گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»؛ یوتیوب در داخل آمریکا بر اساس منافع صاحبان قدرت نفوذ می کند؛ این اعمال نفوذ در ارتباطات میان آمریکا و دولت های دیگر نیز در یوتیوب قابل مشاهده است، از جمله مداخله یوتیوب در اعمال آمریکا در روابط بین الملل را می توان در بازنمایی روابط رژیم صهیونیستی و آمریکا با فلسطین بررسی کرد.
روابط حسنه و نفوذ عمیق لابی صهیونیست در آمریکا، واقعیتی است که امروز بر کسی پوشیده نیست؛ این نفوذ تا حدی گسترده و عمیق است که عبدالوهاب کیّالی، در کتابش با عنوان «صهیونیسم، امپریالیسم و نژادپرستی» به این نکته اشاره می کند که لابی قدرتمند صهیونیسم در آمریکا به سیاستگذاران آمریکایی تحمیل می کند تا در اتخاذ تصمیماتشان به جای اینکه بیندیشند که «چه چیزی به بهترین نحو منافع آمریکا را تامین می کند»، همواره در نظر بگیرند «چه کار می توانیم بکنیم تا اسرائیل را پشتیبانی کنیم.»
این نفوذ در لایه های گوناگون جامعه آمریکا مشهود است و از آن جمله می توان به پیوند قوی کارگزاران یوتیوب با سران دولتی جعلی رژیم صهیونیستی اشاره کرد؛ به نحوی که شیمون پرز و بسیاری از سران این رژیم، عضو فعال یوتیوب هستند و کانال های شخصی دارند.
علاوه بر افراد شهره صهیونیست، سازمان های صهیونیستی نیز در یوتیوب دارای صفحات و ویدئوهای بسیاری هستند.
یوتیوب در حالی با سیاستگذاران صهیونیست همراهی می کند که افراد نظیر رابی روزن، رئیس انیستیتوی مذهبی تیسومت، به صراحت بیان می کنند که «تورات می گوید آمالکیت ها را از ابتدا تا انتها بکشید. آنها را بکشید و از خانمانشان برانید. هیچ رحمی به ایشان نکنید. مرتب بکشید. یکی پس از دیگری بکشیدشان. هیچ کودک، گیاه یا درختی باقی نگذارید. احشام آنها را از شتر تا خر بکشید. آمالکیت ها نژاد یا مردمان خاصی نیستند، بلکه هر کسی ضد یهود باشد، باید با او این گونه برخورد شود.»
اما نکته مهم، جنگ اطلاعات و سایبری است که نباید مغفول واقع شود؛ این قتل و غارتی که صهیونیست ها از آن یاد می کنند، در فضای سایبر موازی و حتی فراگیرتر و عمیق تر از فضای واقعی در جریان است.
همان طور که گاب ویمن، استاد ارتباطات دانشگاه حیفا استدلال می کند: «سرنوشت جنگ اسرائیل و فلسطین،نه در رزمگاه، بلکه در جبهه رسانه رقم می خورد ... هر دو طرف این جنگ می دانند که نوع توافق بر آنها تحمیل می شود، بنابراین این جنگ تنها تبادل آتش نیست، بلکه تبادل پیام و تصویر است.»
یوتیوب در سال 2009، در شرایطی که محاصره و بمباران های فسفری شدید، زنان، کودکان و غیرنظامیان را در غزه مرتباً هدف قرار می داد، به صهیونیست ها فضای کاملاً مناسبی جهت دستکاری افکار عمومی اعطا کرد.
وزارت امور خارجه این رژیم، در برانگیختن افکار عمومی بر ضد فلسطینیان، نهایت استفاده را از یوتیوب می برد؛ برای نمونه می توان به قرار دادن کارتون هایی در یوتیوب اشاره کرد که خطر مسلمانان، بخصوص نهضت های مقاومت را در مقابل تمام جهان و به عنوان عوامل ترور جهانی بازنمایی می کند.
برای مثال رژیم صهیونیستی کارتونی را در سال 2008 در یوتیوب قرار داد که در آن برج ایفل فرانسه، بیگ بن انگلیس و باندستگ آلمان مورد بمباران قرار می گیرند؛ در چنین شرایطی که مخاطب، هراس از مقاومت را خوب درک کرد، در برچسب این ویدئو این گونه مورد خطاب قرار می گیرد: «به نظرتون چطور بود؟ در اسدروت، هشت سال است که مردم این گونه زندگی می کنند.»
نیروهای دفاعی این رژیم هم در یوتیوب کانال اختصاصی دارند و میلیون ها ویدئو را در توجیه جنایات جنگی و بازسازی تصویر تخریب شده ارتش رژیم اشغالگر در یوتیوب قرار داده اند و همچنان نیز قرار می دهند.
جنگ اطلاعات برای این رژیم، بخصوص از سال 2006، پس از شکست در جنگ تموز، معنای جدی تری یافت. در آن زمان، نیروی دفاع رژیم صهیونیستی نتیجه گرفت که دریافت تصویر بد خود از رسانه ها، بسیاری از سربازانش را دچار تردیدهای اساسی کرده است، بنابراین باید این تصویر را بازسازی کند. از آن پس، این رژیم دوربین هایی را در میان سربازانش در گردان های مختلف تعبیه کرد تا تصاویر آنها، سربازان را از جنایت جنگی مبرا نشان دهد.
یکی از مقاطعی که اخیراً این رژیم از این ابزار کمک گرفت، پس از حمله و کشتار سرنشینان کشتی آزاد بود که برای شکستن حصر غزه در سال 2010، در آب های بین المللی مورد هجوم سربازان صهیونیست قرار گرفتند؛ در موقعیتی که سومین وبگاه جهان در خدمت این رژیم است، بازنمایی شهروندان رژیم صهیونیستی به عنوان افرادی تحت هجوم مکرر دشمنی با قابلیت انجام عملیات ترور در سراسر جهان، در دستور کار آن قرار می گیرد.
البته در یوتیوب که ادعای تکثرگرایی و آزادی بیان همواره مورد تبلیغ قرار می گیرد، در مورد رژیم صهیونیستی و فلسطین هرگز بردبار نبوده است و صدای مقاومت اسلامی چه در فلسطین و چه در حزب الله، در یوتیوب همواره سانسور شده یا به عنوان نماد ترور جهانی بازنمایی شده است.
از سال 2007 که حماس در فلسطین روی کار آمد، ویدئوهای این دولت به عنوان راوی مظلومیت فلسطینیان، همواره از یوتیوب حذف شده است؛ حماس برای اینکه بتواند پیام خود را به اطلاع مخاطب جهانی برساند، «اقصی یوتیوب» را ایجاد کرد که البته به دلیل محدودیت های شدید و عدم امنیت جانی گردانندگان آن، بعضی روزها امکان بروزرسانی این وبگاه هم وجود نداشته است.