در بغداد چه خواهد گذشت؟ / 1+5 بايد از ملت ايران عذرخواهي كند/ به آینده مذاکرات نباید خوش بین بود
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۸۷۰۷۲
نمايندگان مجلس در گفت و گو با «خبرگزاري دانشجو»؛

در بغداد چه خواهد گذشت؟ / 1+5 بايد از ملت ايران عذرخواهي كند/ به آینده مذاکرات نباید خوش بین بود

دبير شوراي عالي امنيت ملي موضوع نشست بغداد را همكاري هاي مشترك خواند و در همين راستا نمايندگان نيز انتظارات خود را از مذاكرات مطرح كردند.
به گزارش خبرنگار مجلس «خبرگزاری دانشجو»، سوم خردادماه گروه 1+5 در بغداد با نماینگان ایران پای میز مذاکره خواهند نشست.

صحبت های متفاوتی در خصوص این مذاکره مطرح است، اما مسئله مهم این است که تجربه نشان داده فشارهای غرب باعث تاثیر پذیری ایران نخواهد شد و آنها باید با شیوه ای دیگر پای میز مذاکره بنشینند، از سوی ديگر تغییر موضع محسوس از جانب غرب امری بعید است.

پیرامون موضع ایران و تلاش غرب برای موفقیت در این مذاکرات به سراغ نمایندگان کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس رفتیم که نظرات آنها به شرح زیر است.
 
ابراهيمی: طبق مقررات آژانس مشكلي براي غني سازي نداريم

حجت‌الاسلام حسین ابراهیمی، نايب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: آژانس بين المللي انرژي اتمي، غنی سازی ایران را تائید کرده و دیگر هیچ لزومی ندارد کشور ما در تحریم باشد آنها باید بدانند جمهوری اسلامی کشوری مستقل است و زیر بار هیچگونه زورگویی نخواهد رفت.

وي با اشاره به مذاکرات 1+5 در بغداد گفت: غنی سازی برای ایران مجاز است، پس تحریم کردن بی فایده مي باشد.

ابراهيمي تصریح کرد: انتظار ما در بغداد اين است كه آنها باید تحريم‌ها را لغو کنند، علت آن هم اين است كه همه اين تحريم‌ها مربوط به غني‌سازي انرژي هسته‌اي بوده و حال كه غني سازي را براي ايران مجاز دانسته‌اند دليلي براي تحريم باقي نمي ماند.

نايب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس خاطرنشان كرد: در مقررات آژانس نيز آمده است كه كشور ها بتواند به غني‌سازي مسالمت آميز ادامه دهند.
 
حيدرپور: 1+5 حق ندارد با شك و شبهه به گزارش هاي ايران نگاه كند
 
عوض حیدرپور، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: 1+5 باید مذاکرات را برپایه برابری برگزار کند و شرط های ایران را بپذیرد؛ چراکه جمهوری اسلامی خواسته نامتعارفی ندارد.
  
وي بيان داشت: جمهوري اسلامي ايران بر اساس مقررات NPT حق دارد نيازمندي‌هاي صلح‌آميز هسته‌اي‌اش را به صورت تمام و کمال انجام دهد.

حيدرپور افزود: ما در مذاكرات بغداد توقع داريم كه آژانس بحث خلع سلاح هسته‌اي در دنيا را كاملا بپذيرد و قدرت جمهوري اسلامي ايران در صلح آمیز بودن هسته ای را قبول کند.

نماینده مردم شهر رضا در مجلس با بیان اینکه 1+5 باید بیانیه های رسمی ما را بدون قید و شرط بپذیرد، اظهار داشت: جمهوری اسلامی دارای قدرت و اقتدار کافی است و 1+5 حق ندارد با شک و شبهه به گزارش ها و پاسخ های ایران بنگرد.

