رئيس مجمع عمومي سازمان ملل: شوراي امنيت حامي اسرائيل است
به گزارش «شبکه خبر دانشجو» به نقل از واحد مركزي خبر درنيويورك، يگوئل داسكوتو بروكمان، رئيس مجمع عمومي سازمان ملل با انتقاد از قطعنامه ضعيف شوراي امنيت درباره غزه، آمريكا را شريك جرم رژيم صهيونيستي در غزه دانست.
وي با بي خاصيت دانستن قطعنامه كنوني گفت: اسرائيل به صراحت اعلام كرده است نياز به زمان دارد تا بتواند طرح هاي تجاوزكارانه خود را در غزه به نتيجه برساند، از اين رو آمريكا و شوراي امنيت با تعلل و ايجاد وقفه در تصويب قطعنامه و صدور چنين قطعنامه ضعيفي اهداف اسرائيل را در غزه دنبال مي كنند.
وي گفت: ضعف و قصور شوراي امنيت منافع و امنيت جهاني را به چالش كشيده است و در صورتي كه شوراي امنيت از انجام وظايف خود سرباز زند طبق منشور سازمان ملل مجمع عمومي درباره غزه نشست فوقالعاده برگزار و موضوع غزه را پيگيري خواهد كرد، طبق قطعنامه موسوم به اتحاد براي صلح مورخ 3 نوامبر 1950 چنانچه شوراي امنيت به علت وتوي يكي از اعضاي دائمي نتواند در مقابل نقض صلح يا عمل تجاوزكارانه يا خطري كه صلح جهاني را تهديد مي كند، اتخاذ تصميم كند، مجمع عمومي مي تواند به درخواست اكثريت اعضاي مجمع عمومي و يا حتي خود شوراي امنيت با راي موافق 9 عضو بدون حق وتو به شكل فوري به آن موضوع رسيدگي كرده و به جاي آن تصميم بگيرد.
خوليو اسكالونا، سفير ونزوئلا در سازمان ملل هم در اين باره گفت: ما به قطعنام هايي نياز داريم كه كشتار و تجاوز را محكوم كند و مانع از ادامه نسل كشي شود اما ساختار شوراي امنيت ناتوان از صدور چنين قطعنامه هايي است به همين خاطر راهي جز تغيير ساختار شوراي امنيت نيست اميدواريم مجمع عمومي در بحران غزه فعال شود.
بشار جعفري، سفير سوريه درسازمان ملل هم صدور قطعنامه 1860 را شرم آور خواند و گفت: اين قطعنامه در حقيقت اسرائيل را در ادامه جناياتش تشويق كرده است.
جادا الطلحي، سفير ليبي در سازمان ملل هم با انتقاد از رفتار كشورهاي غربي عضو شوراي امنيت گفت: اين قطعنامه مطلوب ما نبوده و نيست اما فشار برخي از كشورها در شوراي امنيت و حمايت آنها از اسرائيل مانع از صدور قطعنامه جدي عليه اسرائيل شد.
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا رژيم صهيونيستي متعهد به اجراي مفاد اين قطنامه خواهد بود، گفت: بيش از 60 سال است كه اسرائيل مقررات بينالمللي را زير پا مي گذارد./انتهاي پيام/