کد خبر:۱۹۶۵۶۶
رئیس نظام پرستاری خبر داد:

استخدام 25 هزار کادر وزارت بهداشت تا پایان‌سال /کمبود شديد پرستار

رئیس نظام پرستاری کشور گفت: تا پایان امسال 25 هزار نفر به عنوان کادر بهداشت و درمان استخدام می‌شوند.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از بندرعباس، غضنفر میرزابیگی ساعتی پیش در حاشیه هم اندیشی اعضای نظام پرستاری هرمزگان در جمع خبرنگاران اظهار داشت: امسال  25 هزار نفر به عنوان کادر بهداشت و درمان استخدام می شوند که بناست 70 درصد آن پرستار باشند.

وی در ادامه بیان داشت: ‌سال گذشته مجوز استخدام ها 23 هزار نفر کادر بهداشت و درمان بود که از این تعداد 18هزار نفر به پرستاران تعلق پیدا کرد.

رئیس نظام پرستاری کشور گفت: در حال حاضر حدود 140هزار پرستار در کشور در تمام بخش های دولتی و غیر دولتی مشغول بکار هستند، اما با تمام این آمار؛ تعداد پرستاران، هشت دهم نفر در 24 ساعت به ازای هر تخت بیمارستانی است.

میرزابیگی افزود: کف استاندارها در دنیا حداقل دو نفر به ازای هر تخت بیمارستانی در 24ساعت است، اما ما در نقاطی که شرایط بهتر است هفت تا هشت دهم درصد می باشد اما در برخی نقاط نیز نیم نفر پرستار به ازای هر تخت بیمارستانی داریم.

کمبود پرستار به شدت زیاد است 

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به استخدام 70درصد پرستاران از 25 هزار استخدامی تا پایان سال تصریح کرد: هرچند که در بخش های دیگر بهداشتی و درمانی با کمبود مواجه هستیم، اما کمبود پرستار محرز و زیاد است.

رئیس نظام پرستاری کشور در خصوص قانون ارتقاء بهره وری پرستاران نیز گفت: قانون ارتقاء بهره وری پرستاران قانونی است که دارای چهار بند می باشد که در این قانون باید 24 ساعت کار پرستاران به 8 ساعت کاهش یابد.

میرزابیگی گفت:‌ در اجرای قانون بهره وری پرستاران در کشور شرایط فعلا اجرای دو بند آن فراهم شده است؛ اما بحث مشاغل سخت و زیان آور و نظام پرداخت در حال نوشتن آیین نامه های اجرایی آن هستیم.

وی ادامه داد:‌ پرستاران بر اساس قانون مشاغل سخت و زیان آور، زنان با 20سال و مردان با 25 سال با حقوق و سنوات کامل بازنشسته می شوند.

مشاور وزیر بهداشت‌ گروه‌هایی که از مزایای قانون ارتقای بهره‌وری بهره‌مند می‌شوند را شامل پرستاران، بهیاران، کمک بهیاران، ماماها، کاردان‌ها و کارشناسان اتاق عمل و کاردان‌ها و کارشناسان فوریت‌های پزشکی اعلام کرد.

میرزابیگی اضافه کرد:‌ با اجرای این قانون، 24 ساعت کار در هفته تا 8 ساعت کار در هفته براساس سنوات و نوع خدماتی که پرستاران بر بالین بیمار ارائه می‌دهند، کاهش می‌یابد.

رئیس نظام پرستاری کشور اظهار داشت:‌سختی کار با ساعت کار مخصوصا پرستاران بخش خصوصی یک بازنگری جدی نیاز دارد لذا در بند کاهش ساعت کاری یک بازنگری جدی در این بند از قانون اتفاق می افتد.

تهران و اصفهان در قانون تعرفه گذاری آزمایش می شوند 

میرزابیگی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد:‌ در بخش مربوط به نظام پرداخت تعرفه دو بیمارستان در تهران و یک بیمارستان اصفهان به عنوان بیمارستان های پایلوت به عنوان اجرای آزمایشی این طرح انتخاب شده اند.

وی افزود:‌ بعد از سه ماه از اجرای آزمایشی قانون تعرفه گذاری شرایط اجرای کشوری آن فراهم خواهد شد و دریافتی پرستاران از محل پرداخت مبتنی بر عملکرد به شدت عمل خواهد کرد.

رئیس نظام پرستاری کشور‌ بازنشستگی عده‌ای از پرستاران و خارج شدن آنها از سیستم بهداشت و درمان، توسعه بیمارستان‌ها و تخت‌های جدیدالتأسیس را از جمله دلایل کار زیاد پرستاران عنوان کرد و گفت: این عوامل باعث انجام ساعات کاری بیشتر و خستگی جسمانی و روحی پرستاران می‌شود.

میرزابیگی خاطر نشان کرد:‌ علت تصویب قانون ارتقای بهره‌وری پرستاران، تقلیل ساعت‌های کاری پرستاران بود تا آنها بتوانند یک شغل بدون دغدغه داشته و خدمات کیفی بهتری را به بیماران ارائه کنند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار