کد خبر:۱۹۵۴۷۴
كلانتري در گفت‌وگو با «خبرگزاری دانشجو»:

اجرای قانون عفاف و حجاب هیچ چالشی ایجاد نمی‌کند/ بخشی از سیستم را قبل از آنکه ما بیاییم قفل کرده‌اند /بیرون از دانشگاه جریانی است که از فضای بی بندوباری بهره می‌برد

مسئولان متناسب با این فضا و سیستم قوانین را اجرا می کنند اما اولاً یک بخشی ...
گروه فرهنگي «خبرگزاري دانشجو»؛ در بحث حجاب در دانشگاه تهران و اجرای قوانین مربوط به عفاف به سراغ دکتر سیف و دکتر کلانتری که دو رکن فرهنگی دانشگاه تهران هستند، رفتیم.
 
کلانتری، مسئول نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه تهران در مصاحبۀ قبلی خود، از موانع خارج از دانشگاه به عنوان مهمترین مانع اجرای قوانین، نام برد، اما دقیقاً اشاره نکرد منظور از این موانع چیست، به همین دلیل به دفتر کلانتری رفتیم تا دقیق تر با این موانع و موانع احتمالی دیگر آشنا شویم.
 
البته آنچه که در این مصاحبه متوجه شدیم، این بود که مهمترین موانع، از داخل دانشگاه نشأت می گیرد و آنچه که به موانع خارجی تعبیر می شود، بیشتر ضعف نظارتی است نه مانع.
 
«خبرگزاری دانشجو» - شما در مصاحبۀ قبلی با اين خبرگزاری به موانع خارج از دانشگاه اشاره کردید. منظورتان از این موانع چیست؟
 
کلانتری: سال 85 که وارد دانشگاه تهران شدم بحث حجاب در دانشگاه مطرح بود (البته قبل از آن هم مطرح بوده اما با اين رویکرد که بايد مشکل را حل کنیم از آن پس مطرح شد) تا امروز، در جلسۀ قبل شورای فرهنگی نیز همین موضوع بررسی و بحث های جدی و فراوانی انجام شد، اما چرا حل نمی شود؟ اصلاً حل شدن که هیچ، چرا یک گام جلوتر نمی رویم و درجا می زنیم؟
 
«خبرگزاری دانشجو» - ما در این زمینه پسروی نیز داشته ایم.
 
کلانتری: در فضای عمومی بله، حرکت رو به عقب داشته ایم، ولی منظورم فضای مسئولان است که برنامه ریزی در این زمینه نداشته اند در نتیجه فضا بدتر می شود، این مسئله باید آسیب شناسی شود که چرا به این شکل پیش می رود.
 
در زمان اصلاحات، از دوم خرداد سال 76 به مدت هشت سال، فضای دانشگاه و جامعه به این شکل نبود، اما برنامه ریزی کردند و فضای جامعه و دانشگاه را به همان سمتی که می خواستند، بردند، یعنی به سمت حاکمیت تفکر لیبرالیستی حرکت کردند، حتی این مسئله را اعلام می کردند که به مردم فشار نیاورید و بگذارید آزاد باشند حتی برخی از اصلاح طلبان شفاف تر سخن می گفتند و اعلام می کردند این کارها را می خواهند انجام دهند تا فضای استحاله آماده شود؛ زیرا مسائل دیگری نیز از فضای بی بندوباری و بی توجهی به عفاف و حجاب، خارج می شود یعنی مثلاً ولایت فقیه که ستون فقرات نظام است نیز زیر سوال می رود.
 
اما همان طور که عرض کردم در دورۀ پس از اصلاحات، برنامۀ دقیق، طراحی شده و همه جانبه ای در رابطه با حجاب نداشته ایم و از حد حرف زدن تجاوز نشده است، این بزرگترین آسیب این وضعیت است، ما با رئیس دانشگاه هم در جلسات خصوصی و هم در جلسات عمومی صحبت کرده ایم، زمانی که دکتر رهبر تازه به ریاست دانشگاه انتخاب شده بود، مصمم بود این وضعیت را بهتر کند.
 
