هر چند میان نیروهای ضد انقلاب و ایران جنگ نظامی در جریان نیست اما بدون شک جنگ سرد میان دو طرف روز به روز شدت میگیرد.
گروه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» : هر چند میان نیروهای ضد انقلاب و ایران جنگ نظامی در جریان نیست اما بدون شک جنگ سرد میان دو طرف روز به روز شدت میگیرد.
همچنین بدیهی است وزیر خارجه آمریکا محاصره ایران را در اولویت دستور کار خود قرار داده است. کلینتون به هر کشوری که سفر کرده و یا در هر کنفرانسی که شرکت کرده و در تمامی مذاکرات علنی و غیرعلنی خود و بحثها و بررسیهای علمی صورت گرفته موضوع ایران را مطرح کرده است.
همچون عراق در دهه نود ، بیش از چهار قطعنامه غربی به منظور تحریم اقتصادی ایران صادر شده است. اما به نظر نمیرسد نیروهای ضد انقلاب به این امر اکتفا کرده باشند. به ویژه آنکه ایران همچنان به سیاستهای خود مبتنی بر سه محور پایبند است.
محور اول: ایران همچنان بر پیشبرد طرح هستهای خود و دستیابی به چرخه کامل تولید انرژی هستهای تاکید دارد که ما بر اساس معاهده انپیتی آن را حق طبیعی ایران میدانیم که نیروهای غربی به همراه عربستان مخالف این امر هستند.
محور دوم: ایران به طور کلی از تحولات آزادی خواهانه اخیر خاورمیانه حمایت میکند و سعی ندارد این حمایت را که صرفا تبلیغاتی است پوشیده نگه دارد. این امر نشاندهنده آن است که ایران میخواهد دایره تغییر و تحول انقلابی را گسترش داده تا آنکه شامل شبه جزیره عربستان گردد که تا کنون خارج از گردونه تغییرات و اصلاحات قرار گرفته است.
محور سوم: ایران نه تنها در سطح روابط سیاسی موضعی مخالف رژیم اسراییل دارد بلکه آن را به رسمیت نمیشناسد و گروههای فعال علیه رژیم همچون حزب الله لبنان و حماس و جهاد اسلامی فلسطین را تشویق و ترغیب میکند.
مسائل یاد شده برای نیروهای ضد انقلاب که به مسائل سه گانه یاد شده بسیار اهتمام میورزند خط قرمز به شمار میروند و در ارتباط با آنها برعکس موضع ایران عمل میکنند.
ایران شاهنشاهی به همراه عربستان ستون فقرات سیاست آمریکا در منطقه خلیج (فارس) را تشکیل میداد تا آنکه انقلاب اسلامی ایران در سال 1979 به رهبری امام خمینی پیروز شد و رژیم اسراییل جایگزین ایران شد و استراتژی نظامی آمریکا در منطقه خاورمیانه بر اساس تقویت بنیه نظامی عربستان و اسراییل با مدرنترین تسلیحات شکل گرفت. البته آمریکا همواره برتری کیفی اسراییل را مد نظر داشته است.
به همین دلیل واشنگتن به پیشرفت علمی ایران به ویژه در زمینه هستهای با شک و تردید بسیار مینگرد. دولت آمریکا تمام تلاش خود را بکار میبرد تا در جنگ روانی با ایران به خصوص در زمینههای اقتصادی و روابط بینالملل و ائتلافات منطقهای برنده میدان باشد. به همین دلیل بزرگترین اهتمام وزیر خارجه آمریکا در حال حاضر آن است که برنده جنگ روانی با ایران باشد تا بتواند موفقیت طرح خود در تشکیل جبهه بینالمللی گسترده علیه ایران را تضمین نماید.
با این وجود به نظر میرسد ایران با تامین پشتوانه مالی فراوان خود را آماده این شرایط کرده بود و توانست پیامدهای محاصره اقتصادی و مالی را تحمل کند. [آقای] احمدینژاد رییس جمهور در ماه گذشته گفت ایران دارای نقدینگی کافی است به گونهای که میتواند سالها در برابر تحریم همه جانبه صادرات نفت خود ایستادگی کند.در میان این اعتماد به نفس فوق العاده و شرط بندی غرب بر سر تضعیف جمهوری اسلامی جنگ رسانهای و روانی میان دو طرف بدون وقفه ادامه دارد.
تهران بر ایستادگی بر موضع خود و ادامه نقش سیاسی و دیپلماتیک خود در سطح منطقه و جهان اصرار میورزد. آمریکاییها در ارتباط با وضعیت موجود نگرانتر به نظر میرسند و بیش از پیش با اتخاذ اقدامات پیگیری بر تنگتر کردن حلقه محاصره تاکید دارند.
