دیدگاه نمایندگان نسبت به عملکرد قوه قضائیه در مسئله فساد مالی؛
عدم برخورد قاطع با برخي متهمان فساد/ زير سوال بردن صلاحيت قوه قضائيه به نفع نظام نيست
نمایندگان مجلس شورای اسلامی به تحلیل در مورد عملکرد قوه قضائیه در جریان فساد مالی اخیر پرداختند.
گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»؛ چندی است که از ماجرای فساد مالی می گذرد و کم کم گمانه زنی های حضور برخی شخصیت های سیاسی در آن به واقعیت تبدیل می شود.
در این مدت، مسئولان قوه قضائیه با تمام سختی ها و فشارهای ايجاد شده مبنی بر مسکوت گذاشتن بعضی از زوایای این پرونده و جریانات دیگر توانستند رسیدگی به این پرونده را دنبال کنند.
اما درخواست مردم از این قوه، علاوه بر انجام اقداماتی جهت جلوگیری از وقوع این نوع جرایم، رسیدگی به جرایم یقه سفیدانی است که با گذشت 33 سال از پیروزی انقلاب هنوز یک نفر از آنان به پای میز محاکمه واقعی کشیده نشده است.
در این راستا با نمایندگان ملت به مصاحبه پرداختیم که مشروح آن را در ادامه می خوانیم:
تاج گردون: قوه قضائیه در امر پیشگیری ضعیف عمل کرده است
غلامرضا تاج گردون در گفتوگو با خبرنگار اين خبرگزاری با اشاره به وظايف قوه قضائيه در این موضوع اظهار داشت: قوه قضائيه داراي دو وظيفه پيشگيري و انجام وظایف خود پس از تخلف است.
وي با اشاره به عملكرد ضعيف اين قوه در امور پيشگيري در سنوات گذشته افزود: يكي از دلايل گسترش فساد در كشور عملكرد ضعيف قوه قضائيه در امر پيشگيري و عدم تناسب احكام با تخلف است.
نايب رئيس كميسيون برنامه و بودجه ادامه داد: بنابراين تخلفات و احكام دچار فرسايش شده و جامعه به فساد تشويق ميشود.
تاج گردون گفت: اگر قوه قضائيه در اين دو امر درست عمل كند، وظيفه سوم و اصلي خود كه مبارزه با جرم است را به خوبي انجام خواهد داد.
وي خاطرنشان كرد: در اقدامات اخير نيز اجباري براي برخورد وجود نداشت و جامعه نيز بايد احساس كند كه قوه قضائيه در اين زمينه مستقل رفتار مي كند.
جهانگيرزاده: دفاع از فساد موجود باعث تسری آن در جامعه می شود
جواد جهانگيرزاده نیز با اشاره به وظيفه قوه قضائيه نسبت به برخورد با فساد مالي اظهار داشت: در نظام تفكيك قوا صورت گرفته است؛ بنابراین قضاوت و صدور احكام از وظايف قوه قضائيه است.
وي افزود: اگر اين قوه همچون دو موضوع اخير و در حال پيگيري، قاطع برخورد كند، مسلماً مسئله فساد كمتر خواهد شد.
عضو هيئت رئيسه مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: اگر اين مسئله اتفاق نيفتد و برخي از فساد موجود دفاع كنند، امكان تسري آن به لايههاي پايينتر وجود دارد که خطري جدي براي انقلاب محسوب ميشود.
جهانگيرزاده گفت: افرادي كه خود را انقلابي و دلسوز نظام ميدانند به جای متهم کردن دیگران به برخورد يا عدم برخورد با متهمان، بايد از هرگونه برخوردي كه منجر به كشف حقيقت شود استقبال كنند.
وي با اشاره به انتقاد بعضي افراد از عملكرد بخشهاي مختلف اظهار داشت: البته انتقاد نيز حق بعضي از افراد است و افراد ميتوانند در ارتباط با روند يا عملكرد بخشها به انتقاد بپردازند؛ اما در اين مسئله مرجع، قوه قضائيه است و اين قوه بايد گردن نهد.
عضو هيئت رئيسه مجلس شوراي اسلامي خاطرنشان كرد: بنابراين زيرسوال بردن صلاحيت قوه قضائيه به نفع نظام نيست.
موسوي لارگاني: با برخی افراد برخورد قاطعه اي صورت نگرفته است
ناصر موسوي لارگاني با اشاره به علت هدف گیری به سمت دولت در این موضوع اظهار داشت: خطاب قرار دادن دولت در فسادهاي مالي اخير، به دليل اين است كه نظارت بعضي از سازمانها، ارگانها و بانكها به عهده دولت است؛ البته نظارت سازمان بازرسي كل كشور، مجلس و قوه قضائيه را ناديده نميگيريم.
وي با اشاره به نقش قوه قضائيه در اين مسئله گفت: نقش قوه قضائيه برخورد با مجرمان پس از كشف فساد است؛ به طوری که تفاوتي میان شخصيتهاي مملكتي يا غيرمملكتي قائل نشوند.
عضو كميسيون اقتصادي مجلس ادامه داد: مواردي بوده كه با تعدادي افراد برخورد شده اما برخوردي قاطعي كه لازمه عبرت براي ديگران باشد، صورت نگرفته است.
موسوی لارگانی بیان داشت: در صورت برخورد جدی با متخلف، می توان به عدم وجود چنین مشکلاتی در جامعه امیدوار بود.
وي خاطرنشان كرد: در حال حاضر، با توجه به پيگيري انجام شده در دادگاههاي مربوط به فساد مالي و بيمه، می توان گفت قوه قضائيه خوب عمل كرده است و اميدواريم حكمي هم كه در اين زمينه صادر ميشود، حكم خداپسندانه و مورد قبول آحاد مردم نيز باشد.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.