کد خبر:۱۷۷۰۱۸
آزادی 5 زندانی القاعده از گوانتانامو
طبق توافق دولت افغانستان با آمریکا، پنج زندانی طالبان که در زندان نظامی ایالات متحده در خلیج گوانتانامو بازداشت هستند، به قطر منتقل میشوند.
به گزارش خبرنگار حوزه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره، ایمال فیضی، سخنگوی حامد کرزی، رئیس جمهور افغانستان گفته است، طبق توافق با آمریکایی ها، پنج زندانی طالبان که در زندان نظامی ایالات متحده در خلیج گوانتانامو بازداشت هستند، به قطر منتقل می شوند؛ حرکتی که با اعتقاد افغانستان، می تواند روند صلح نوپای این کشور را تقویت کند.
وي گفت: این زندانی ها به یک هیئت بازدیدکننده از افغانستان گفته اند که مایل هستند به قطر منتقل شوند و اکنون ایالات متحده باید نظر خود را اعلام کند که آیا آنها آزاد خواهند شد یا خیر.
واشنگتن سریعاً اعلام کرد که هنوز هیچ تصمیم گیری در مورد این انتقال صورت نگرفته است.
هیدن کیتلین، سخنگوی کاخ سفید گفت: «ایالات متحده هنوز هیچ تصمیمی مبنی بر انتقال برخی از مقامات طالبان از گوانتانامو نگرفته است.»
اگر واشنگتن این پیشنهاد را قبول کند، این حرکت به عنوان بخشی از تلاش های آمریکا برای آوردن طالبان به میز مذاکره برای جلوگیری از بی ثباتی طولانی مدت در افغانستان، پس از خروج نیروهای نظامی در پایان سال 2014، تلقی خواهد شد.
فیضی به خبرگزاری رویترز گفت: ما امیدواریم این اقدام یک گام مثبت در جهت تحقق صلح باشد.
سخنگوی حامد کرزی افزود: در صورتی که انتقال صورت گیرد، بازداشت شدگان طالبان در قطر به خانواده های خود خواهند پیوست.
پس از سرنگونی طالبان در سال 2001، این اولین حرکت سیاسی قابل توجه در مذاکرات صلح با طالبان در افغانستان خواهد بود.
البته این حرکت سیاسی آن هم چند ماه قبل از انتخابات ریاست جمهوری، می تواند برای باراک اوباما رئیس جمهور ایالات متحده خطراتی را در پی داشته باشد؛ زیرا این حرکت به این معنی خواهد بود که طالبان که به خشونت و تفسیر افراطی از اسلام معروفند، به درجه ای از قدرت در افغانستان دست یافته اند.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