دومین همایش هنر ولایی با گرامیداشت شهید اهل قلم و رونمایی از تابلوی معرق «زیارت عاشورا» در فرهنگسرای ولاء شهرری برگزار شد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاتری دانشجو»، دومین همایش هنر ولایی به مناسبت ایام شهادت سید مرتضی آوینی و روز هنر انقلاب اسلامی در فرهنگسرای ولاء شهرری برگزار شد.
در ابتدای این مراسم پس از قرائت قرآن کریم، پیام تصویری حضرت آیت الله جوادی آملی در خصوص معنای هنر، مسئله ولایی و هنر ولایی پخش شد.
پس از آن، پیام آیت الله حائری شیرازی که نتوانستند در این مراسم حضور داشته باشند پیرامون هنر و هنر متعهد توسط حجت الاسلام محمدیان قرائت شد.
در ادامه این مراسم حجت الاسلام محمدیان، دبیر دومین همایش هنر ولایی از معاونت فرهنگی، هنری سازمان شهرداری تهران، سیما فیلم، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرری، بنیاد شهید این استان، صدا و سیما، فرهنگسرای انقلاب و سینمای جوان برای برگزاری این همایش تشکر کرد.
رئیس فرهنگسرای ولاء هدف این مراسم را تقدیر و تشکر و تجلیل از زحمات هنرمندان انقلابی این مرز و بوم معرفی کرد.
در دومین همایش هنر ولایی حجت الاسلام قائم مقامی هنر را به دو دوره قبل و بعد انقلاب اسلامی تقسیم کرد و گفت: قبل از انقلاب هنری وجود نداشته و پس از انقلاب و تحقق و تجلی اسلام، دینی ناب و متشکل از درجات حق بوجود آمد.
این استاد حوزه و دانشگاه در تعریف ولایت هنر افزود: «ولایت» دین حق، ناب و خالص است به این معنا که خداوند دین خالص را بالاتر از همه چیز قرار داده و چیزی بالاتر از دین وجود نداشته و نیز در عرض موضوعات دیگر حرکت نمی کند.
وی ادامه داد: هر مقوله ای از معناهای بشر مانند تفکر، فلسفه، حکمت، منطق، سیاست و هنر همگی در ذیل دین قرار دارند و در دین تنها صفات الهی متجلی است و مادون خود را سبفه کرده است.
این پژوهشگر و نویسنده دینی اظهار کرد: هیچ کشوری در دنیا نتوانسته دین را در فوق قرار دهد و تنها جمهوری اسلامی چنین ویژگی دارد که توانست پدیده جدیدی را ایجاد کند.
حجت الاسلام قائم مقامی یادآور شد: پس از انقلاب اسلامی «هنر» تحت تأثیر انقلاب قرار گرفت و توانست دین خالص و ناب بر سیاست و قدرت حاکم شد.
وی درخصوص شهید اهل قلم گفت: شهید مرتضی آوینی حادثه زمان خود را درک کرد و در ساحت اندیشه ورزی، عقلانیت و خیال و با تسلط به هنر غرب و شرق و اندیشه والای خود آثار زیبایی را خلق کرد که بی نظیر است.
این پژوهشگر و نویسنده دینی مبنای فکری شهید آوینی را در تحول ذاتی شهد اهل قلم در ساحت محتوا، مفهموم،ظاهر و فرم از دین معرفی کرد.
حجت الاسلام قائم مقامی اضافه کرد: هنر ولایی پس از انقلاب و در تقابل انقلاب و هنر صورت گرفت و دین را به صحنه کشانید.
این صاحب نظر هنر اسلامی در پایان سخنرانی خود شاهکار سینمای ایران را فیلم «حضرت یوسف (ع)» ساخته فرج الله سلحشور معرفی کرد که باعث شناخت مردم نسبت به انبیاء و پیگیری آنها از حقایق پیامبران شده است.
در ادامه دومین همایش هنر ولایی رضا برجی به عنوان سخنران بعدی به سخنرانی پرداخت و گفت: مسئولین سینمایی کشور نگاتیو حساس 35 را که برای پخش آن سه ماه دوندگی کردم را به خاطر رابطه با شهید آوینی و مرتضی ای بودن من به سطل آشغال انداختند.
این مستند ساز کشورمان افزود: 19 سال است مرتضی رفته و من تنها شدم.
وی از قول شهید آوینی اضافه کرد: برای او 5 تا دوست نمانده بود و از خستگی رفت.
برجی علت عقب ماندگی هنر را عدم توجه هنرمندان به فرمایشات امام خمینی (ره) به تزکیه قبل از تعلیم دانست و گفت: 30 سال است که معنای آن را درک نکردایم و هنر را رنگ میزنیم.
وی با بیان خاطراتی از شهید اهل قلم ادامه داد: شهید آوینی زمانی که متوجه حقوق نگرفتن دوستانش شد، حقوق آنها را از حساب شخصی خود پرداخت کرد.
این دوست و همرزم شهید مرتضی آوینی با اشاره به جنگ 33 روزه اظهار کرد: ای کاش مرتضی بود و جنگ 33 روز را که فیلمبرداری کردم را میساخت.
برجی در خصوص جنگ 33 روز یادآور شد: به خدا قسم آن چیزی که در جنگ 33 روزه را دیدم در هشت سال دفاع مقدس کشورمان ندیدم و آن این بود که خانم فاطمه زهرا (س) بالای سر شهداء میآمد و آنها را در آغوش میگرفت.
این مستندساز کشورمان کلیدی ترین جمله شهید آوینی را در متلاشی شدن فلسفه و اجتماع غرب با یک انفجار فیزیکی بیان کرد.
برجی خطاب به مخاطبان این مراسم اظهار کرد: براي شناخت مرتضی باید به سراغ نوشتههای ایشان رفت و آنها را مطالعه کرد.
در ادامه این مراسم از هنرمندان ولایی در رشتههای فیلم، مستند، انیمیشن، تئاتر، موسیقی، ادبیات، عکس، گرافیک، کاریکاتور و نقاشی توسط فرزندان شهیدان نامجو، دقایقی و دستواره و دو جانباز کشورمان تجلیل بعمل آمد.
در بخشهایی از این مراسم نماهنگهایی از شهید مرتضی آوینی پخش شد.
در انتهای این مراسم از تابلوی معرق کاری شده «زیارت عاشورا» قاسمعلی هداوند توسط دبیر و هنرمندان ولایی رونمایی شد و به مراسم یادبود عکس یادگاری گرفتند.
لازم به ذکر است، این مراسم با هدف تبیین و تشریح رسالت هنر، تکلیف هنرمند ولایی و انقلابی و تجلیل از هنرمندان این عرصه در فرهنگسرای ولاء برگزار شد.