ایالات متحده در حمایت از شرکت های آمریکایی که نمی توانند به رقابت با شرکت های چینی بپردازند، یک تعرفه31 درصدی را بر روی پانل های خورشیدی وارد شده از چین اعمال کرده است و طبیعتا ممکن است تبعات آن را بعدا در تجارت خود با چین لمس کند.
به گزارش خبرنگار حوزه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» به نقل از ژینهووا، مسئله تجارت بین ایالات متحده و چین به شدت سیاسی شده است و باید از طریق مذاکرات در درون سازمان های بین المللی حل و فصل شود.
کاترپیلار که بزرگترین سازنده تجهیزات ماشینی است و از بین 500 شرکت پولساز جهان در ردیف 46 قرار دارد، گفته است که به جای زدن اتهام تخلف به یکدیگر، اختلافات تجاری بین کشورها باید در سازمان تجارت جهانی و « از طریق یک فرایند مناسب بررسی تجاری » حل و فصل شود.
اخیرا رئیس بخش آسیای کاترپیلار در یک مصاحبه با ژینهوا گفت که هر کشوری بر اساس دستور کار سیاسی داخلی خود کار می کند و افزود که در حال حاضر ایالات متحده یک انتخابات را پیش رو دارد.
تین مان، که به تازگی در کوالالامپور بوده است گفت به خصوص در حال حاضر که آمریکا دارای نرخ بیکاری بالایی است طبیعی است که مقامات ایالات متحده برای دفاع از شرکت های خود به منظور حفظ میزان اشتغال به اقداماتی دست بزنند.
ایالات متحده در حمایت از شرکت های آمریکایی که نمی تواند به رقابت با شرکت های چینی بپردازند، یک تعرفه31 درصدی را بر روی پانل های خورشیدی وارد شده از چین اعمال کرده است. اعمال تعرفه بر ورود کالاهای چینی به منظور جلوگیری از آزادسازی ورود کالاهای ارزان است که ادامه آن منجر به پایین آمدن نرخ اشتغال در آمریکا خواهد شد.
مقامات چینی این حرکت ایالات متحده را «باخت باخت» توصیف کردند و این تصمیم را ناعادلانه خواندند.
باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا در سخنرانی اخیر خود اعلام کرده است که شرکتهایی که در راستای حل مشکل بیکاری در کشور، بتوانند در آمریکا اشتغال آفرینی کنند و در واقع شغلهای از دست رفته را به کشور بازگردانند، از معافیت های مالیاتی برخوردار خواهند شد.
بنظر می رسد باراک اوباما در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آینده این کشور، حاضر است هزینه هرگونه امتیازی را برای بازگرداندن اعتماد رای دهندگان آمریکایی بپردازد.
تراز مبادلات تجاری آمریکا در قبال چین منفی است (این تراز حدود 700 میلیارد دلار به نفع چین است) و بدهی آمریکا به چین در حدود یک تریلیون دلار برآورد شده است.
در واقع آمریکا با وضع تعرفه به واردات از چین، قوانین تجارت آزاد را که خود به آن متعهد است نقض می کند و طبیعتا ممکن است تبعات آن را بعدا در تجارت خود با چین لمس کند.
اخیرا روابط واشنگتن با پکن بر سر مسائل حقوق بشردوستانه ای مانند فعال نابینای چینی که به سفارت آمریکا در پکن پناهنده شد و سپس به آمریکا رفت و موضوعات مربوط به تجارت کالاها، متشنج شده است و این باعث سفرهای متعدد مقامات بلندپایه آمریکایی به چین شده است.