کد خبر:۱۸۶۱۷۵
از مخالفت نامزدهای اسلامگرای مصری با کمپ دیوید تا حمایت اسرائیل از عمرو موسی
در حالی که عبدالمنعم ابوالفتوح نامزد برجسته اسلام گرا کمپ دیوید را خطری برای امنیت ملی مصر دانسته است، برخی روزنامه های منطقه نوشته اند که صهیونیست ها خواهان ریاست جمهوری عمر موسی هستند.
به گزارش خبرنگار حوزه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» به نقل از خبرگزاری رویترز، عبدالمنعم ابوالفتوح نامزد برجسته اسلام گرای انتخابات ریاست جمهوری آینده مصر، رژیم صهیونیستی را یک «دولت نژاد پرست» نامید و گفت پیمان صلح سال هزار و نهصد و هفتاد و نه با اسرائیل « تهدیدی برای امنیت ملی » است و باید درمورد آن تجدید نظر شود.
ابوالفتوح در مصاحبه تلویزیونی اخیر خود همچنین ترور اسامه بن لادن سرکرده سابق شبکه القاعده را بدست نیروهای ویژه آمریکایی « تروریسم دولتی » نامید.
ابوالفتوح در مصاحبه تلویزیونی اخیر خود همچنین ترور اسامه بن لادن سرکرده سابق شبکه القاعده را بدست نیروهای ویژه آمریکایی « تروریسم دولتی » نامید.
وی که نظرسنجی ها نشان می دهد در انتخابات بیست و سوم و بیست و چهارم ماه مه پیشتاز است پیشتر نیز در مناظره ای تلویزیونی با عمرو موسی وزیر امور خارجه اسبق مصر و دبیر کل سابق اتحادیه عرب، اسرائیل را یک «دشمن» توصیف کرده بود.
ابوالفتوح در این مناظره وضع قرارداد کمپ دیوید را به منزله ی فروختن مصر قلمداد کرد، این در حالی است که عمر موسی از پاسخ صریح در رابطه با موضعش در برابر اسرائیل طفره رفت.
عبدالمنعم ابوالفتوح خطاب به عمر موسی گفته بود در تمام سالهایی که حکومت حسنی مبارک آزادیخواهان را سرکوب می کرده و بر مردم مصر ستم روا می داشته، عمرو موسی عضوی از رژیم او بوده بی آنکه کلمه ای لب به انتقاد بگشاید.
ابوالفتوح در مصاحبه با شبکه سی بی سی تلویزیون مصر نیز که شنبه شب انجام شد نیز تصریح کرده بود وی از همان ابتدا با اجرای این پیمان ( پیمان صلح مصر با اسرائیل ) مخالف بود.
وی گفت: «من همچنان این پیمان صلح را تهدیدی برای امنیت ملی مصر می دانم و معتقدم که باید درمورد این پیمان تجدیدنظر شو. این پیمان از حاکمیت کامل مصر بر شبه جزیره سینا جلوگیری می کند و به اسرائیلی ها اجازه می دهد بدون دریافت روادید وارد این شبه جزیره شوند ، درحالیکه آنها برای ورود به قاهره نیازمند دریافت روادید هستند. »
گروه اخوان المسلمین مصر نیز که دارای بیشترین کرسی ها در پارلمان مصر است پیشتر در برابر پیمان کمپ دیوید موضع گرفته و خواهان اجرای شریعت اسلامی در مصر شده اند.
محمد مرسی نامزد اخوان المسلمین نیز درکنفرانس مطبوعاتی اخیرش گفته است که: قانون ما برگرفته شده از قرآن است و درحال حاضر این توان را داریم که شریعت را در مصر اجرا کنیم.
مرسی که رئیس حزب آزادی و عدالت وابسته به گروه اخوان المسلمین نیز است، افزود: قرآن قانون ما و پیامبر اسلام (ص) همچنان رهبر ما و جهاد راه ما و مرگ در راه خدا آرزوی ما خواهد بود.
این در حالی است که معاون نخست وزیر رژیم صهیونیستی اخیرا گفته است که برای این رژیم بهتر است که عمرو موسی رئیس جمهور مصر شود.
شائول موفازدر نشست اخیرکابینه امنیتی این رژیم- که با شرکت بنیامین نتانیاهونخست وزیر، ایهود باراک وزیر دفاع، اویگدور لیبرمن وزیر امورخارجه، یعقوب امیدرور مشاور امنیت ملی و فرماندهان دستگاههای امنیتی برگزار شد- تاکید کرد با اینکه از اظهارات عمرو موسی (دبیرکل پیشین اتحادیه عرب) در تبلیغات انتخاباتی اش و نیز مناظره تلویزیونی اخیرش با عبدالمنعم ابوالفتوح رضایت ندارد اما برای اسرائیل بهتر است که عمرو موسی رئیس جمهور مصر شود زیرا درصورتی که جماعت اخوان المسلمین درانتخابات ریاست جمهوری این کشور پیروز شود احتمالا از جنبش حماس حمایت و مرزهای مصر را به روی غزه می گشاید، این جماعت همچنین احتمال دارد موشک های پیشرفته و برخی سلاح های دیگر را دراختیار این جنبش قرار دهد.
یک مسئول امنیتی بلندپایه اسرائیلی نیز در اثنای این جلسه تصریح کرد رابطه اسرائیل با عمرو موسی - درزمان اشتغال در منصب وزارت امورخارجه مصر یا حتی دبیرکلی اش بر اتحادیه عرب- هیچگاه قطع نشد؛ عمرو موسی درمدت مزبور چند بار بطور محرمانه از اسرائیل دیدار وبا شیمون پرز(رئیس رژیم اسرائیل) و ایهود اولمرت(نخست وزیر وقت) درباره راه های اجرای طرح صلح اعراب با اسرائیل گفتگو کرد.
وی اظهار داشت: عمرو موسی حتی از موسسه یادفاشیم-موسسه گرامیداشت یهودیان قربانی هولوکاست - بازدید و از اموال شخصی اش نیز مبلغی به این موسسه اعطا کرد.
انتخابات ریاست جمهوری مصر-درداخل این کشور- در بیست وسوم ماه جاری میلادی برگزار می شود.
انتخابات ریاست جمهوری مصر-درداخل این کشور- در بیست وسوم ماه جاری میلادی برگزار می شود.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.