در وضعیتی که می بینید، برخی بی خبرند و نمی فهمند که برای این افراد باید فضا را به سمت فضای شناختی و معرفتی پیش برد، برخی می فهمند و با رویکردی سیاسی و معارضه با نظام اسلامی به بدحجابی دامن می زنند، برخی نیز مشکل سیاسی و معرضه با نظام ندارند به دنبال خوشگذرانی و لذایذ خود هستند، ما با همۀ این افراد به یک شکل نمی توانیم برخورد کنیم برای کسانی که شناختشان از دین کم است از تمام اهرم های معرفتی باید استفاده کنیم.
 
اما برای معارضین کلاس جواب نمی دهد با این افراد باید در چارچوب قانون انضباطی برخورد قانونی صورت گیرد، دکتر رهبر در این زمینه بسیار جدی بود، می خواست قانون، لباس و فرمی که باید یک دانشجو داشته باشد را مشخص سپس آن ها را اعلام کند که همه در جریان قرار بگیرند، همزمان کار فرهنگی و معرفتی انجام گرفت، اما اعلام كرد آن فردی که می خواهد فضا را به سمت ابتذال و معارضه با نظام ببرد، با او دیگر برخورد انضباطی می کنیم، این طرح شروع شد اما ناگهان متوقف شد، خودم از دکتر رهبر شنیدم که یکی از مسئولان ارشد نظام زنگ زد و گفت این طرح را اجرا نکن.
 
«خبرگزاری دانشجو» - يعني اين مسئول ارشد با کل قانون حجاب و عفاف مخالفت کرد؟
 
کلانتری: اصلاً بحث قانون نبود تازه شروع شده بود، درهای ورودی کنترل می شد و نیرو در دانشگاه می چرخید، اما این مسئول ارشد گفت «به من گزارش شده است که شما بد برخورد می کنید، این شکل برخورد، زدگی ایجاد می کند بنابراین متوقف کنید.» شما درهای ورودی دانشگاه را دیده اید، هر آدمی به هر شکلی باشد می تواند داخل دانشگاه برود، نگهبانان، اساتید، کارمندان و دانشجویان نیز ناراحت هستند. اما دست مسئولان بسته است.
 
«خبرگزاری دانشجو» - آقای دکتر کلانتری ما تا به حال از هر فردی در رابطه با مسائل حجاب و عفاف در دانشگاه سوال پرسیدیم، به تلفن همان مسئول ارشد نظام اشاره کرده است، آن تلفن نیز برای اجرای یک طرح خاص در دانشکدۀ فنی بود كه در همین خبرگزاری دانشجو نیز منتشر شده است، اما آیا تمام قوانین مربوط به عفاف و حجاب به خاطر همان یک تلفن معطل مانده است؟
 
کلانتری: من معتقد هستم وقتي قانون حجاب و عفاف که در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد، کسی نیامد بگوید که این قانون آیا اجرا می شود یا خیر، همین که آنها پیگیر کارها نیستند و رصدی صورت نمی گیرد یکی از موانع بیرونی می باشد.
 
«خبرگزاری دانشجو» - دستگاه های خارج از دانشگاه بیان می کنند قانون را به دانشگاه ها ابلاغ کرده اند و مسئولیت اجرای این قانون به عهدۀ همان مسئولان است، وظیفه از دوش ما برداشته شده است.
 
کلانتری: خیر، شورای عالی انقلاب فرهنگی دستگاه نظارتی دارد، باید نظارت کند که ببیند قانون کجا رفت، این ضعف است، نه این قانون، ده ها قانون دیگر را ساعت ها برایش وقت گذاشته اند و زمانی که آمده در دانشگاه ها رفته در بایگانی.
 
«خبرگزاری دانشجو» - بنابراین یکی از موانع بیرونی همان تلفن مسئول ارشد نظام است و یکی نیز عدم نظارت و پیگیری شورای عالی انقلاب فرهنگی، دیگر موانع بیرونی چه هستند؟
 
کلانتری: بخشی از مشکلات نیز به وزارت علوم بر می گردد، صحبت های مسئولان وزارت علوم در این بخش دو پهلو است، انگار قرار است ما جریان دیگری در فضای سیاسی داشته باشیم، شفاف حرف زده نمی شود، واِلّا وزارت علوم همان ابلاغیۀ خودش را مطرح کند بگوید من قوانین را ابلاغ کردم، دانشگاه گزارش دهد که چه کاری در این خصوص انجام داده است، یک ضعف از وزارت علوم داریم، یعنی وزارت علوم و شورای عالی هرکدام به گونه ای در این امر ضعف دارند.
 
