش، با رد اتهام کودتا، شواهد ارائه شده را ساختگی دانسته اند. 
 
پربازدیدترین آخرین اخبار