به دولتي فكر كردن عادت كرده‌ايم / چرخه اقتصاد روستا بايد فعال شود
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۸۶۸۶۲
لاريجاني در همايش شوراها و مديريت شهري:

به دولتي فكر كردن عادت كرده‌ايم / چرخه اقتصاد روستا بايد فعال شود

رئيس مجلس شوراي اسلامي گفت: بايد قبول كنيم كه به دولتي فكر كردن و هزينه كردن عادت كرده‌ايم و اين نقطه قوت سياست ما نيست.
به گزارش خبرنگار مجلس «خبرگزاري دانشجو» علي لاريجاني در همايش شوراها و مديريت‌ شهري كه امروز عصر در ايوان شمس برگزار شد با اشاره به صحبت حسن بيادي اظهار داشت: در ابتداي صحبتم بايد حساب آقاي بيادي را برسم. اين كه انتخابات در مورد شوراها و رياست جمهوري در يك زمان صورت مي‌گيرد مربوط به اين است كه اصولا تعداد انتخابات در كشور به قدري است كه هرساله در كشور انتخابات داريم.

وي افزود: انتخابات ضمن داشتن منافعي به جهت حضور مستمر مردم در عرصه سياسي، اين مسئله مشكلاتي را نيز دارد زيرا شرايط كار متعارف كشور را از حالت عادي خارج مي‌كند.

لاريجاني ادامه داد:‌ اين بحث در مجمع تشخيص مصلحت نظام مطرح شد كه همه انتخابات را در يك زمان برگزار كنيم و تكليف كشور براي چهار سال مشخص شود اما به دليل دارا بودن كشورمان از مختصاتي خاص، در مجمع تشخيص مصلحت نظام، قرار بر اين شد كه هر دو سال يك بار اين اتفاق افتد.

رئيس مجلس شوراي اسلامي بيان داشت:‌ تنوع در مجلس و شوراها زياد است اما رياست جمهوري به اين صورت نيست اين قضيه بي مشكل هم نيست البته نكته آقاي بيادي كه جنس انتخابات شوراها را اجتماعي و رياست جمهوري را سياسي مي دانند وجود دارد اما وقتي مخلوط مي‌شوند به سياسي اجتماعي تبديل مي‌شود.

وي افزود: اگر تعداد انتخابات كم شود از نظر زماني براي مردم شرايط بهتري ايجاد مي‌شود البته با هم بودن هم فوايدي دارد اما بايد اين مسئله در لجنه بررسي شود. اما در بحثي كه در كشور ما مطابق قانون اساسي محقق شد تشكيل شوراها بود.

علي لاريجاني گفت: اگر چه آنجه در قانون اساسي نوشته شده داراي يك روح و يك كالبد است در اين صورت قرار بود كارها به مردم واگذار شود اما سياق عبارت با مجموع ساير اصول به طوري جمع شد كه نمي‌شود همه امور شهري را از نظر قانون اساسي به مردم واگذار كرد البته اين مسئله چند بار در شوراي نگهبان مطرح شد. آنها مي‌گويند وزرا مسئول اين مسائل هستند.

رئيس مجلس شوراي اسلامي اظهار داشت: اما روح قضيه واگذاري امور به مردم بود كه در بسياري از كشورها اين آزمون مبني بر واگذاري كارها به مردم صورت مي‌گيرد و ما هم بايد زماني آن را تجربه كنيم زيرا در كنار مشكلاتي كه دارد فوايدي را نيز شاهديم.

وي با اشاره به وظايف وزرا گفت: وزرا وظايف استراتژيك دارند اما جنس تقسيم بندي كارها به صورتي است كه وزير مجبور است به كارهاي خود بپردازد. اگر مديريت شهري را قوي كنيم مقداري از اين كارها بر دوش مديريت شهري مي‌افتد و وزرا مسئوليت كلان را برعهده مي‌گيرند.