بخشی از مشکلات کلان (البته نمی دانم، شاید) که در کشور پیش می آید (مثل بحث هسته ای که در دنیا بسیار جدی است و یا نزاع بین حق و باطل که در سوریه و عراق در جریان است) ذهن بسیاری از مسئولان را درگیر کرده است، انتخابات ریاست جمهوری از مهر ماه فضای اصلی دانشگاه را تسخیر می کند، این دل مشغولی ها نیز به لحاظ فضای کلی، مانع می شود یعنی برخی فعالیت ها نباید مسئلۀ اصلی شوند به این دلیل که اگر مسئلۀ اصلی شوند، ممکن است از آن جبهه ضرر کنیم این موضوع یکی از موانع معنوی و بیرونی محسوب می شود.
 
در عین حال فکر می کنم اگر معاونت فرهنگی دانشگاه که مسئول اصلی اجرای قوانین ابلاغی از سوی وزارت علوم در آن حوزه است قوانین را اجرا می کرد، وضعیت دانشگاه صورت دیگری پیدا می کرد، حالا اگر 100 درصد اجرا نمی شود، 80 درصد را که می توانند اجرا کنند 70 درصد را که می توانستند اجرا کنند.
 
«خبرگزاری دانشجو» - ما به 10 درصد نیز راضی هستیم ...
 
کلانتری: بله، فکر می کنم اصلاً رها شده و این ضعف بر می گردد به دستگاه های داخل دانشگاه، این مشکل به تغییر و تحول زیاد بر می گردد، یعنی ما بارها حرف زدیم و برنامه ریختیم تا نزدیک اجرا آمدیم اما مدیر کل فرهنگی دانشگاه عوض شد، مدیر فرهنگی بعدی که آمد از صفر شروع کرده دوباره نزدیکی اجرای طرح عوض شد، قرار شد مدیر کل فرهنگی جدید که به تازگی آمده با استفاده از طرح های قبلی، برای جلسۀ آیندۀ شورای فرهنگی طرح اجرایی بیاورد.
 
«خبرگزاری دانشجو» - بنابراین موانعی را که تا به حال برای اجرای قوانین حجاب برشمردید تلفن مسئول ارشد، عدم نظارت دستگاه های خارج از دانشگاه (چه شورای عالی انقلاب فرهنگی و چه وزارت علوم) و همچنین ضعف مسئولن دانشگاهی بود، اما ضعف نظارت به عنوان مانع بیرونی محسوب نمی شود ضعف هست ولی مانع نیست.
 
کلانتری: به این صورت مانع می شوند که انگار اراده ای برای اجرا نیست، زمانی که اراده نباشد مدیری که خط مقدم است کار نمی کند.
 
«خبرگزاری دانشجو» - بنابراین به جز همان یک تماس به گونه ای دیگر جلوگیری از اجرای قوانین به عمل نیامده به این صورت که بگویند این قانون نباید اجرا شود، درست است؟
 
کلانتری: نه، به این صورت من اطلاعی ندارم که انجام شده باشد.
 
«خبرگزاری دانشجو» - اما آقای دکتر برخی قوانین، قوانینی هستند که طبعاً از خارج از دانشگاه مانع نمی شوند مثلاً قانون های حداقلی مثل دیدن کارت دانشجویی و ممانعت از ورود غیر دانشجویان به دانشگاه هم با موانع خارج از دانشگاه روبرو می شود؟ در دانشکدۀ علوم اجتماعی با برگزاری جشن هایی مثل شب یلدا و جشن چایی، به علت ورود غیر دانشجویان به دانشگاه، حجاب یک قدم به عقب برداشته می شود.
 
