سید محمد خاتمی این روزها به عدم تقلب در انتخابات 88 اعتراف کرده است؛ ولی باید از وی پرسید که آیا برای فهم این موضوع به 3 سال زمان نیاز داشت؟
گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، در روزهای گذشته اظهاراتی از سید محمد خاتمی منتشر شد مبنی بر اینکه «در انتخابات تقلب نشده است»؛ که بسیاری از سایت ها و رسانه های داخلی آن را پوشش دادند.
این گفته رئیس جمهور سابق کشورمان شاید در نگاه اول بعنوان یک اعتراف مطرح شود و افکار عمومی احساس کنند که اصلاح طلبان با این ژست جدید خاتمی می خواهند خود را از طیف تندرو جدا کرده و در کنار نظام بمانند، اما با کمی تامل می توان فهمید که تمام این حرف ها و ژست ها برای رسیدن به نتیجه ای مهمتر گرفته می شود.
در باب اظهارات جدید سیدمحمد خاتمی باید به نکته های جدی و مهمی توجه کرد که در ذیل به برخی از آنها اشاره می شود.
1- در اولین گام باید از خاتمی سوال کرد که چرا اکنون و پس از گذشت سه سال لب به اعتراف گشوده است. آیا وی نمی توانست در همان روزهای ابتدایی و به قول خودش شنبه پس از انتخابات که به دیدار میرحسین رفته بود، وی را از دادن بیانیه های فتنه انگیزانه منصرف کند،البته باز هم به نقل از خود خاتمی بیانیه ای که موسوی در آن دولت را به رسمیت شناخت با نظر وی منتشر شد، پس این انتظار از رهبر اصلاحات بیشتر می شود که در همان 8 ماه که دوستانش کشور را ملتهب کرده بودند از اینگونه اعمال نفوذها انجام می داد.
2-اصلاح طلبان فهمیده اند که با روشنگری ها انجام شده دیگر شعار منفی «امکان تقلب» کارساز نیست، پس باید به شعاری مثبت روی آورد؛ «انتخابات آزاد» شعاری است که بار منفی آن بسیار کمتر از شعار «امکان تقلب» است و در اینجا می توان به راحتی فهمید که در روزهای پس از انتخابات 1392 با چه شعاری از سوی لجبازان احتمالی خواهیم بود.
3-مهمترین بازیگر شعار جدید اصلاح طلبان آیت الله هاشمی رفسنجانی است. وی بعنوان چهره ای درون نظام سعی می کند بازی چندگانه ای را برای حفظ اصلاح طلبان و ورود دوباره آنها به داخل نظام فراهم کند.
هاشمی سعی دارد ضمن حفظ جایگاه خود، واژه «انتخابات آزاد» را نیز به خورد جامعه بدهد؛ این واژه در کنار طرحی که این روزها با عنوان اصلاح قانون انتخابات در مجلس تصویب می شود، گره خورده و تاثیرش را بر افکار عمومی خواهد گذاشت و در همین راستا باید درباره تاثیرات احتمالی برخی فشارها برای تصویب این طرح در مجلس هوشیار بود.
4-گفتار جدید سید محمد خاتمی پایان کار میرحسین و کروبی را نیز نشان می دهد؛ دو انسانی که از مرز 60 سالگی عبور کرده اند، دیگر وجهه سیاسی ندارند و نظام نیز اجازه ورود مجدد آنها به خود را نمی دهد، دیگر چه ارزشی برای جریان اصلاحات دارند؟ پس به راحتی می توان افرادی این چنین را کنار گذاشت و دیگر حتی روی آنها مانور هم نداد، البته خاتمی گاهی اوقات برای خالی نبودن عریضه اشاره ای هم به یاران در بند می کند. باید توجه داشت که سال گذشته نیز کروبی در نامه ای اعتراضی به سید محمد خاتمی نسبت به چیزی که آن را «عدم توجه کافی به حصر خود و میرحسین» خوانده بود، انتقاد کرده بود.
5-بدون شک هیچ کس از حضور اصلاح طلبان در انتخابات بیشتر از خود آنها سود نمی کند، بنابراین همه گروه های سیاسی باید متوجه باشند که هم اکنون زمان جوگیری و بخشش کسی نیست و حتی اگر نظام افراد معتدل این جریان را با منت، درون خود نگه دارد، باید بدانیم که به گفته امام راحل «ما دزد را عفو می کنیم، ولی دیگر وی را ئیس دیوان عالی کشور نمی کنیم.»
