کد خبر:۲۱۱۵۳۵

سیاست تهاجمی ایران در عرصه سایبری از نگاه روزنامه صهیونیستی معاریو

روزنامه صهیونیستی معاریو با اشاره به فعالیت‌های ایران در عرصه سایبری نوشت: عنصر حمله، همراه با ایدئولوژی جنگ نامتقارن، پایه اساسی مفهوم کاربرد قدرت ایران است.
سیاست تهاجمی ایران در عرصه سایبری از نگاه روزنامه صهیونیستی معاریو سیاست تهاجمی ایران در عرصه سایبری از نگاه روزنامه صهیونیستی معاریو

به گزارش خبرنگار حوزه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» به نقل از روزنامه صهیونیستی معاریو، این نشریه اسرائیلی در جدیدترین شماره اش به سیاست تهاجمی جمهوری اسلامی ایران در عرصه سایبری پرداخته و آورده است: اظهارات لئون پانتا، وزیر دفاع آمریکا در مورد ضرورت پاسخگویی به حملات سایبری ایران به اهداف آمریکایی، به سطح فعالیت‌های ایران در زمینه ایجاد قدرت دفاعی و هجومی سایبری اشاره دارد.

 

به نوشته معاریو این سطح فعالیت‌ها تا این ساعت در شماری از حملات سایبری اخیر بروز و ظهور پیدا کرده است؛ گویی در اوج نبرد بزرگ سایبری گسترده‌ای هستیم که در آن نبرد، ایران می‌کوشد در پاسخ به حملات سایبری که به آن کشور شده، به اهداف مختلفی ضربه بزند.


این روزنامه صهیونیستی در ادامه آورده است: ایران از نظر دفاعی می‌کوشد دو هدف اساسی را محقق کند: اول، دفاع از شبکه‌های حیاتی و مهم و اطلاعات حساس در برابر حملات سایبری نظیر استاکس‌نت که به برنامه غنی‌سازی اورانیوم ایران ضربه زد و دوم، جلوگیری و ناکام گذاشتن فعالیت‌های محافل مخالف رژیم در عرضه سایبر که مخالفان از این عرصه برای نشر اخبار و اطلاعات و تنظیم فعالیت‌های ضد رژیم بسیار استفاده می‌کنند؛ به این ترتیب عنصر حمله، همراه با ایدئولوژی جنگ نامتقارن، پایه اساسی مفهوم کاربرد قدرت ایران است.

 

در ادامه این نوشته آمده است: جنگ سایبری در نظر ایران ابزاری کارآمد در وارد کردن خسارت به دشمن دارای برتری نظامی و تکنولوژیک به شمار می‌رود؛ برای تحقق این اهداف استراتژیک ایران در حدود یک میلیون دلار برای توسعه و ارتقا و خرید تکنولوژی و پرورش کارشناس در این زمینه سرمایه‌گذرای کرده است؛ این سرمایه‌گذاری در درجه اول برای پرورش نیروی انسانی است؛ در ایران شبکه گسترده و متنوعی از موسسات آموزش، تحقیق و پژوهش در زمینه فناوری اطلاعات و مهندسی کامپیوتر و مخابرات و الکترونیک وجود دارد، بنابراین بدون شک ایران دارای نیروی انسانی کارآمدی در این زمینه است.


معاریو در ادامه مدعی شده است، در سال‌های اخیر و در این روزها چند حادثه اتفاق افتاد که نشان می‌دهد ایران تا این ساعت هجومی کار کرده است؛ در خلال سال 2011 دو حمله به شرکت‌های فروشنده برنامه‌های حفاظتی شد؛ مهم‌ترین آنها حمله به شرکت هلندی Digi Notar بود؛ همچنین در اواسط سال 2011، انبار مرکزی شرکت که در هلند در زمینه برنامه‌های حمایتی در اینترنت حرف اول را می‌زند، مورد هجوم قرار گرفت و ضمانت‌نامه‌های بسیاری از سایت‌ها از جمله google. com به سرقت رفت. در این حمله به 300 هزار حساب (account) در ایران خسارت وارد شد. ظن غالب بر این است که این 300 هزار حساب مورد توجه امنیت داخلی ایران بوده است؛ اخیراً نیز دو حمله دیگر سایبری کشف شد: اولی به موسسات بزرگ مالی آمریکا و دومی به کامپیوترهای شرکت نفت آرامکو در عربستان سعودی که در این حمله اخیر، 30 هزار کامپیوتر دستخوش حمله شدند.


این نشریه صهیونیستی در ادامه به قدرت ایران در عرصه سایبری اشاره کرده و نوشته است: ایالات متحده و بالتبع اسرائیل باید از قدرت سایبری ایران نگران باشند؛ موفقیت در حمله سایبری به رایانه‌های آرامکو واقعاً موجب نگرانی باید باشد؛ زیرا سیستم های دفاعی معمولی در برابر تهدیدات متمرکز و ناشناخته حمایت نمی‌شود؛ حمله سایبری ایران اساساً با هدف از بین بردن اطلاعات ده‌ها هزار رایانه شرکت نفت سعودی صورت پذیرفت و یا حداقل هدفش جمع‌آوری اطلاعات بود.

 

معاریو حملات سایبری ایران را نوعی مقابله به مثل دانسته و آورده است:  اگر بشود حمله سایبری در عرصه جمع‌آوری اطلاعات و جاسوسی را قانونی دانست، حمله‌ای گسترده مثل این حمله، از طرف ایران به یک هدف غیرنظامی برای آمریکا به منزله مقابله به مثل است.
 

این نشریه صهیونیستی در پایان به سران رژیم صهیونیستی توصیه کرده است که گستردگی فعالیت ایران در عرصه سایبر، ایجاد یک سیستم دفاعی را ضروری کرده است؛ در کنار برنامه‌های دفاعی عمومی باید به کار اطلاعاتی هم پرداخت. اسراییل نیز باید در نظر داشته باشد که سایبر ایران در جایگاه ویژه و عالی‌ای قرار دارد و در دو زمینه جاسوسی و اطلاعاتی و خرابکاری و ویرانگری بسیار کارآمد است. به همین‌گونه برنامه اتمی ایران نیز فقط چالشی برای اسراییل نیست؛ بلکه برای چند دولت‌های غربی و کشورهای خلیج فارس نیز چالش بزرگ محسوب می‌شود. باید برای یک همکاری بین‌المللی گسترده در زمینه کسب اطلاعات و ایجاد مانع در کارهای سایبری ایران، در حد امکان تلاش کرد.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار