شخصيت فكري شهيد مطهري مرز ميان بدعت و نوانديشي است
به گزارش خبرنگار «شبكه خبر دانشجو» از مشهد، آيت الله علم الهدي 10 ارديبهشت ماه در همايش اشراق انديشه مطهر كه در دانشگاه فردوسي مشهد برگزار شد، عظمت شخصيت مطهري را در عظمت و عمق لايه هاي فكري و انديشه او دانست و گفت: آنچه در ابعاد شخصيتي يك نخبه وجود دارد را مي توان در چند جلسه محدود بيان كرد اما اگر شخصيت فردي در قالب انديشه او باشد عمر او همتاي عمر انديشه و فكر اوست، اينكه در هر يادواره نسبت به سال قبل باز هم ناگفته هايي از مطهري به ميان مي آيد، به دليل عمق و اصالت تفكر اوست.
وي ضمن تبيين تفاوت ميان فكر نو و بدعت گذاري، تحريف دين و تطابق آن را با افكار فردي را بدعت ناميده و افزود: اگر فردي در زمينه فكري به نوآوري و خلاقيت برسد و بعد بخواهد دين را مطابق تفكر خود بكند اين همان بدعت است كه منجر به شرك و كفر نيز خواهد شد.
استاد دانشگاه امام صادق(ع) ادامه داد: در يادداشت هاي اين شهيد بزرگوار اساس و محور، قرآن و احاديث پيامبر و ائمه مصوم است، مطهري دين را به تفكر خود عرضه كرد، نه اينكه محتويات دين را با سلايق فردي خود تغيير دهد.
علم الهدي، نوانديشي را لازمه شكوفايي افكار و جامعه اسلامي دانست و تاكيد كرد: نوانديشي ديني يك امر ممدوح است، مخصوصا براي نسل نو، اما آنچه مذموم است و خطرآفرين، دگرانديشي است، يعني گرفتن انديشه اي از بيرون دين و القاي متعصبانه آن به دين.
وي پالايش فرهنگي را از ضروريات جامعه ديني دانست و خاطرنشان كرد: اگر در جامعه اي ديني، تجديد حيات فرهنگي صورت نگيرد، آن جامعه زنده نيست، يك جامعه ديني زنده نبايد خود را و انرژي خود را صرف مقتضيات زمان گذشته بكند./انتهاي پيام/