دبير ستاد مركزي راهيان نور با اشاره به وظايف دولت در بحث راهيان نور گفت: از عملكرد دولت و نماينده دولت راضي نيستيم و خواستار همكاري بيشتر آنها هستيم.
به گزارش خبرنگار فرهنگي «خبرگزاري دانشجو»، جواد تاجيك صبح امروز در نشست خبري راهيان نور جنوب كشور در ستاد مركزي راهيان نور با بيان اينكه امسال شاهد تنوع در اجراي برنامه و مراسم هاي راهيان نور هستيم، گفت: زمان اعلام شده براي اعزام از 5 اسفند تا 15 فروردين ماه است كه زمان اوج اعزام كاروان ها در اين مناطق است.
وي افزود: كاروان هاي دانش آموزي از مهر تا 15 اسفندماه، كاروان هاي دانشجويي از نيمه بهمن تا آخر اسفند و كاروان هاي عمومي از آخر اسفند تا پايان فرودين به مناطق عملياتي اعزام مي شوند.
دبير ستاد راهيان نور با بيان اينكه امسال نيز معرفي پنج شهيد محوري براي مناطق عملياتي و استفاده از سيره آنها براي زائران پيش بيني شده است، گفت: شهيد رجب بيگي از سپاه و بسيج، شهيد عبدالحميد اثنايي از ارتش، شهيد ناجيان از جهاد كشاورزي، شهيد امير فرسرودي از نيروي انتظامي و شهيده نسرين افضل از بسيج پنج شهيد شاخص امسال هستند.
شهيدان تهراني مقدم و احمدي روشن شهداي شاخص راهيان نور امسال
تاجيك در ادامه گفت: شهيد حسن تهراني مقدم و مصطفي احمدي روشن دو شهيدي هستند كه امسال در راهيان نور به آنها توجه ويژه داريم.
شهيدان پيشگامان بيداري اسلامي؛ شعار راهيان نور امسال
وي با بيان اينكه شعار راهيان نور امسال «شهيدان پيشگامان بيداري اسلامي هستند» است، گفت: با توجه به اهميتي كه بيداري اسلامي در كل منطقه و جهان داشته است اين شعار را انتخاب كرده ايم و معنايش اين است كه در محتواي برنامه ها و روايتگري راويان اين موضوع نقش اساسي دارد.
دبير ستاد راهيان نور با اشاره به اينكه 24 يادمان آمادگي ميزياني مردم را در مناطق عملياتي دارند، گفت: دو يادمان به يادمان هاي گذشته اضافه شده است و در كل يادمان ها 3500 خادم و 400 نفر راوي از ارتش، سپاه، آزادگان و ساير كساني كه در دفاع مقدس نقش داشته اند به ارائه خدمت مي پردازند.
تاجيك افزود: از اين 24 يادمان، 11 يادمان از سپاه و بسيج، چهار يادمان از ارتش، هشت يادمان از گروه هاي مردمي و موسسات فعال در زمينه دفاع مقدس و يك يادمان مخصوص ناجا است.
افتتاح دو يادمان جديد در مناطق عملياتي دفاع مقدس
وي با اشاره به دو يادمان جديد گفت: يكي از اين يادمان ها نهر جئس يكي از محورهاي عمليات هاي بيت المقدس و كربلاي چهار بوده كه فضاي بكري دارد و دومين يادمان، يادمان شهداي عشاير در گمبويه است كه مربوط به جهاد عشاير در مقابل انگليسي هاست كه فداكاراي هاي زيادي داشتند.
دبير ستاد راهيان نور با اشاره به اتفاقات جديد در راهيان نور امسال گفت: تشكيل قرارگاه مركزي ارتش و فعال كردن اين قرارگاه، فعاليت بيشتر موسسات و نهادهاي مردمي و متحدالشكل بودن خادمان تحت عنوان خادمان راهيان نور كشور از جمله اتفاقات جديد راهيان نور امسال است.
تاجيك افزود: امسال هم مانند سال گذشته براي خدمات اضطراري سامانه امداد ياور را داريم و در حوزه اسكان، بهداشت و درمان، مشاوره و حمل و نقل خدمات ارائه مي كنيم.
وظايف جديد سامانه امدادياور
وي با بيان اينكه سامانه امداد ياور امسال دو وظيفه جديد نيز خواهد داشت، گفت: اعزام راوي و مبلغ به كاروان ها از جمله كارهاي جديد سامانه امداد ياور است كه كاروان ها از اول اسفند تا 15 فروردين به مدت 35 روز مي توانند با شماره 0611-3130 تماس بگيرند و مشكلات خود را با آنها در ميان بگذارند.
