به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حمیدرضا میرزایی امروز در جمع خبرنگاران گفت: آستان قدس رضوی در چشم انداز 20 ساله خود به عنوان یکی از عالی ترین اماکن علمی و فرهنگی در گسترش سیره امام رضا (ع) در جهان اسلام معرفی شده و دانشگاه بین المللی امام رضا (ع) که وابسته به بارگاه ملکوتی امام رضا(ع) است، به تدوین سرفصل ها و برنامه های رشته ویژه مدیریت اماکن متبرکه در جهان اسلام اقدام نموده که مجوز آن را نیز از سازمان آموزش عالی کشور دریافت کرده است.
وی با اشاره به اینکه این دانشگاه تنها دانشگاهی است که در زمینه راه اندازی آموزش و مهارت های مدیران اماکن متبرکه به منظور ارتقای سطح دانش و مهارت آنها در داخل و خارج کشوراقدام کرده است، با بیان اینکه این رشته می تواند نقش موثری در فرآیند توسعه گردشگری مذهبی داشته باشد، بیان کرد: در سال جاری حدود 30 داوطلب از داخل و 15 نفر از عتبات خارج از کشور در این دانشگاه پذیرش دانشجو داشتیم.
رئیس دانشگاه بین المللی امام رضا (ع) در ادامه گفت: داوطلبان می توانند جهت ثبت نام در آزمون این رشته از هشتم مهر تا 25 آبان سال جاری به پایگاه اینترنتی دانشگاه مراجعه کنند که آزمون کتبی 17 آذر سال جاری برگزار می شود و اولویت با شاغلان بخش های مرتبط با اماکن مذهبی در سراسر کشور خواهد بود.
میرزایی در ادامه بیان کرد: به منظور ساماندهی و نظام بخشی به شیوه های تعامل و همکاری کلیه اماکن مذهبی جهان اسلام، پذیرش دانشجو از شهرهای کربلا، نجف، سامرا و دمشق و نیز آستان مقدسه حضرت معصومه (س) و امامزاده احمدبن موسی نیز خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه زیارت و زائر بخشی از فرهنگ زیستی در بین مسلمانان جهان اسلام محسوب می شود، افزود: در این راستا ما نیازمند مدیرانی هستیم که اماکن زیارتی را با جدیدترین روش های مدیریتی اداره کنند تا زمینه بسترسازی برای پژوهش در حوزه های هنر و تمدن اسلامی که جلوه هایی از اماکن مذهبی هستند، فراهم شود.
رئیس دانشگاه بینالمللی امام رضا (ع) با توجه به اینکه این دانشگاه بزرگترین و تنها دانشگاه مجازی در شرق کشور است، گفت: در مجموع 2000 دانشجوی ارشد و دکتری در رشته های مجازی و حضوری در حال تحصیل هستند و 43 رشته در این دو مقطع در حال اجراست و حدود 13 رشته در مقطع دکتری راه اندازی شده است.
میرزایی در خصوص ایجاد تعامل بین دو مقوله «انسان از منظر حرم» و «حرم از منظر انسان» تاکید کرد: باید به ایجاد رشته هایی که فرهنگ زیارت و مجاورت را تعمیق می بخشند از جمله مدیریت اماکن مذهبی پرداخته شود؛ چرا که اگر مدیرانی کارآمد در این راستا تربیت کنیم، می توانیم روی فرهنگ عمومی جامعه تاثیر بگذاریم و فلسفه وجودی این دانشگاه عملیاتی کردن ماموریت در راستای سند چشم انداز آستان قدس است.
وی خطاب به مدیران ارشد استان گفت: باید در رشته های مرتبط با رسانه در پایتخت معنوی جهان اسلام سرمایه گذاری جدی شود و امروز که در مقابل هجوم صدها شبکه رادیویی و تلویزیونی غرب قرار گرفته ایم، تنها راه برون رفت از این انفعال تربیت مدیران رسانه ای کارآمد در استان است.
رئیس دانشگاه بینالمللی امام رضا (ع) با بیان اینکه در مقوله الگوسازی جهت تربیت بانوان مسلمان و اعتقاد بر اینکه یکی از ریشه ای ترین اقدامات در حوزه تربیتی ایجاد مجموعه خاص بانوان است، از راه اندازی پردیس رضوان دانشگاه امام رضا(ع) ویژه دختران و پذیرش 700 دانشجو در سال جاری خبر داد و گفت: با ایجاد چنین مجموعه ای در صددیم که نشان دهیم امروزه نیازمند موزه های تربیت اسلامی جهت نمایش واقعیات تربیتی مکتب اسلامی در جهان هستیم.
میرزایی در ادامه گفت: از سال آینده رشته هایی از جمله طراحی مد و لباس و رشته مدیریت خانواده پژوهشی در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا در این مجموعه خواهیم داشت.
وی بیان کرد: قراردادی در راستای همکاری در خصوص رشته هایی از جمله خبرنگاری، نحوه اجرای دوره های آموزشی و محتوای درسی با فرانسه، آلمان و ترکیه امضا کردیم.
رئیس دانشگاه بینالمللی امام رضا (ع) در پایان از ایجاد پردیس پسران در سال آینده خبر داد.