اکبر صحرایی در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در شیراز، در بازدید از غرفه خبرگزاری دانشجو در یازدهمین نمایشگاه کتاب فارس بیان داشت: کتاب های حوزه دفاع مقدس، بیشترین استقبال را داشته اند؛ چرا که هم مخاطب عام و هم خاص دارد.
وی با بیان اینکه کتاب های دفاع مقدس کتاب های محجوری نیستند و فروش و مخاطب های خوبی در بازار دارند، افزود: هرچند آثار ضعیف و کلیشه ای در این بخش به چشم می خورد؛ به طوری که می توان گفت از هر 10 کتاب هشت کتاب کلیشه ای است؛ اما با این وجود مخاطب خود را حفظ کرده است.
نویسنده کتاب رمان حافظ هفت ادامه داد: از لحاظ کمی و تیراژ بالای کتاب های این بخش و کیفیت آثار بهانه ای نمی شود که حوزه کتاب های دفاع مقدس را آسیب شناسی نکنیم.
صحرایی با اشاره به اینکه باید به سمتی برویم که کمتر آثاری چاپ شود و کلیشه ای، سردستی و ضربه زننده باشد، تصریح کرد: حوزه ادبیات معاصر ایران و انقلاب بر عهده ادبیات دفاع مقدس است و می بینیم که این حوزه بر سایر بخش های ادبیات ما حتی ادبیات روشنگرانه تأثیر گذار است.
وی خاطرنشان کرد: معتقدیم همانطور که انقلاب حوزه های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی کشور را زنده کرد، ادبیات دفاع مقدس و انقلاب هم حوزه ادبیات معاصر کشور را تحت تأثیر قرار داده و پر مایه کرده است.
برنده پنجمین جایزه جلال آل احمد با بیان اینکه ادبیات قبل از انقلاب ادبیاتی وابسته، کلیشه ای و متکی بر ادبیات داستانی غرب و عموما ترجمه و کپی کارهای داستانی غرب بود، عنوان کرد: اگر بخواهیم از ادبیات ناب استفاده کنیم ادبیات انقلاب به سوژه اصلی ادبیات معاصر ایران تبدیل شد.
صحرایی افزود: در حال حاضر عمده مشکل نویسندگان، هنرمندان و شاعران مشکل ساختاری و زیر بنایی در حوزه ادبیات است که باید بر اساس زیر ساخت ها انتظار برداشت، داشته باشیم.
وی در پایان گفت: برای استفاده بیشتر و فراگیر کردن حوزه فرهنگ باید برنامه ریزی منسجم و نقشه راه داشته باشیم و نقش و جایگاه و محدوده کار افراد مشخص شود که متأسفانه در حال حاضر وجود ندارد.