مدیر عامل موسسه خانه کتاب گفت: برگزاری چنین برنامه هایی به ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی رونق می بخشد ولی نباید انتظار معجزه داشت.
علی شجاعی صائین در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، در خصوص تاثیر هفته کتاب در ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در جامعه گفت: مطمئنا برگزاری چنین برنامه هایی به ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی رونق می بخشد ولی نباید از چنین فعالیت هایی انتظار معجزه داشت.
وی ادامه داد: برنامه های هفته کتاب در سال های آتی باید به سمت بسترسازی و نهادینه کردن فرهنگ کتاب و کتابخوانی در جامعه حرکت کنند.
مدیر عامل موسسه خانه کتاب اظهار داشت: ماحصل برنامه های هفته کتاب باید در جامعه دیده شود؛ به طور مثال ما باید ببینیم که آیا اینگونه برنامه ها ساعات مطالعه دانشجویان را در دانشگاه ها افزایش داده یا خیر.
شجاعی صائین با بیان اینکه برنامه هایی که در این هفته برگزار می شود برنامه های خوب و متنوعی اند، گفت: برنامه هایی نظیر دایر کردن نمایشگاه کتاب در مدارس و تجلیل از خادمان علمی و فنی نشر به رونق فرهنگ کتاب و کتابخوانی در جامعه کمک می کنند.
وی با بیان اینکه برنامه هایی که در این هفته برگزار می شوند باید در برنامه های درسی مدارس تغییر ایجاد کنند، اضافه کرد: این فعالیت ها باید در برنامه های درسی مدارس تغییر ایجاد کرده و علاوه بر آن بتواند در برنامه هایی که از رسانه ها پخش می شوند نیز تاثیرگذار باشند.
مدیر عامل موسسه کتاب در ادامه بیان داشت: ما باید به سمتی حرکت کنیم که در سیاست گذاری های کلان فرهنگی کشور اهمیت بیشتری به کتاب و کتابخوانی داده شود و برای قشر فرهنگی قدر و منزلتی بیش از این قائل گردیم.
شجاعی صائین با بیان اینکه رسانه ها به خصوص رسانه ملی باید فعالانه تر در حوزه کتاب و کتابخوانی وارد شوند، گفت: اگر رسانه ملی به طور جدی وارد این عرصه شود قطعا نتایج بهتری را از اینگونه فعالیت ها شاهد خواهیم بود.
وی اظهار داشت: در مدارس کشور باید ساعات مطالعه کتاب برای دانش آموزان داشته باشیم که دانش آموزان بتوانند در این ساعات کتاب های مورد علاقه خود را مطالعه کنند و حتی چکیده ای از این کتاب ها را نیز در کلاس های خود بخوانند.
وی در پایان خاطر نشان کرد: از ظرفیت خیرین نیز باید در راستای کتابخانه سازی در کشور استفاده شود که از این طریق می توان به گسترش کتابخانه ها و به تبع آن فرهنگ کتابخوانی در کشور کمک کرد.