کد خبر:۱۸۴۵۳۳
در گفت وگو با «خبرگزاري دانشجو» عنوان شد؛
كتاب جديد فراستي به نمايشگاه ميآيد / توصيه آويني به فراستي
مسعود فراستي گفت: كتاب «فرهنگ فيلمهاي جنگي جهان» من را تا چند روز آينده به نمايشگاه كتاب ميرسد.
مسعود فراستي در گفتوگو با خبرنگار فرهنگي «خبرگزاري دانشجو»، در خصوص كتاب هيچكاك و سينمايش در غرفه انديشه جوان گفت: اولين صحبتهاي نگارش اين كتاب در سال 59 با شهيد مرتضي آويني برميگردد كه فيلمهاي «مرد عوضي» «ربكا» «سرگيجه» «جنايت» و از اين قبيل فيلم ها به دستم رسيد و من نيز آنها را به آويني دادم تا ببيند.
اين منتقد سينماي كشورمان افزود: صبح روز بعد آويني با عجله آمد و گفت: اين كار را ادامه بده و ما شروع كرديم به آمادهسازي فيلم كرديم.
فراستي افزود: دراين فاصله 40 عدد فيلم ديديم و منابع انگليسي و فرانسوي بسياري مناسبي نيز در اين راستا به دست ما رسيد.
وي اضافه كرد: مقالات موردنياز در اين زمينه انتخاب و سفارش ترجمه آنها داده شد و همزمان با اين كار مطالب و منافع ايراني را به كساني كه هيچكاك را ميتوانستند بنويسند سفارش داديم.
فراستي يادآور شد: از لحظه شروع تا پايان كتاب بيش از 5 ماه زمان برده نشد و رضا عابديني جلد اول كتاب را طراحي كرده است.
اين منتقد كشورمان بيان كرد: پس از انتشار كتاب «هيچكاك و سينمايش» تمام رسانههاي حزباللهي و در راس آن كيهان شروع به انتقاد كرد تا حدي كه مرتضي آويني هم نقدهاي وارد شد و در اين زمان شهيد آويني گفت: من از اين نقدها بسيار خوشحال هستم.
وي خاطرنشان كرد: روشنفكران بايكوت و جبهههاي حزباللهي شروع به حمله به سمت ما كردند كه پس از همه آنها روزنامه جمهوري اسلامي به اين ها اضافه شد و ما نيز به اين نقدها جواب نداديم.
فراستي گفت: در فكر كتاب دوم «اسطوره جان فورد» بوديم كه مرتضي رفت كه رفت كه رفت و ما مانديم.
وي در پاسخ به سوال اينكه آيا كتابي با نيازهاي جامعه ما نوشته شده است پاسخ داد: در اواخر دهه 60 سرگرمي چيزي بدي بود و سرگرمي را ميزدند و من فكر كردم بهترين شخص در اين زمينه هيچكاك است كه پس از سرگرمي هنر به وجود ميآيد.
اين منتقد كشورمان ادامه داد: يك سينماي جذاب، هنري و متفكر سينمايي است كه پشت آن جان فورد قرار دارد
وي با اشاره به چاپ سريع اول كتابش افزود: كتاب جديد شامل 200 صفحه علاوه بر مطالب قبلي است كه 19 مطلب و ترجمه تا پايان سال 2004 به آن اضافه شده و مهمترين قسمت آن فصل استريبورد است كه شامل مصاحبهها و انديشههاي هيچكاك ميشود.
فراستي در پاسخ به مهمترين و اساسيترين كار فيلمسازان كلاسيك افزود: آنچيزي كه اپيدمي فيلم روز را ديدن و به روز شدن ميكند باعث شده كه افراد آموزش و نگاه به روزي نداشته باشند و ما از اواخر دهه 60 تا الان يك موج عرفانبازي و روز بازي در سينماي كشور شاهد هستيم.
نويسنده كتاب لذت نقد گفت: تاريخ سينما از صد سال گذشته آغاز شده و اگر پشت سر آن صامتها و نوكلاسيكها قرار نگيرند سينماي ما از بين خواهد رفت و بايد مثل در مورد سينماي صامت نوشته شود.
فراستي از انتشار «فرهنگ فيلمهاي جنگي جهان» تا چند روز آينده در نمايشگاه بين المللي كتاب و «فرهنگ فيلمهاي جنگي ايران» در آيندهاي نزديك خبر داد.
نويسنده كتاب «ديالوگتيك نقد» درخصوص نشر و مخاطب كتاب افزود: جامعه ما از نظر جذب مخاطب وضعيت خوبي ندارد و در حال حاضر تيراژ كتابها بين 1000 تا 2000 تيراژ است و هزار جلد يعني ما جامعه كتابخوان نداريم.
فراستي ادامه داد: عمده كارهاي ما به موضوع ترجمه است كه نيازي در جامعه به آن احساس نميشود.
وي كتاب از «مدرنيست تا پستمدرنيست» نوشته رشيديان را فوقالعاده دانست و چاپ كتابهاي مذهبي آلترناتيو است كه با كمك دولت توليد مي شود و جزو كارهاي ارزشي دولت است.
فراستي نمايشگاه كتاب را دكور هر سال وزارت ارشاد معرفي كرد كه براي آن هيچ كار جدي انجام نميشود.
اين منتقد سينماي كشورمان ادامه داد: اين نابسماني احترام قائل نشدن به اهل كتاب و عدم اطلاعرساني مناسب فضاي كتاب جامعه را از بين خواهد برد.
فراستي با بيان اينكه بهترين ناشر نشر ساقي است افزود: ناشر تخصصي وجود ندارد و كتابها به صورت پراكنده و با موضوعات مختلف به چاپ ميرسد.
وي اظهار كرد: فيلمسازان ما چون احتياجي به كتاب ندارند كتاب مطالعه نميكنند و آنها مسئلهشان اين است كه به هر قيمتي است زندگي كنند.
اين منتقد كشورمان خاطرنشان كرد: پس از اين شاهد ساخت تك فيلم در سينما كشورمان خواهيم بود كه نشان ميدهد بد است.
وي در پايان در پاسخ به اينكه چرا جريان نقد در سينماي ما اهرم مناسبي ندارد افزود: ما در هيچ نوع نقدي موفق نيستيم و ما در نقد نو ادبي كمي ضعف ما بهتر است.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