هیلاری کلینتون در هفته گذشته از هند سفر رسمی به عمل آورد و بر دولت دهلی نو فشار زیادی وارد کرد تا واردات نفت خود را از ایران متوقف نماید.
کلینتون در نشستی در ساختمان شهرداری شهر کلکته در این کشور گفت: به طور حتم هند در حال کاهش خرید نفت خود از ایران است و اقداماتی که هندیها تا کنون اتخاذ کردهاند را میستاییم. وی افزود: ما امیدواریم آنان گامهای بیشتری در این راستا بردارند.
منابع آمریکا خاطرنشان کردند که اگر هند واردات نفت خود از ایران را کاهش ندهد واشنگتن آن دسته از بانکهای هند که با بانک مرکزی ایران ارتباط داشته باشند را از همکاری با سیستم بانکی آمریکا محروم میکند.هدف از این اقدام کاهش درآمد تهران از نفت است که منبع اصلی درآمد در این کشور به شمار میرود. کلینتون در اوائل ماه با سفر به چین اقدام مشابهی انجام داد. کلینتون از دولت چین خواست تا فعالیتهای هستهای ایران و کره شمالی را مهار نماید و بر دولت سوریه جهت توقف خشونت فشار وارد کند.
کلینتون در سخنرانی خود در افتتاحیه گفتوگوی راهبردی و اقتصادی که در پکن دو روز بطول کشید افزود: آمریکا و چین در مورد پیشگیری از دستیابی ایران به تسلیحات هستهای اتفاق نظر دارند.
وی توضیح داد: ما باید فشارها را علیه ایران ادامه دهیم تا ایران به تعهدات بینالمللی خود عمل نماید و به طور جدی به مذاکره بپردازد و ثابت کند که برنامه هستهایاش فقط دارای اهداف غیرنظامی است.
واردات نفت ایران مهمترین درخواست کلینتون از میزبان خود بود. وی از چین خواست تا واردات نفت خود را از ایران متوقف و یا دستکم کاهش دهد.
در همین راستا عربستان متعهد شد که همواره آماده جبران کمبود پیش آمده از کاهش صادرات نفت ایران در جهان است.
این موضوع ظرف چند ماه گذشته از سوی شماری از مقامات عربستان تکرار گردید. به عنوان مثال محمد جاسر وزیر اقتصاد عربستان در اوایل فوریه گذشته در ژاپن و معاون وزیر نفت عربستان در همان ماه گفت: مهمترین موضوع برای عربستان تامین نفت موردنیاز در بازارهای جهانی است.
مشتریان عمده نفت در آسیا برای جبران کمبود واردات نفت خود از ایران به بزرگترین تولیدکننده نفت در جهان چشم امید دوختهاند.
در حالی که دهلی نو خود را پایبند تحریمهای اعمال شده علیه ایران نمیداند پالایشگاههای هند در صدد افزایش خرید نفت خود از عربستان هستند.ملک عبدالله پادشاه عربستان چندی پیش به هند پیشنهاد داد مقدار بیشتری نفت از عربستان خریداری نماید و علی نعیمی وزیر نفت عربستان اعلام کرد که کشورش میتواند ظرف مدت کوتاهی تولید خود را روزانه بیش از دو میلیون بشکه افزایش دهد.پس از کاهش یافتن صادرات نفت ایران به دهلی نو در دسامبر 2010 عربستان در ماه اوت صادرات نفت خود را به هند سه میلیون بشکه افزایش داد.
همه اینها نشان میدهد عربستان برای پیشگیری از صدور نفت ایران به کشورهای بزرگ آسیا به ویژه ژاپن و چین و هند اقدامات متعددی اتخاذ کرده است. سه کشور مزبور با توجه به پیشرفت فن آوری و توسعه صنایع در آنها بیش از سایر کشورهای آسیایی مصرف کننده نفت هستند.
عربستان پا را از این نیز فراتر گذاشته و با استفاده از درآمدهای نفت خود در صدد محاصره نظامی ایران برآمده است.
هنگامی که روسیه پنج سال پیش با فروش سامانه موشکی زمین به هوا مدل اس 300 به ایران موافقت کرد ، واشنگتن ، تل اویو و ریاض به شدت مسکو را جهت انصراف از این قرارداد تحت فشار قرار دادند. عربستان برای اعمال فشار علیه روسیه با قدرت مالی خود پا پیش گذاشت.