
نشست عمومي مسئولان بسيج دانشجويي دانشگاه علوم و تحقيقات-1
الهيان: اردوغان واسطه سياستهاي آمريكا در موضع سوریه نباشد
عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس گفت: اردوغان قبل از سفر به ايران ضمن ملاقات با اوباما سعي داشت به عنوان واسطه سياست هاي آمريكا در موضع سوریه عمل كند.
به گزارش خبرنگار سياسي «خبرگزاري دانشجو»، زهره الهيان امروز در نشست شوراي مركزي بسيج دانشجويي دانشگاه علوم و تحقيقات و مسئولان بسيج دانشجويي دانشگاههاي آزاد و دولتي كه در ساختمان ره پويان انقلاب اسلامي برگزار شد، با اشاره به نقش سوريه در منطقه بيان داشت: سوريه به عنوان يك كشور مهم در چرخه مقاومت، امروز در منطقه مطرح است و ساقط كردن اين كشور به منزله لطمه جدي به چرخه مقاومت است.
وي افزود: نقش سوريه از زمان جنگ تحميلي و ارتباط با جمهوری اسلامی دارای اهميت است.
رئیس كميته حقوق بشر مجلس با اشاره به بحث اصلاحات در سوريه گفت: ما قائل به وجود اشكالاتي در نظام و ساختار سياسي سوريه و هستيم، اما بايد گفت هيچ گونه فسادي در خود بشار اسد، ديدگاه و خانواده وي وجود ندارد.
الهيان افزود: اعتقاد شخص بشار اسد به اصلاحات در طول اين مدت ثابت شده و حركتهاي مختلف در اين مدت باعث شد اصلاحاتي صورت بگيرد.
عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي ادامه داد: بيش از 65 درصد مشاركت در سوريه نمادي از اين اراده براي ايجاد اصلاحات در خود بشار است.
وي با اشاره به دخالتهاي غرب در سوريه گفت: بعد از سقوط حسني مبارك و مصر به عنوان نقطه استراتژيك در منطقه و حامي اصلي رژيم صهيونيستي به واسطه انقلاب مصر، رژيم صهيونيستي به جبران از دست دادن اين حامي در پي سقوط سوريه است.
الهيان افزود: سوريه به عنوان عامل مقاومت عليه رژيم صهيونيستي به شمار ميرود و بر اساس اظهارات يكي از مقامات صهيونيستي آمريكا و غرب تمام توان خود را در سوريه جهت ساقط كردن بشار به كار گرفته است.
رئیس كميته حقوق بشر مجلس اذعان داشت: در هر حال يك جنگ نيابتي در سوريه در حال وقوع است.
وي با اشاره به همكاري كشورها براي ساقط كردن سوريه گفت: در اين راستا نيروهاي مسلح و تيمهاي تروريستي از خاك كشورهاي همسايه حتي تركيه وارد سوريه ميشوند و آنان به نيابت از آمريكا و غرب براي كمك به نيروهاي مسلح و بحثهاي اطلاعاتي در سوريه با تصويب دلارها و پوندهاي را تصويب ميكنند و بايد 500 هزار پوند انگليسي در حمايت از تيمهاي مسلح در نظر گرفت.
الهيان افزود: قاچاق اسلحه از عربستان و اردن به خاك سوريه و حمايتهاي قطر از سوي ديگر نيز قابل چشم پوشي نيست.
رئیس كميته حقوق بشر مجلس ادامه داد: همه آنان نيروهاي خود را به كمك آوردند، اما امروز اوضاع در دستان بشار اسد است و بايد گفت بعد از رفراندوم در سوريه محبوبيت بشار بيشتر شده است.
وي با اشاره به جايگاه سوريه در عرصه بينالملل گفت: كشورهاي عربي حتي بعد از كنفرانس استانبول كه با حضور نمايندگان سران كشورهاي عربي برگزار شد، طي پيغامهاي پنهان و آشكار براي بشار عدم مخالفت خود را با حكومت وي اعلام كردند.
الهيان ادامه داد: اين پيغامهاي سران عرب در حالي صورت گرفت كه كشورهاي عربي سفراي خود را از سوريه احضار كرده بودند و اين مطلب نشان از آگاهي آنان از اقتدار فعلی بشار اسد است.
عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي با اشاره به سفر اردوغان به ايران گفت: سفر اردوغان به ايران در خصوص سوريه بود؛ زيرا اردوغان قبل از سفر به ايران ملاقاتي با اوباما داشت و سفر وي به ايران متضمن پيغام اوباما بود، بنابراين وي تلاش داشت به عنوان واسطه در موضع سوریه بین ایران و آمریکا عمل كند.
وي با اشاره به اين سياست گفت: ما از محتواي پيام اطلاعي نداريم، اما از فرمايشات مقام معظم رهبري مشخص ميشود كه همه نقشههاي آمريكا و واسطه گری اردوغان نقش بر آب شده است.
الهيان ادامه داد: حضرت آقا تاكيد فرمودند كه ايران با هر گونه نقشه و برنامهاي كه موضوع آنان آمريكا باشد، به شدت مخالف است و علت اين فرمايشات نيز مشخص است؛ چرا كه آمريكا در منطقه در پي حفظ منافع رژيم صهيونيستي است.
رئیس كميته حقوق بشر مجلس ادامه داد: در اجلاس آي پك، اوباما اين موضوع را مطرح كرده بود و با توضيحاتي كه از شيمون پرز و ارض اسرائيل مطرح كرده بود، نشان داد كه حامي اصلي منافع رژيم صهيونيستي است.
وي در ادامه در خصوص مشكلات داخلي كشور سوريه گفت: اخوان المسلمين كه خود حداقل شامل سه گروه هستند، از مخالفان بشار به شمار ميروند، اما هر سه گروه معتقدند كه با ساقط شدن بشار، وضعيت سوريه بدتر خواهد شد؛ بنابراين در پي اين موضوع نيستند. اما گروههاي تروريستي كه وارد خاك سوريه شدهاند موضعشان هماهنگ با غرب است.
الهيان با اشاره به برنامههاي غرب براي براندازي سوريه گفت: برنامه آمريكا و مجامع بين المللي براي سوريه همان طراحي است كه براي كشور ليبي صورت گرفت؛ آنان به دنبال محكوم كردن سوريه به عنوان ناقض حقوق بشر در مجامع بين المللي هستند.
عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس افزود: آنان قصد دارند قطعنامهاي عليه سوريه در شوراي حقوق بشر سازمان ملل مطرح كنند و پرونده اين دولت را به شوراي امنيت سازمان ملل به عنوان ناقض حقوق بشر بفرستند و ضمن مطرح شدن اين پرونده در ICC، ديوان بين المللي كيفري و IPG ديوان بين المللي دادگستري، اتفاقي كه در ليبي افتاد در سوريه نيز رخ دهد.
وي در ادامه گفت: همانطور كه ميدانيد بعد از بررسي پرونده ليبي در سازمان ملل حكم مداخله نظامي براي ناتو صادر شد، اما در شرايط حاضر با توجه به عقبگرد سران عرب اين اتفاق نخواهد افتاد، اما بايد گفت هدف و آرزوي غرب تحقق اين امر است.
الهيان خاطرنشان كرد: در حال حاضر نيز عزم جامعه بينالمللي از سياست آمريكا فاصله گرفته است؛ زيرا مواضع كوفيعنان موضعي مثبت و متعادل است و در مجموعه تفوق و برتري با سوريه و بشار اسداست.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.