دبير ستاد راهيان نور سامانه خدمات رساني به خودروهاي شخصي را از ديگر اقدامات جديد دانست و گفت: براي زائراني كه با خودروهاي شخصي به مناطق عملياتي مي آيند سال گذشته خدمات عمومي نداشتيم، اما امسال با اين طرح جديد مشكلات آنها حل مي شود؛ اين افراد براي بهره مندي از اين طرح مي توانند در سايت راهيان نور WWW.RAHIANNOOR.IR ثبت نام كنند.
تاجيك بيان داشت: امسال يك يادمان از يادمان هاي عمليات هاي دفاع مقدس در منطقه چزابه افتتاح مي شود، همانطور كه مي دانيد چزابه منطقه اي بود كه تعدادي از شهداي گمنام در آن دفن شده اند يادمان اين منطقه با هزينه 15 ميليارد ريال طي دو سال ساخته شده است كه امسال با افتتاح آن مردم مي توانند از بخش هاي مختلف آن استفاده كنند.
طرحهاي جديد با نام شهدا
وي با اشاره به چند طرح جديد در راهيان نور امسال گفت: طرح شهيد آيت الله مدني طرحي است كه از علما و مراجع عظام براي حضور در مناطق عملياتي دعوت مي شود كه هدف از اين طرح تعميق معنويت و بالا بردن معرفت زائران از طريق پيوند با مراجع و علماست.
دبير ستاد راهيان نور با اشاره به طرح بعدي كه طرح شهيد حسن باقري است، گفت: در اين طرح فرماندهان دفاع مقدس را براي سختراني و بالا بردن روحيه حماسي و جهادي در بين زائران دعوت كرده ايم.
تاجيك گفت: طرح شهيد تندگويان براي حضور مسئولان، طرح شهيد علمدار براي حضور مداحان و طرح شهيد آويني براي حضور هنرمندان در مناطق عملياتي است.
حضور كارواني از كشورهاي منطقه
وي از حضور زائران و گردشگران خارجي به مناطق عملياتي خبر داد و گفت: امسال كاروان ويژه اي از فعالان فرهنگي لبنان و همچنين كاروان چند مليتي از كشورهايي كه بيداري اسلامي در مناطق آنان اتفاق افتاده است به درخواست خودشان در اين مناطق حضور دارند.
برگزاري طرح مصباح براي مردم شهرهاي مناطق عملياتي
دبير ستاد راهيان نور از برگزاري طرح مصباح براي مردم شهرهايي كه مناطق عملياتي در آنجا هست، خبر داد و گفت: طرح مصباح كه مخفف مطب صلواتي باب الحوائج است طرحي است كه در دشت آزادگان و شوش با حضور پزشكان انجام مي شود كه براي مردم اين مناطق ويزيت رايگان و تجويز داروي رايگان خواهد داشت و اگر كسي مشكلي داشته باشد وي را به مراكز ديگر معرفي مي كنند.
تاجيك در خصوص برنامه هاي فرهنگي اردوي راهيان نور امسال گفت: از گروه هاي سرود انقلابي كه از ابتداي انقلاب شكل گرفته اند مانند گروه سرود بچه هاي آباده دعوت شده است تا به صورت زنده در يادمان ها برنامه اجرا كنند، همچنين حضور گروه هاي تئاتر مقاومت در مناطق عملياتي از برنامه هاي فرهنگي امسال است.
وي با بيان اينكه يادمان بيت المقدس اولين يادمان ملي ما است و به عنوان يك طرح ملي قلمداد مي شود، گفت: با هماهنگي سازمان ميراث فرهنگي همايشي را 22 و 23 اسفندماه برگزار مي كنيم كه طبق آن اين يادمان را به ثبت ملي مي رسانيم، همچنين فراخوان طرح يادمان را هم خواهيم داشت.
دبير ستاد راهيان نور با اشاره به وظايف دولت براي راهيان نور گفت: اما از عملكرد دولت و نماينده آنها رضايت نداريم و از آنها مي خواهيم كه وقت بيشتري براي مسئله راهيان نور بگذارند.
تاجيك همچنين در پايان درخصوص برآورد هزينه هاي راهيان نور گفت: در مورد هزينه ها عدد و رقم ثابتي موجود نيست.