آغاز تلاش‌ها برای تعیین نخست وزیر جدید پاکستان
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۹۲۰۷۰
پیرو سلب صلاحیت از گیلانی صورت گرفت؛

آغاز تلاش‌ها برای تعیین نخست وزیر جدید پاکستان

آصف علی زرداری پس از برکناری يوسف رضا گيلاني، نخست وزیر این کشور رایزنی‌های خود را جهت تعیین نخست وزیر جدید آغاز کرده است.
به گزارش خبرنگار حوزه بین‌الملل «خبرگزاری دانشجو» به نقل از سی‌ان‌ان، پس از آنکه دادگاه عالی پاکستان روز گذشته حکم به برکناری یوسف رضا گیلانی، نخست وزیر این کشور داد، آصف علی زرداری تلاش های خود را جهت تعیین نخست وزیر جدید در این کشور شدت داده است.
 
دادگاه عالی پاکستان روز سه شنبه اعلام کرد که نخست وزير اين کشور به دليل محکومت قضايی صلاحيت تصدی اين پست را ندارد.
 
يوسف رضا گيلانی به مانع تراشی بر سر راه تحقيقات درباره فساد مالی رئيس جمهوری پاکستان متهم شده است.
 
این کشور که با شورش های طالبان و اعتراض های آمریکا - که می گوید پاکستان مأمن اعضای القاعده است- رو به روست، پس از اعلام رأی دادگاه عالی در روز سه شنبه وارد بحران سیاسی شده است.
 
یوسف رضا گیلانی که در پی پیروزی حزب مردم پاکستان در انتخابات در سال 2008 عهده دار سمت نخست وزیری شد، پس از آنکه با درخواست مقامات سوئیسی برای بازگشایی مجدد پرونده فساد علیه آصف علی زرداری، رئیس جمهور پاکستان مخالفت کرد از سمت خود بر کنار شد.
 
اين نخستين بار است که يک نخست وزير پاکستان توسط دادگاه عالی قانون اساسی محکوم می شود.
 
يوسف رضا گيلانی پيشتر گفته بود که تنها پارلمان می تواند وی را از مقام خود خلع کند.
 
اين در حالی است که قانون اساسی پاکستان هر فردی را که از سوی دادگاه عالی محکوم شده باشد، فاقد صلاحيت برای تصدی پست نخست وزيری می داند.
 
اتهام های وارده به آصف علی زرداری به دهه ۱۹۹۰ بر می گردد که وی و همسرش، بی نظير بوتو متهم شدند از حساب های خود در بانک های سوئيسی برای پولشويی رشوه های دريافتی از  قراردادهای مختلف تجاری، استفاده کرده اند.
 
اين دو متهم شده بودند که ۱۲ ميليون دلار رشوه دريافت کرده اند. سوئيس پرونده های مربوط به اين اتهام را در سال ۲۰۰۸ و زمانی که زرداری به مقام رياست جمهوری رسيد، مختومه اعلام کرد.
 
این در حالی است که وزارت امور خارجه آمریکا ابراز امیدواری کرد كه پاکستان این بحران را بر اساس قانون اساسی این کشور حل و فصل کند.
 
روابط واشنگتن و اسلام آباد بر سر مسدود کردن مسیر انتقال تدارکات ناتو به افغانستان از سوی اسلام آباد تیره شده است.
پربازدیدترین آخرین اخبار