مسئول موسسه کتاب پردازان گفت: در معماری وقتی ما نتوانستیم از نوع معماری خودمان دفاع کنیم، ناگهان دیوار آشپزخانه مان فروریخت و ...
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از بجنورد، جلیل معماریانی فعال در اولین همایش سبک زندگی که عصر دیروز در سالن بصیرت دانشگاه پیام نور بجنورد برگزار شد، گفت: اگر برای زندگی خود یک طرح کلی نداشته باشیم ناچار باید از طرحی که دیگران تهیه کرده اند استفاده کنیم. در واقع اگر سبک زندگی نداشته باشیم ناخواسته دیگران سبک زندگی خود را با تمام غلط ها و انحرافاتش تحمیل می کنند، مثلا اگر نتوانیم یک مدل لباس از خودمان برای سلیقه های متفاوت تهیه کنیم، نتیجه اش می شود اینکه جوان ما از مدهای متنوع غربی استفاده می کند و به آن جذب می شود. شلوارهای پاره و لباس تنگ و کوتاه می پوشد.
وی افزود: سبک زندگی در تمام عرصه های حیات بشر تاثیر مستقیم دارد، به طور مثال در معماری وقتی ما نتوانستیم از نوع معماری خودمان دفاع و اهمیت آن را به نسل های بعد منتقل کنیم، ناگهان دیوار آشپز خانه مان فروریخت و سبک غالب آشپز خانه ها اپن شد، حتی افراد ارزشی و مدعی نیز از این سبک پیروی کردند. آن گاه خانم خانه وقتی مهمان می آمد معذب شد و رفته رفته گفتند اصلا مهمان نیاید یا کمتر بیاید بهتر است. در نتیجه صله رحم روز به روز کمرنگ و اهمیت خود را از دست داد، تا جایی که امروزه بیشتر مهمانی های ما در رستوران برگزار می شود.
معماریانی با بیان اینکه امپراطوری غرب آنقدر انسان ها را درگیر کار می کند که زندگی در خدمت کار قرار می گیرد و دیگر زمانی برای تفکر باقی نمی ماند، خاطرنشان کرد: در سبک زندگی غربی فرد باید تمام طول هفته را بدود و کار کند، وقت برای پخت و پز ندارد، پس ناچاراً فست فود می خورند و از حال خانواده خود بی خبرند، آنگاه آخر هفته این خستگی تلمبار شده روی هم را در پارک های شادی و لذت ها و سرگرمی های مهیج تخلیه می کنند.
وی اضافه کرد: پس از آن هم با طراحی و ساخت مکان هایی برای وقت گذرانی و خوشگذرانی های افراطی، تمام عمر فرد را هدر می دهند تا دیگر زمانی برای تفکر و در نتیجه اعتراض به وضع موجود پیش نیاید، اما در منطق اسلام، کار در خدمت زندگی است و یک لحظه تفکر از هفتاد سال عبادت بالاتر است. اینجاست که در می یابیم اسلام به دنبال آگاهی بیشتر انسانها و بهبود وضع زندگی دنیوی و اخروی آنهاست.
معماریانی در ادامه با تاکید بر لزوم داشتن یک برنامه کلی بر طبق منطق اسلام اذعان داشت: بزرگترین و اساسی ترین مشکل ما این است که فکر می کنیم هر چه از طرف متفکران و دانشمندان غربی مطرح می شود، علمی است و متون اسلامی چندان علمی و قابل اعتماد نیستند؛ در حالی که امروز دنیا هم به این نتیجه رسیده که انسان موفق و سالم انسان متعادل است؛ چیزی که اسلام قرن ها پیش بیان کرده است.
این فعال عرصه فرهنگ بیان داشت: متاسفانه خیلی ها فکر می کنند فردی که ثروتمند تر است موفق تر هم هست، در حالی که آیا موفقیت و حاصل عمر انسان تنها شش شاخه تیرآهن و پاره آجر است.
وی با بیان اینکه امام علی (ع) می فرمایند «خدایا آن گناهانی را که بلا را نازل می کنند، ببخش و بیامرز» تصریح کرد: ما باید بدانیم که دنیا دنیای رابطه هاست، یک گناه سیستم زندگی ما را تحت تاثیر قرار می دهد و ظرف وجودی ما را در هستی کوچک می کند.
مسئول موسسه کتاب پردازان سبک زندگی دینی را سبک زندگی هدفمند دانست و تاکید کرد: اولین رابطه انسان، رابطه او با خودش است که البته انسان روابط دیگری نیز مثل رابطه با خدا، رابطه با خلق و رابطه با طبیعت دارد که از همه مهمتر خودشناسیست که مقدمه خداشناسی است.
مهندس کشاورزی ما حتی یک شب در بیابان خوابیدن را تجربه نکرده است
وی با آسیب شناسی حوزه اجتماعی عنوان کرد: به همان اندازه ای که بیکاری هست، به همان اندازه نیز کار وجود دارد. بیشترین آمار بیکاری در بین رشته های دانشگاهی در رشته کشاورزی است و در عین حال بیشترین نیاز کشور به نیروی کار نیز در حوزه کشاورزی، چرا؟ چون مهندس کشاورزی ما انتظار دارد در بالای شهر در یک ساختمان شیک، یک طبقه اجاره کند و یک منشی خانم هم اجاره کند و با لپ تاپ خود کشاورزی کند؛ مهندس کشاورزی ما حتی یک شب در بیابان خوابیدن را تجربه نکرده است.
در ابتدای مراسم نیز ابراهیمی مقدم، سرپرست دانشگاه پیام نور بجنورد از بسیج دانشجویی به خاطر برگزاری این همایش چندی پس از مطرح شدن موضوع تمدن نوین اسلامی و سبک زندگی توسط مقام معظم رهبری در جمع دانشجویان خراسان شمالی تشکر کرد.
خاطرنشان می شود، این همایش، اولین همایش سبک زندگی بود که به همت بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور بجنورد پس از بیانات رهبرمعظم انقلاب در جمع دانشجویان خراسان شمالی برگزار شد.