وي خاطرنشان کرد: 1+ 5 و غرب باید قبول کنند که ایران با دیگر کشورهای جهان فرق دارد و در مذاکره با جمهوری اسلامی اصل را بر توازن بگذارد؛ چراكه شرط یکجانبه مورد قبول حاکمیت و ملت ایران نیست.
 
مهدي‌زاده: مذاكرات بغداد با موفقيت 100 درصد همراه نخواهد بود

محمد مهدي مهدي زاده، عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس گفت: شرايط 1+5 به گونه‌اي نيست كه بتوانند اقدام خاصي صورت دهند؛ چرا كه از وضعيت اقتصادي خوبي برخوردار نيستند و به نظر مي‌رسد كه باز هم مذاكرات ناتمام خواهد ماند.
 
وي با اشاره به دور دوم مذاكرات 1+5 در بغداد گفت: 1+5 بايد به ما اعتماد داشته باشند، بدرفتاري‌هايشان را كنار بگذارند و تمام تحريم‌ها را لغو كنند.
 
مهدي زاده با بيان اينكه ما هرگز غني سازي را متوقف نمي‌كنيم، افزود: ما غني سازي را ادامه مي دهيم، اما در مورد درصد آن مذاكره مي‌كنيم و آنها بايد بدانند كه توقف غني‌سازي غير ممكن است.
 
نماينده مردم گناباد در مجلس تصريح كرد: 1+5 بايد بداند كه ما هرگز دست از غني سازي نمي‌كشيم و اين مذاكرات صرفا به خاطر ميزان درصد آن است؛ چرا كه هدف ما هماهنگي با آژانس است.

وي خاطرنشان کرد: دور دوم مذاكرات با موفقيت 100 درصدي همراه نخواهد بود، اما قطعا يك قدم به جلو خواهيم رفت، البته شرايط 1+5 به گونه‌اي نيست كه بتوانند اقدام خاصي صورت دهند؛ چرا كه از وضعيت اقتصادي خوبي برخوردار نيستند و به نظر مي‌رسد كه باز هم مذاكرات ناتمام خواهد ماند.

احمدي بي‌غش: به آینده مذاکرات نباید خوش بین بود

محمود احمدي بي‌غش، عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس گفت: 1+5 در يك انزواي سياسي قرار گرفته‌ و مشكلات اقتصادي، بحث انتخابات آمريكا و فشارهاي بيداري اسلامي بر روي آنها تأثيرگذار بوده است، احتمال دارد كه مذاكرات نتیجه خاصی نداشته باشد.

وي با اشاره به مذاكرات 1+5 با جمهوري اسلامي ايران در بغداد گفت: اولين خواسته ما در اين مذاكرات حذف تحريم‌هاي غيرعادلانه و غير انساني مي باشد كه در طول اين 33 سال همواره بر كشور وارد شده و از سال گذشته حجم آن بيشتر از پيش شده است.
 
احمدی بی‌غش با اشاره به شهادت نخبگان و دانشمندان هسته‌اي كشور افزود: بهترين نخبگان كشور توسط تروريست‌ها به شهادت رسيده‌اند كه تحت حمايت برخي از همين كشورهاي عضو 1+5 هستند؛ اين گروه بايد مواضع خودشان را نسبت به اين ترورها اعلام كنند و بعد مي‌توانند در مورد چگونگي اجراي غني‌سازي و... با ما صحبت نمايند.
 
عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس  اظهار داشت: ما روي هسته‌اي شدن چون در چارچوب قانونNPT هسته‌اي شديم، هيچ صحبتي نداريم، لذا خواسته ما در مذاكرات 1+5 برداشتن تحريم‌هاي ناجوانمردانه عليه جمهوري اسلامي است.
 
نقوي: اشتون دانش فني و هسته‌اي را حق ایران می داند
 
حسین نقوی حسینی، عضو كميسيون امنيت ملي و سیاست خارجی مجلس با اشاره به دور دوم مذاکرات گفت: مذاكرات بغداد در واقع ششمين دوره مذاكرات 1+5 است ولي مرحله دوم دور‌ پنجم محسوب مي‌شود.

