دبیر بخش مستندنگاری پنجمین دوره جایزه جلال گفت: این جایزه دارای فراز و فرودهایی بود که به تبع بسیاری از رویدادها در این دوره نه به خاطر امر داوری ...
کامران پارسی نژاد در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، در خصوص پنجمین دوره جایزه جلال گفت: این دوره از جایزه جلال دارای فراز و فروزهایی بود که به طبع بسیاری از رویدادها در این دوره نه به خاطر امر داوری بلکه به خاطر سیاست گذاری نادرست برخی از مسئولین جایزه جلال روی داد.
وی با بیان اینکه برخی از اشتباهاتی که در این دوره از جایزه جلال اتفاق افتاد برطرف نشد، گفت: این امر باعث شد پنجمین دوره جایزه جلال بازتاب خوبی را برای وزارت ارشاد به همراه نداشته باشد.
دبیر بخش مستند نگاری پنجمین جایزه ادبی جلال آل احمد در همین زمینه اضافه کرد: این دوره جایزه جلال با اما و اگرهای فراوانی مواجه شد که به طبع تبعات این امر در سال های آینده دامن گیر جایزه جلال خواهد شد.
پارسی نژاد بیان داشت: طبق آیین نامه جایزه جلال کسی حق تغییر دادن رای داوران را ندارد و برای این امر هیئتی 9 نفره تحت عنوان هیئت علمی در این جایزه تعریف شده است.
وی با بیان اینکه وظیفه هیئت علمی تعیین داوران است، هیئت علمی در جایزه جلال وظیفه دارد داوران را تعیین کند نه اینکه رای آنها را تغییر دهد.
دبیر بخش مستند نگاری پنجمین جایزه ادبی جلال آل احمد اظهار داشت: قبل از اینکه داوران گرد هم جمع شوند هیئت علمی باید در خصوص کتاب هایی که قرار نیست به جایزه جلال راه یابند تصمیم گیری کند.
پارسی نژاد افزود: زمانی که داوران متفق القول یک کتاب را انتخاب می کنند هیئت علمی بنا بر آیین نامه خود جایزه جلال اجازه تغییر دادن نظر داوران را ندارد.
وی با بیان اینکه زمانی جلسه هیئت علمی به رسمیت شناخته می شود که اعضای آن 5 الی 6 نفر باشند، گفت: در حالی که در جلسه ای که برای بررسی ویژه رای داوران بخش مستندنگاری تشکیل شد با 4 نفر برگزار شد و این جلسه رسما غیرقانونی بوده است.
دبیر بخش مستند نگاری پنجمین جایزه ادبی جلال آل احمد بیان داشت: اگر ما بدانیم که تخلفی در جایزه جلال صورت گرفته است به طبع این تخلف به پیکره این جایزه لطمه وارد می کند و تبعات آن به وزارت ارشاد نیز می رسد.
پارسی نژاد با بیان اینکه در این دوره از جایزه جلال داوران کتاب شرح اسم را به عنوان برگزیده انتخاب کردند، گفت: در جلسه ای که تشکیل شد دبیر جشنواره نیز حضور داشت و هیچ مطلبی از اینکه قرار است کتاب برای هیئت علمی ارسال شود، مطرح نشد.
وی اضافه کرد: اگر به داوران اطلاع می دادند که ممکن است رای شان وتو شود و یا کتاب برگزیده تنزیل رتبه یابد، داوران در جایزه ادبی جلال شرکت نمی کردند.
دبیر بخش مستند نگاری پنجمین جایزه ادبی جلال آل احمد با بیان اینکه وقتی کتابی برگزیده می شود داوران تا روزهای پایانی جایزه هم باخبر نمی شوند، اظهار داشت: توقع ما این بود که فردی که بالای سن می رود و به عنوان برگزیده معرفی می شود آقای هدایت الله بهبودی باشد که در کمال ناباوری متوجه شدیم که رای داوران را تغییر داده اند.
پارسی نژاد در پایان خاطر نشان کرد: متاسفانه در خصوص اینکه چرا رای داوران تغییر داده شد پاسخ مناسبی داده نمی شود و جوابیه هایی که از سوی وزارت ارشاد منتشر می شود طبق اصول و منطبق نیست و مسئولین ذیربط می دانند که در خصوص رای داوران تخلف صورت گرفته است,