کلانتری: چند مشکل وجود دارد، مسئولان دانشگاه برای آنکه بتوانند دانشگاه تهران را اداره کنند، فضاهای مختلف را به بخش خصوصی اجاره می دهند متأسفانه گاهی این مسائل به وضعیت فرهنگی دانشگاه ضربه می زند مثل جلسۀ شیطان پرستان که در تالار فردوسی تحت عنوان کنسرت برگزار شد، بعدها نهاد از تشکیل برنامه های دیگر ممانعت به عمل آورد حتی گاهی بلیط نیز فروخته بودند ولی هرکار کردند، اجازه ندادیم، در دانشکده های فنیِ بالا، علوم اجتماعی، باشگاه اساتید و باشگاه دانشجویان نیز چنین برنامه هایی برگزار مي شود، گاهی از تالار مولویِ باشگاه دانشجویان افرادی با لباس ها و چهره های عجیب و غریبی بیرون می آیند که اگر کسی ببیند، خجالت می کشد، نمی دانم، به واقع مسئولان مجبور هستند برای ادارۀ دانشگاه، این فضاها را اجاره دهند؟
 
یک مشکل این است که برخی از مدیران دانشکده ها اصلاً دغدغۀ درستی در این زمینه ندارند، اگر قرار است که فضاهای دانشکده ها را اجاره دهند شرایط تعیین کنند، گاهی پیش آمده ما رأساً اقدام کنیم و جلوی برخی برنامه ها را بگیریم، مسئولان دانشکده ها نیز می گویند نهاد رهبری جلوی برنامه را گرفت و دانشجویان را نسبت به مقام معظم رهبری بدبین می کنند.
 
«خبرگزاری دانشجو» - دقیقاً مشکل همین است، موانع خارج از دانشگاه وجود دارد، ولی مسئولان دانشگاه از ترس خراب شدن اسمشان وظایفشان را به دیگران واگذار می کنند، مثلاً سالن هایشان را به هر ارگان و فردی اجاره می دهند و یا اجازۀ برگزاری هر برنامه ای می دهند سپس از تشکل هایی همچون بسیج دانشجویی بازخواست می کنند که چرا جلوی برنامه را نگرفتند، در رابطه با واگذاری وظایف به نهاد هم که خودتان تصریح کردید.
 
کلانتری: گاهی اوقات به این شکل است.
 
«خبرگزاری دانشجو» - بنابراین شما می پذیرید که مسئولان دانشگاه وظایفشان را به دانشجویان و نهاد رهبری پاس می دهند؟
 
کلانتری: بله، بعضی از مسئولان وظایف خود را درست انجام نمی دهند یا عمداً درست انجام نمی دهند یا نمی فهمند.
 
«خبرگزاری دانشجو» - یا می ترسند.
 
کلانتری: بله، گاهی می ترسند، در این صورت دیگران درگیر می شوند که تلقی بدی نیز به وجود می آید، ولی مجبور به ورود به این عرصه ها هستند مثلاً رهبر معظم انقلاب فرمودند در دانشگاه ها نباید موسیقی ترویج شود اما دانشکده هایی مثل دانشکده ادبیات کنسرت برگزار می کنند.
 
«خبرگزاری دانشجو» - بنابراین قبول دارید مدیران اکثر دانشکده ها جرات ندارند جلوی دانشجویان بایستند؟
 
کلانتری: بله، همین طور است، حتی در زمینۀ حجاب و عفاف تعدادی از افراد هستند که پرچم و مانکن هستند، تعداد این افراد خیلی زیاد نیست، خب معاون دانشجویی نمی تواند این افراد را شناسایی و به رئیس دانشکده معرفی کند؟
 
«خبرگزاری دانشجو» - شما در ابتدای بحث گفتید آقای دکتر رهبر با جدیت وارد مسئولیت شد، اما در ادامۀ بحث اشاره کردید که مسئولان دانشگاه (که دکتر رهبر در رأس این مسئولان قرار دارد) جدیت لازم را ندارند.
 
کلانتری: بله در بستر زمان مقداری از جدیت مسئولان کاسته شد.
 
«خبرگزاری دانشجو» - یعنی آقای دکتر رهبر در ابتدا با جدیت مسئولیت دانشگاه تهران را در دست گرفت، سپس به مرور زمان دید اگر بخواهد سر به سر دانشجویان بگذارد، باید هزینه بپردازد؟
 
کلانتری: دکتر رهبر پای هزینه اش هم ایستاده است، در فتنۀ 88 تمام وجودش را گذاشت تا مقابله کند، دکتر رهبر یک بسیجی از خودگذشته است ولی اگر مدیر میانی درست عمل نکند، مقام ارشدی از مسئولانِ نظام تماس بگیرد که کارتان را تعطیل کنید و وزارت خانه هم با سکوت جریان را دنبال کند، واقعاً مشکل ایجاد می شود.
 
