کد خبر:۱۸۱۴۷۲
نقض حقوق بشر در عربستان - 12

عربستان؛ از ضعيف ترين كشورها در مورد مسئله حقوق بشر

نتايج كلي گزارش كميته حقوق بشر عربستان از اين كشورنشان مي دهد عربستان سعودي از ضعيف ترين كشورها در مورد رعايت حقوق بشر و حقوق اوليه شهروندان است.
گروه بين الملل «خبرگزاري دانشجو»: برآورد كلي از گزارش منتشر شده توسط كميته حقوق بشر عربستان درباره وضعيت حقوق بشر در اين كشور طي يك سال گذشته ميلادي نشان مي دهد عربستان يكي از بدترين كشورها در زمينه رعايت نكردن حقوق بشر و ‌‌آزادي‌هاي فردي در جهان به شمار مي‌آيد.

تجاوز به حقوق زنان، قلع و قمع اقليت‌هاي ديني و قومي، رعايت نكردن آزادي‌هاي اجتماعي و جلوگيري از آزادي بيان و قلم از ديگر موارد نقض حقوق بشر در اين كشور به شمار مي‌آيد.

آزادي دين و عقيده در عربستان سعودي در بدترين وضعيت خود قرار دارد. شيعيان عربستان حتي نمي‌توانند آزادانه نماز خود را در مساجد برگزار كنند.

امسال نيز همچون سال‌هاي گذشته مقامات عربستان سعودي طي مدت كوتاهي تعداد 11 مسجد متعلق به شيعيان را پلمپ و مسدود كردند.
 
اين در حالي است كه بر اساس آخرين آمارهاي عربستان شيعيان حدود 10 تا 15 درصد جمعيت 22 ميليوني اين كشور را تشكيل مي‌دهند.
 
شيعيان عمدتا در بخش‌هاي شرقي اين كشور و در ساحل خليج‌فارس در مناطق الاحساء و القطيف زندگي مي‌كنند.

برخي از شيعيان نيز در مدينه منوره، جده و الدمام مستقر شده‌اند. در جنوب عربستان و به ويژه منطقه نجران نيز تعدادي از شيعه‌هاي دوازده امامي و اسماعيلي زندگي مي‌كنند.
 
با وجود اينكه در مناطقي نظير نجران، الاحساء و القطيف شيعيان در اكثريت هستند اما از زمان روي كار آمدن رژيم وهابي در اين كشور آنها از ساخت مساجد و حسينيه‌هاي جديد در شهرهايشان محروم هستند.

در حالي كه عربستان يكي از هم‌پيمانان اصلي آمريكا در منطقه به شمار مي‌رود وزارت خارجه آمريكا در گزارش اخير خود از قلع و قمع ازادي‌هاي ديني در اين كشور از سوي حكومت آل‌سعود انتقاد كرده و عربستان را از بدترين كشورها در زمينه‌‌ آزادي‌بيان و انديشه دانست.

گزارش وزارت خارجه مي‌افزايد كه مقامات سعودي به شدت با برپايي مراسم ديني غير از مذهب رسمي اين كشور مخالفت مي‌كنند و همچنين هيچ قانوني نيز در مورد آزادي‌هاي ديني وجود ندارد تا نقض آشكار قوانين و آزادي‌هاي فردي در اين كشور را نشان دهد.

اين در حالي است كه كميته دفاع از حقوق بشر در شبه جزير عربستان تشكيل هيئتي براي تبيين تبعيض نژادي در اين كشور و تجاوزهاي رژيم سعودي عليه شهروندان شيعه را خواستار شده است.

درست در همين زمان مقامات امنيتي ده‌ها تن از شيعيان را به بهانه شركت در مراسم عيد يا عزاداري‌‌هاي ديني بازداشت كرده‌اند همچنين پس از اينكه عربستان به صورت علني با يمن وارد جنگ شد از ارتكاب هيچگونه جنايتي در اين كشور دريغ نكرد.