وي با اشاره به بيان خانم اشتون كه دانش فني و هسته‌اي را حق مسلم جمهوري اسلامي ايران مي داند، افزود: با توجه به توافقات فكر مي‌كنم كه نشست بغداد نشست خوبي باشد و حداقل اعتمادسازي 1+5 شفاف شود و اعلام كنند كه اين اعتماد سازي به چه صورت ايجاد شده است.

نماینده مردم ورامین در مجلس اظهار داشت: روي خلوص غني‌سازي حتما صحبت‌هايي خواهد شد كه جمهوري اسلامي ايران به طور تلويحي اشاره كرد كه ما در مورد درجه خلوص غني‌سازي، آمادگی براي توافق را داريم.

نقوی حسینی خاطرنشان کرد: توافق در بين كشورهاي داراي فناوري هسته‌اي طبيعي است بنابراين فكر مي‌كنم دور دوم مذاکرات در بغداد روند رو به رشدی داشته باشد البته با توجه به اينكه ميزبان هم نسبت به مسائل هسته‌اي با جمهوري اسلامي ايران هم موضع هست و همراهي دارد و فكر مي‌كنم گفت‌وگوهاي خوبي باشد.
 
عابدي: 1+5 بايد از ملت ايران عذرخواهي كند

محمدكريم عابدي، عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس گفت: 1+5 بايد دست از رفتارهاي ناعادلانه خود بردارد و به حقوق ملت ايران احترام بگذارد و اگر مي‌خواهد از مذاكرات نتيجه‌اي بگيرد بايد از ملت‌ ايران عذرخواهي كند.
 
وي با اشاره به دور دوم مذاكرات در بغداد گفت: 1+5 بايد دست از رفتارهاي سياسي عليه ايران بردارد و بايد در مسيري قدم بگذارد كه فني باشد تا بتوان از اين مذاكرات بهره لازم را ببرد.
 
عابدي تصريح كرد: امريكا، انگليس و صهيونيست ها مثلثي را تشكيل داده‌اند تا بتوانند ‌ضربات سنگين بر ايران وارد كنند اما قطعا كار به جايي نخواهند برد؛ چرا كه ما عضوNPT هستيم و هيچ مغايرتي با قوانين اين سازمان نداشته‌ايم.
 
عضو كميسيون امنيت ملي و سياست‌ خارجي مجلس اظهار داشت: آنها تلاش دارند تا فضاي MPT سياسي شود تا بتواند آن‌گونه عمل كند كه آنها مي‌خواهند البته دانش ما بومي است و ما هم همه‌گونه همكاري با آژانس داشته‌ايم.
 
وي با بيان اينكه آنها بايد ايران هسته‌اي را قاطعانه قبول كنند و دست از تحريم هاي كور بردارند، گفت: آنها بايد قبول كنند كه ما توانمندي لازم براي هسته‌اي شدن را داريم پس مقابله كردن با جمهوري اسلامي كار عاقلانه‌اي نيست و هرچه بيشتر بخواهند اين‌گونه فشار بياورند قطعا راه به جايي نخواهند برد.
 
عابدي با اشاره به رفتارهاي ناعادلانه عليه ايران افزود: آنها بايد از ملت ايران عذرخواهي كنند و دست از تحريم‌ها بردارند و تعاملات بر اساس احترام بين كشورها باشد و حقوق يكديگر رعايت شود كه قطعا مي‌تواند محصول خوبي از دور دوم مذاكرات باشد.
 
عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس خاطرنشان كرد: بايد گره باز شود؛ چرا كه اين موضوعات نه به نفع غرب خواهد بود و نه به نفع ايران بايد آنها دست از اين بي‌عدالتي‌ها بردارند و به حقوق بشر احترام بگذارند.
 
پربازدیدترین آخرین اخبار