من این طور برداشت می کنم اگر دکتر رهبر از آن شدت و جدیت روز اول کوتاه آمده بخشی از آن از سر اجبار است، البته تمام این اجبار تهدید از بالا نیست، یک بخشی از آن به این دلیل است که احساس می کند تلاشش مؤثر واقع نمی شود و مجبور است کوتاه بیاید، من حمل به تعمد نمی کنم، اما بیرون از دانشگاه جریاناتی هست که می خواهند بهره ببرند.
 
«خبرگزاری دانشجو» - آقای دکتر سیف، معاون فرهنگی – دانشجویی دانشگاه تهران در مصاحبه ای با خبرگزاری دانشجو عنوان کرد در طرحی، از ابتدای مهر قطعاً کسانی را که به مانکن تعبیر کردید جمع خواهد کرد، شما از این طرح اطلاع دارید؟
 
کلانتری: بله، این طرح در جلسۀ شورای فرهنگی مطرح و از اول مهر جدی گرفته خواهد شد، در آنجا تقسیم بندی انجام می دهیم، بعضی دانشجویان هستند که دانشگاه را به فساد می کشانند، با اولین گروهی که برخورد می شود، همین افرادی هستند که تعدادشان نیز زیاد نیست ابتدا با ملاطفت برخورد می شود اما پس از آن به سمت حکم می رود، قرار شد تا مهر ماه چارچوب اجرایی کار تدوین شود.
 
«خبرگزاری دانشجو» - شما از ضعف مدیران میانی و رؤسای دانشکده ها سخن گفتید، با وجود این ضعف چگونه این طرح را اجرا می کنید؟
 
کلانتری: من معتقدم اگر مدیران، مختصر انگیزه ای داشته باشند حتی اگر قانون مدونی نداشته باشیم قانون اساسی که هست ...
 
«خبرگزاری دانشجو» - اما ما قوانین مخصوص به دانشگاه داریم.
 
کلانتری: فرض کنید نداریم، اسلام بزرگترین قانون ماست که باید به آن عمل کنیم، تأکیدات مقام معظم رهبری نیز به عنوان پشتوانه بسیار زیاد است، اگر مدیران دانشکده ها که در خط مقدم قرار گرفته اند باور داشته باشند که این کارها واجب است، راهکار اجرا جداً خیلی سخت نیست، اولاً آن مدیر چند معاون دارد یعنی اگر هیئت رئیسۀ دانشکده ها با اعتقاد وارد شوند و از اهرم های خود استفاده کنند(تذکر دهند، توبیخ لفظی کنند، اساتید و کارکنان را توجیه کنند و ...) مشکل حل خواهد شد، شاید نیاز به کمیتۀ انضباطی نیز پیدا نشود، اگر مدیران انگیزه داشته باشند هیچ مانع قانونی وجود ندارد.
 
«خبرگزاری دانشجو» - ولی جناب کلانتری! شما اشاره کردید دکتر رهبر با جدیت وارد دانشگاه شد اما با ضعف عملکردی مدیران مواجه گشت، از جهتی می گویید اگر مدیران انگیزه داشته باشند، با قدرت فعالیت خواهند کرد، بنابراین این امر ضعف دکتر رهبر و (با عذر خواهی) نهاد رهبری را نشان می دهد که انگیزۀ لازم را به رؤسای دانشکده ها تزریق نکرده اند.
 
کلانتری: خب حالا به چیز دیگری می رسیم، مدیران دانشکده ها از کجا انتخاب می شوند؟ از همان دانشکده ها انتخاب می شوند معاونین نیز از همان دانشکده ها انتخاب می شوند، به این ضعف می رسیم که بسیاری از افرادی که در بدنۀ دانشگاه قرار داده شدند تک بعدی هستند یعنی در بحث آموزش شش دنگ حواسشان جمع است اما در این بعد که وارد می شوند اظهار نظرهای خلاف واقع نیز می کنند، در مباحث علمی انگیزه دارند اما در بعد اخلاقی انگیزه ای ندارند.
 