بنا بر اين گزارش، يك نگاه كلي به وضعيت عربستان سعودي نشان مي‌دهد كه حاكميت اين كشور به مردم خود هرگز اجازه راي دادن و تعيين سرنوشت خود را نداده است و با وجود تمام فشارهايي كه آمريكا به ظاهر بر كشورهاي خليج‌فارس داشته است اين كشور از آنجايي كه هيچ انتخاباتي را برگزار نمي‌كند موفق شده است تا از اين فشارها خارج شود چون اجازه برگزاري هيچ انتخاباتي را نمي‌دهد و تنها انتخاباتي كه عربستانيان در آن شركت كردند انتخابات شهرداري‌ها بود كه آن انتخابات هم صوري و بي‌معني بود چرا كه دو سوم كانديداها را خود دولت انتخاب كرده بود.
 
بر اساس اين گزارش، كشورهاي ديگر نظير بحرين، كويت، قطر و حتي مصر در اثر اين فشارها مجبور شدند تا فضا را اندكي براي حضور مخالفان در داخل ايجاد كنند و به اين ترتيب اسلام‌گرايان در كويت، شيعيان در بحرين و اخوان‌المسلمين در مصر توانستند به پارلمان كشورشان راه يابند.

نيروهاي مخالف حاكميت در عربستان هرگز نمي‌توانند آزادانه به فعاليت هاي سياسي اجتماعي خود بپردازند همچنين آنها نمي‌توانند عقايد خود را به آزادي‌ بيان كنند چرا كه بسياري از اين افراد در حال حاضر مانند حمزه الحسن و فواد ابراهيم در لندن پايتخت انگليس اقامت گزيده‌اند بخش ديگري از اين افراد نيز سال‌هاي طولاني است كه در زندان‌ها قرار دارند و به آنها زندانيان فراموش شده (المنسيون) اطلاق مي‌شود.

در مورد اوضاع زنان در عربستان سعودي نيز بايد گفت كه با وجود برخي از آزادي‌ها كه اخيرا در شهرهاي بزرگ مانند جده و رياض ايجاد شده است  زنان اين كشور در قلع و قمع و خشونت‌هاي فراواني زندگي مي‌كنند در همين راستا زنان در اين كشور حق داشتن هويت مستقل براي خود و حتي حق رانندگي را نيز ندارند و بسياري از آنان از انواع مختلف آزارهاي خانوادگي به ويژه از ناحيه همسران خود رنج مي‌برند.
 
بر اساس اين گزارش، جامعه عربستان از انواع مختلفي از معضلات و مشكلات رنج مي‌برد، تضييع حقوق زنان و تجارت انسان‌ها و همچنين تجاوز به حريم زنان خارجي در همين راستاست.
 
اين در حالي است كه بعد از فشارهاي داخلي و خارجي رژيم عربستان به رواج تجارت انسان در اين كشور اعتراف كرد و قوانيني را در مورد جرم شناختن اين فعاليت‌ها وضع نمود.

فقر در عربستان به حد نگران كننده‌اي رسيده است، تا جايي كه نشريه تخصصي «ميد» در مورد شيوع گسترده اين پديده اجتماعي در «كشور نفت خيز» كه ذخاير بانكي آن در بانك‌هاي آمريكا دست كم به بيش از يك تريليون دلار مي‌رسد، سخن به ميان آورده است.

 در اين راستا «مفلح القحطاني» دبيركل اتحاديه ملي حقوق بشر در اين كشور آمار و ارقامي را از وضعيت مصيبت بار سطح فقر در عربستان منتشر كرده است.

 وي در اين گزارش تاكيد مي‌كند كه 45 درصد تا 60 درصد از مردم عربستان قادر به خريد منزل براي خود نيستند و بيش از 75 هزار خانواده سعودي درآمدي كمتر از دو هزار ريال سعودي (540 دلار) در سال دارند.

 با وجود اينكه عربستان از بزرگترين ثروت‌هاي نفتي جهان به شمار مي‌رود اما مردم عربستان كماكان در دايره فقر گرفتار شده‌اند.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار