دکتر فلاح الحسن در گفتوگو با خبرنگار بین الملل «خبرگزاری دانشجو»، به بیان مشکلات جامعه دانشگاهی عراق در شرایط بعد از دیکتاتوری صدام و حمله آمریکا به این کشور پرداخت.
وی که استاد علوم تربیتی در دانشگاه مستنصریه بغداد است، با بیان اینکه دوران دیکتاتوری صدام و جنگ های ناشی از آن مشکلات زیادی را برای جامعه دانشگاهی در عراق به وجود آورده است، گفت: محیط های دانشگاهی در عراق در سطح آموزشی، تربیتی و اقتصادی از مشکلات زیادی رنج می برد.
دکتر فلاح الحسن تاکید کرد: بازتاب جنگ هایی که صدام در کشورهای منطقه به راه انداخت، در محیط های آموزشی و به ویژه دانشگاه های عراق بسیار منفی بوده و ما اکنون سعی و اشتیاق زیادی داریم تا در سطح علمی و فرهنگی این مشکلات را حل کرده و به پیشرفت برسیم.
این استاد دانشگاه عراقی همچنین با اشاره به محاصره اقتصادی طولانی مدت عراق از سوی مجامع بین المللی بعد از حمله صدام حسین به کویت، گفت: تحریم و محاصره اقتصادی طولانی مدت عراق دانشگاه و دانشجوی عراقی را از محافل علمی دنیا دور کرده است.
وی تاکید کرد: ما برای بیرون آمدن از این وضعیت از جوامع دانشگاهی کشورهای منطقه به ویژه جمهوری اسلامی ایران بهره می بریم.
دکتر فلاح الحسن با اشاره به تنش های فرقه ای به ویژه تنش میان شیعیان و اهل تسنن در عراق گفت: دانشگاه های عراقی چه در مناطق شیعه نشین و چه در مناطق سنی نشین به دلیل تنش های فرقه ای بعد از حمله آمریکا به عراق هزینه های زیادی پرداخته اند.
استاد دانشگاه عراقی افزود: واقعیت این است که آمریکایی ها سعی در تشدید تنش های فرقه ای در عراق دارند که این اقدام به منظور تسلط بر جامعه عراق است.
وی همچنین گفت: آمریکا در ظاهر برای آزاد کردن عراق از دیکتاتوری صدام به کشور ما حمله کرد اما در واقع فتنه را در جامعه عراق بنیان گذاشت.
دکتر فلاح الحسن با بیان اینکه آمریکا بعد از حمله به عراق هرگز به مردم این کشور فرصت نداده است تا تغییری در جهت پیشرفت خود در جامعه شان ایحاد کنند، گفت: آنان با سربازان و تانک های خود به منطقه آمدند که تنها به منظور ضربه زدن به عراق نبوده است بلکه برای ضربه زدن به ایران، سوریه، لبنان و نیروهای انقلابی در حاشیه خلیج فارس بوده است.
استاد دانشگاه عراق با تاکید برافزایش تنش های فرقه ای در عراق بعد از حمله آمریکا به این کشور گفت: دانشگاه های عراق از این تنش ها آسیب های زیادی دیده اند و صدها استاد و دانشمند عراقی در جریان این تنش ها ترور و یا در انفجارها کشته شده اند.
وی همچنین گفت: در خود دانشگاه مستنصریه تنها در یک انفجار بیش از صد دانشجو کشته و زخمی شدند.
دکتر فلاح الحسن تاکید کرد: انفجارهای تروریستی در عراق دانشگاه ها را از صدها نفر از نیروهای علمی و دانشجویان خود محروم کرده است.
استاد دانشگاه عراقی در پایان با اشاره به اینکه مسئولان دانشگاه ها در عراق در حال حاضر سعی دارند که دانشجویان را از افتادن در تنش های قومی دور نگه دارند، گفت: دانشگاه ها در این جهت کارهای فرهنگی و آموزشی مانند برگزاری مسابقات و کنفرانس ها را در دستور کار قرار داده اند.