دکتر رهبر که به ریاست دانشگاه تهران انتخاب شد، از نظر خود بهترین افراد را برای ریاست دانشکده ها انتخاب کرد، چرا این افراد به این شکل عمل می کنند؟ با وجودی که به همۀ این مدیران مجوز قانونی داده است، در شورای دانشگاه که عالترین مرجع دانشگاه است هم من و هم دکتر رهبر صحبت کردیم و گوش زد کردیم که به جز مباحث آموزشی، یکی از وظایفتان فرهنگ است، متأسفانه بدنۀ کلی آموزش عالی کشور تک بعدی راه افتاده است، تک بعدی نیز به راه ادامه می دهد.
 
«خبرگزاری دانشجو» - ببینید جناب دکتر! شما می گویید ابزارها، امکانات و بضاعت دکتر رهبر همین مدیران است، از جهت دیگر تصریح کردید این مدیران تک بعدی هستند.
 
کلانتری: در همین یک بعد نیز قوی نیستند، ما مشکل آموزشی و پژوهشی نیز داریم.
 
«خبرگزاری دانشجو» - بله درست است، اما ضعف مدیران یک بخش این ماجرا است و قانونی که می خواهد اول مهر اجرایی شود بخش دیگر ماجراست، شما چگونه می خواهید این طرح را با وجود این مدیران اجرایی کنید؟
 
کلانتری: من معتقدم اگر مصوبۀ شورای عالی نباشد، ابلاغیۀ وزارت علوم و رئیس دانشگاه نیز نباشد، نهاد رهبری در دانشگاه حضور نداشته باشد، بسیج نیز نباشد، اگر مدیر دانشکده واقعاً مدیر باشد و انگیزۀ دینی و فرهنگی داشته باشد همین انگیزه کافی است.
 
«خبرگزاری دانشجو» - خب شما می گویید این انگیزه نیست.
 
کلانتری: بله، اگر بود که حل شده بود.
 
«خبرگزاری دانشجو» - بگذارید این دو وجه را کنار هم بگذارم، شما گفتید قرار است قانون از اول مهر اجرا شود از طرفی نیز می گویید مدیران ما ضعیف هستند و توان اجرای این طرح و قانون را ندارند، سوال من این است شما چگونه می خواهید این قانون را به وسیلۀ چنین مدیرانی ضعیف عملی کنید؟
 
کلانتری: شما می خواهید پیش بینی کنید که نمی شود؟
 
«خبرگزاری دانشجو» - خیر قرار است طرح چکش کاری شود، می خواهم بدانم راهکار عملی شما چیست، ببینید مسئله این است، اگر مدیران ما توان اجرای قوانین را دارند، چرا تا به حال اجرا نکرده اند؟ زیرا ما قوانین مربوط به حجاب و عفاف در دانشگاه داشته ایمف اگر هم توانایی اجرای قوانین را ندارند، از این پس نیز اجرایی نخواهند شد.
 
کلانتری: خدمتتان عرض کنم بیشتر مدیران ما باور دارند اما آن انگیزۀ لازم را ندارند، بعضی از مدیران کثر شأن می دانند که رئیس یک پردیس به جوان دانشجو تذکر دهد.
 
مسئولان متناسب با این فضا و سیستم قوانین را اجرا می کنند اما اولاً یک بخشی از سیستم (مثل سیستم نهاد) را قبل آنکه ما بیاییم قفل کرده اند، دوماً به جز ساختار، به افراد درون این سیستم نیز نمی توانیم دست بزنیم، مدیر آن است که در یک چنین فضا بتواند کار کند، اگر بتوان هم در سیستم و ساختار دست برد و هم در افرادِ این سیستم، قطعاً ملانصرالدین هم مدیر خوبی می شد.
 
بنابراین معنای حرف دکتر سیف این می شود که بر اساس تجریه ای چنیدن ساله که همواره دغدغه بوده و انجام نشده، آیین نامۀ اجرایی به روزتری بنویسند که با این سیستم بتواند کار کند اگر این آیین نامه را عینی تر کنند و در عین حال انگیزۀ مدیران نیز با جلسات گوناگون تقویت شود، می تواند کارایی داشته باشد، من هم مأیوس نیستم البته ممکن است این طرح نیز به نتیجه نرسد و لازم باشد طرح جدید تری نوشته شود.
 
