رای به جای گلوله
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۷۳۱۰۸
درخواست دولت سوریه از مردم خود؛

رای به جای گلوله

اخیرا دولت سوریه از مردمش دعوت کرده است تا با شرکت در همه‌پرسی درمورد قانون اساسی جدید، آینده کشور را باهم رقم بزنند.  
به گزارش خبرنگار حوزه بین‌الملل «خبرگزاری دانشجو»، شبکه راشا تودی (روسیه امروز) گزارش داد: اکنون نزدیک به یک سال است تظاهرات گسترده و اعتراضات خشونت آمیز در سوریه جریان دارد، اما اخیرا دولت سوریه از مردمش دعوت کرده تا با شرکت در همه پرسی درمورد قانون اساسی جدید که در آن قول تغییرات داده شده است، آینده کشور را باهم رقم بزنند.

گزارشگر راشا تودی از یکی از شهروندان در مورد این همه پرسی سوال کرد و او در پاسخ گفت: این دوره، دوره ای کاملا جدید است و برای همه خوب است؛ حتی گروه های معترض هم می توانند در آن شرکت کنند و این مربوط به همه است.

تغییرات در قانون اساسی کشور، یکی از اصلی ترین خواسته های معترضان از زمان آغار اعتراض ها بوده است و به نظر می آید، پیش نویس قانون جدید بسیاری از این درخواست ها را در بر می گیرد.

اصلاحات قانون اساسی جدید، با محدود کردن قدرت حزب بعث آغاز می شود که در 50 سال گذشته قدرت را در اختیار داشته است؛ در این صورت، نظام چندحزبی حاکم خواهد شد که در آن محدودیت دو دوره ای برای هر رئیس جمهوری که در آینده انتخاب شود، وجود خواهد داشت.

اما بندی از این قانون جدید که در آن آمده رئیس جمهور بايد مسلمان باشد، کمی بحث برانگیز شده است.

یکی از اعضای کمیته قانون اساسی در مورد اعتراض به این بند از طرف برخی از اقلیت ها گفت: ممکن است حدود 10 درصد از مردم که مسلمان نیستند، نسبت به این بند ناراحت باشند اما 90 درصد بقیه را چگونه باید متقاعد کرد؟ آیا آنها نخواهند گفت چرا این بند حذف شده است؟

بندهای این قانون جدید به گونه ای هستند که بتواند همه را در بر بگیرد، اما بسیاری بر این عقیده اند که هنوز راه زیادی برای رسیدن به سوریه جدید در پیش رو است.
 
پربازدیدترین آخرین اخبار