رئيس مجلس با اشاره به نقش نخبگان در اين زمينه گفت: مديريت شهري نيز بايد وظايف خود را با مشورت با نخبگان شهري انجام دهد و ما بايد مكانيسمي جهت ارتباط نخبگان محلي و ملي ايجاد كنيم.

علي لاريجاني گفت: براي مثال در يك كشور دمكراتيك شاهد احزاب هستيم اما اين احزاب به دليل نداشتن تشكيلاتي درست كاركرد حزب را ندارند و برنامه‌اي را عملياتي نمي‌كنند و براي مثال در مفاهيم مطرح شده مثل عدالت بايد گفت در مفهوم مصادق آن تفرقه وجود دارد.

رئيس قوه مقننه ادامه داد:‌ حركت ما بايد به سمت قوي شدن مديريت شهر باشد و بايد لوازم تغييرات آن فراهم شود و ساختار كشور شكل دقيق‌تري پيدا كند حتي در زمينه تقسيمات كشوري كه مستمرا صورت مي‌گيرد و استراتژي قوي نيست مي‌توانيم رويكرد ديگري داشته باشيم البته در موارد زيادي از قانون اساسي نيز نياز به تغييراتي اساسي داريم.

وي با اشاره به ملاحظه ديگري در اين امر گفت: بايد كمك‌هاي به صورت دولتي به بخش‌هاي مختلف كشا ورزي صورت گيرد كه البته اين امر در بودجه امسال نيز در نظر گرفته شده و دو ميليارد دلار براي مترو اختصاص پيداكرده است.

رئيس مجلس افزود: اگر قائل به مديريت شهري باشيم بايد سازوكارهاي براي استواري شهرهاي خود فراهم كنيم.

لاريجاني ادامه داد: تا چه زماني بايد از خزانه بودجه دهيم اگر قصد داريم متكي به نفت نباشيم بايد سازوكاري براي رونق‌يافتن شهرها از نظر توليد فراهم كنيم. اگر توليد شكل نگيرد عوارض نيز نمي‌توان گرفت و بايد بيش از اين به فكر فعال كردن چرخه اقتصادي در روستا باشيم.

علي لاريجاني گفت: نكته ديگر اين است كه بايد شرايطي را فراهم كنيم كه سرمايه‌گذاران با علاقه به سمت شما آيند، كليد اين مسئله در آباداني است. ما بايد قبول كنيم كه به دولتي فكر كردن و هزينه كردن عادت كرده‌ايم. اين نقطه قوت سياست ما نيست. ما در سال‌هاي اخير گاهي اعوجاج‌هاي داشتيم و نگاه‌ دولتي سلطه پيدا كرد.

رئيس مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: لذا جداي از ترميم در نظام قانوني كشور، تأميني هم بايد در ذهن ما ايجاد شود و همه بايد مشاركت داشته باشيم. نگاه همه به توسعه كشور بايد تغيير كند.

وي ادامه داد: نكته اي ديگر اينكه ما بعد از 33 سال انقلاب اسلامي تحت عنوان نظام جمهوري اسلامي ايران آباداني يافتيم و شكل شهرها تغيير كرد اما مدل شهرسازي به عنوان مدل نظام جمهوري اسلامي ايران وجود ندارد و بعضي اوقات شهرها از حالت تعادل خارج شدند.

لاريجاني گفت: بايد داراي مدلي باشيم تا نمادهاي فكر ديني و شرايط امروز در هم تنيده شود و بايد دانست كه جاي ديگر هم نمي‌تواند به آن فكر كند. مهندس چمران بايد براي اين كار تيمي ايجاد و راهكارهاي به آنان بدهد.

وي اظهار داشت: نكته سوم اين است كه در ارتباط با منابع طبيعي از جمله زمين بايد دقت كافي صورت گيرد. اينها چيزهاي است كه به سادگي ايجاد نمي‌شود و شما بايد مدعي حفظ آن باشيد.

رئيس مجلس شوراي اسلامي خاطرنشان كرد: اين گونه نشست ها بايد به برداشت‌هاي مشترك تبديل شود. 
پربازدیدترین آخرین اخبار