6-مرور خیانت هایی که در سال های اصلاحات به نظام شد، باید مورد توجه قرار گیرد، البته بی انصافی در برخی موارد همان چیزی است که طرف مقابل می خواد تا دستاویزی برای مظلوم نمایی داشته باشد، پس باید ضمن حفظ هوشیاری از به دام افتادن نیز حذر کرد.
آقای خاتمی باید پاسخ دهد که اگر تقلب نشده بود،پس آن همه آتش بازی در خیابان ها برای چه بود؟
7- البته فرد دیگری که باید پاسخ دهد، آیت الله هاشمی است. شاید کسی این سوال را از ایشان نپرسیده باشد که آیا ایشان نیز به موضوع تقلب اعتقاد دارند؟ جواب دادن آیت الله به این سوال خیلی چیزها را روشن می کند و معنای شعار «انتخابات آزاد» را قابل فهم تر خواهد کرد.
8- نکته بعدی که بدون شک بی ارتباط با اعتراف جدید خاتمی نیست، پروژه موسوم به دولت وحدت ملی است، البته ابعاد مختلف این طرح در گذشته افشا شده است، ولی در این قسمت مجددا بر عدم جوگیری برخی سیاسیون تاکید می شود؛ باید بدانیم مارها گرچه خوش خط و خالند، ولی همیشه نیش آماده دارند و امروز دولت وحدت ملی همان مار خوش خط و خالی است که متاسفانه از کیسه برخی دوستان نظام تغذیه می کند به مرور بزرگ می شود و در نهایت همان می شود که باید بشود.
9- نکته آخر آنکه تزریق احساس ناامیدی به دولت فعلی، پروژه آخر برای رسیدن به مقصود است. هم اکنون ورد زبان برخی «دیدید همان چیزی که ما گفتیم شد» است، دولت فعلی با تمام نقص هایش در حال تلاش برای مهار مشکلات کشور بوده و هیچ کس نمیتواند ادعا کند که دولت کار را رها کرده و هم اکنون کشور نیازمند حضور کسانی است که امتحان پس داده اند؛ در نهایت ساختن چماق از مشکلات برای زدن بر سر دولت و ایجاد نیاز برای ورود اصلاح طلبان و چهره های به ظاهر معتدل به عرصه انتخابات، نهایی ترین قسمت این پروژه خواهد بود.
من نميدانم مشکل خبرگزاري دانشجو با اصلاح طلبان و شخص جناب آقاي سيد محمد خاتمي چيه.ولي اينو بدونين ديگه نميتوتيد مردم اغفال کنيد قرن 21مردم از زير زمين خبر دارند اين تفسيرها هم براي خودتون بکنيد با ياري خداون جناب آقاي سيد محمد خاتمي کانديد ميشوند وبا 40ميليون راي رئيس جمهور ميشوند و کشور را از اين بحراان خارج ميکنند.شما حرفي از خودتون بزنيد تو 8 سال چکار کرديد نميخواد کسي تخريب کنيد اينها بي فايده هست.
کميل
شنبه ۲۵ خرداد ۱۳۹۲
واقعا برات متاسفم,اينهمه به چالش کشيدن کشور توسط دشمنان دوست نماي داخلي و خارجي ثمره تلاش همين شيخ اصلاحات شما بود,چقدر کشته شدند! چقدر هتک حرمت کردند! اونقدر بي ديني کردند که از امام حسين هم عبور کردند و حرف ولي زمان رو زير پاي. بي خردي خودشون گذاشتند,حالا بيا بگو شيخ بياد ...مگه ما سربازان آقا مرده ايم!!!
فاطمه
يکشنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۲
قرن21 مثل زمان جاهليته که عده اي مثل تو مهر به دل و چشمشون خورده وهيچ چيزو جز خودشون و2روز دنيا نميبينن!!
اتفاقي که نبايد مي افتاد افتاده.اگر اصول گرايان متحد مي شدند اين اتفاق نمي افتاد.حالا هم با زدن اين حرف ها مشکلي حل نميشه.بهتره اجازه بديم روحاني به دور از دعواهاي سياسي مشکلات اقتصادي مردم را حل کنه.
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.