«خبرگزاری دانشجو» - آقای دکتر سیف در مصاحبه خود با خبرگزاری، تأکید می کرد از ابتدای مهر دیگر قطعاً همان مانکن ها که گفتید دیده نخواهند شد، شما نیز با این قطعیت بر طرح خود پافشاری می کنید؟
 
کلانتری: خدا می داند، ارادۀ مسئولان این است که دیگر از این افراد نداشته باشیم، امیدواریم که هم موانع غیر مترقبه پیش نیاید و هم مسئولان میانی کمک کنند تا این قوانین اجرایی شوند.
 
«خبرگزاری دانشجو» - سوال دیگر به جو انتخابات که اشاره کردید بر می گردد، حال نگرانیمان این است که در این جنجال های انتخاباتی، باز هم قوانین و طرح های مربوط به حجاب گم شوند.
 
کلانتری: این نگرانی نیز نگرانی درستی است البته من منافاتی نمی بینم در اينكه جریان سیاسی کار خود را بکند و جریان فرهنگی نیز کار خود را انجام دهد.
 
«خبرگزاری دانشجو» - من همین الان توجیهاتی را که از مسئولان خواهیم شنید را برایتان می گویم. «جو دانشگاه ملتهب است و با اجرای طرح حجاب و عفاف به التهاب های دانشگاه دامن می زنیم، در این شرایط دانشگاه از دست ما خارج می شود، بنابراین اجرای طرح عفاف و حجاب را به تعویق می اندازیم» که منظورشان از تعویق، تعطیلی طرح است.
 
کلانتری: ممکن است افراد ناشی این کار را بکنند اما اجرای قانون عفاف و حجاب هیچ چالشی ایجاد نمی کند، مگر ما می خواهیم چکار کنیم؟ می خواهیم جلوی خلاف شرعی را بگیریم؟
 
«خبرگزاری دانشجو» - اما می دانیم که مثلاً در دانشکدۀ علوم اجتماعی از خودکشی یک دانشجو که هیچ ربطی به هیچ نهاد یا مسئولی نداشت، وضعیت کل دانشگاه را به هم ریختند، بنابراین ما می توانیم منتظر باشیم که مسئولان دانشگاه به بهانۀ فرار از التهاب دانشگاه، قانون حجاب و عفاف را کنار بگذارند؟
 
کلانتری: این احتمال وجود دارد اما من هیچ گاه قبول ندارم که این مسئله التهاب درست می کند، اگر منطقی حرکت کنیم، هیچ اتفاقی نمی افتدف ما می خواهیم در دانشگاه تهران با تعداد مشخصی حریم شکن برخورد کنیم نه می خواهیم گناهی کنیم، نه می خواهیم خلاف شرعی کنیم، می خواهیم با اخلاق حسنه و رعایت حدود، قوانین را اجرا کنیمف جریانی هم که بخواهد از آب گل آلود ماهی بگیرد، جریانی قوی نیست به شدت تضعیف شده است.
 
«خبرگزاری دانشجو» - بنابراین ما از مهرماه پیگیري کنیم؟
 
کلانتری: حتماً، از شهریور پیگیری کنید که فضا سازی شود، تشکل های همسو نیز به میدان بیایند اگر این مسائل تبدیل به خواست عمومی شود، رئیس دانشگاه می تواند به مسئول بالادست خود بگوید مجبور هستمف چند سال قبل که آن اطلاعیه ها در سطح دانشگاه پخش شد، آن اعلامیه ها را به ما نشان دادند، من خودم به دکتر رهبر دادم و گفتم این اطلاعیه ها خطاب به شما و قدری تند هستند، دکتر رهبر هم گفت حتما این کار را انجام دهید، من از بالا تحت فشار هستم، بنابراین همراهی تشکل های همسو می تواند به ما در این زمینه کمک کند.
 
«خبرگزاری دانشجو» - ممنون که وقتتان را در اختیار ما قرار دادید.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار