به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، امیرسیاری عصر امروز در نشست خبری که با حضور خبرنگاران در ستاد فرماندهی نیروی دریایی ارتش برگزار شد، گفت: 93 درصد صادرات و واردات ما از طریق دریا انجام می گیرد؛ همچنین دریا از بعد گردشگری نیز قابل اهمیت است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش خاطرنشان کرد: با توجه به منافعی که کشورهای صاحب دریا دارند، باید توانمندی دفاع از عرصه دریا را داشته باشیم.
وی انجام هر گونه رزمایش را دارای اهداف مشخص و روشنی دانست و تاکید کرد: نمایش اقتدار و توانمندی نیروهای مسلح، میزان توانمندی و دفاع از منابع و منافع در عرصه دریاها، نمایش توان دفاعی نیروی راهبردی ارتش و ارسال پیام صلح و دوستی به دیگر کشورها از جمله اهداف رزمایش ولایت 91 است.
سیاری به اهداف جزئی رزمایش ولایت 91 اشاره و گفت: انتقال تجربه، آزمایش تاکتیکهای نیروهای با مهارت نیروی دریایی ارتش و ایجاد هماهنگی بین نیروهای مختلف از اهداف جزئی این رزمایش است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش به موقعیت جغرافیایی رزمایش اشاره کرد و گفت: این رزمایش در مدار 18 درجه شمالی به وسعت یک میلیون کیلومترمربع از تنگه هرمز دریای عمان تا شمال اقیانوس هند انجام میشود.
وی تاکید کرد: در تمام طول رزمایش وارد حریم عادی دیگر کشورها نمیشویم و قوانین بینالمللی را رعایت میکنیم.
سیاری به جزئیات دیگری از رزمایش ولایت 91 اشاره کرد و گفت: در این رزمایش قسمتی از نیروها را بهعنوان نیروی دشمن یا نیروی نارنجی سازماندهی می کنیم و قسمتی را به عنوان نیروی مدافع یا آبی مستقر مینماییم.
فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: زیردریاییها در نقش دشمن سازماندهی شدهاند که در مدار 18 درجه قرار میگیرند.
وی افزود: همچنین تعدادی از سامانههای موشکی، یگانهای غواصی و دیگر نیروها به عنوان نیروی آبی استقرار پیدا میکنند.
سیاری با بیان اینکه تاکتیکهایی که در سطح و زیرسطح به کار میبریم، کاملاً بومی است، گفت: در تمام طول رزمایش، زیردریاییها و ناوشکنها در آبهای آزاد هستند و مطابق با قوانین بینالمللی رفتار میکنند و وارد دیگر کشورها نمی شوند.
فرمانده نیروی دریایی ارتش افزود: تمرینات سطحی و زیرسطحی موشکی، اژدر، قطع ارتباط و توجه خاص به جنگهای هلی برنی در این رزمایش مدنظر قرار دارد.
وی خاطرنشان کرد: تمام تجهیزات که در 7 آذر رونمایی شد، از جمله زیردریایی طارق در این رزمایش مورد آزمایش قرار خواهد گرفت.
سیاری به استفاده از پهبادهای ساخت جمهوری اسلامی در این رزمایش اشاره و تصریح کرد: ما در زمینه ناوگان زیرسطحی توانمندی بالایی داریم و توانمندی که در زیرسطحی بدست آوردهایم قابل مقایسه با هیچ رزمایشی نیست.
فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه این رزمایش در راستای ارتقای توانمندیهایمان انجام میگیرد، تاکید کرد: ما با سپاه در خصوص مبادلات اطلاعاتی همکاری میکنیم و اگر نیاز باشد از نیروهای سپاه در رزمایشهای استفاده خواهیم کرد.
وی به کنترل آبهای جنوبی کشور توسط ارتش و سپاه اشاره کرد و گفت: از غرب تنگه هرمز در خلیج فارس تحت کنترل عملیاتی سپاه و از شرق تنگه هرمز تا دریای عمان و ناوگان شمال تحت کنترل ارتش است.
سیاری مشخص شدن خطوط فعالیتی ارتش و سپاه را در آبهای جنوب، به دلیل انجام فعالیتهای منسجمتر این دو نیرو دانست.
فرمانده نیروی دریایی ارتش رزم دریا را رزم علم دانست و تاکید کرد: در عرصه دریا هر کس سن بیشتری داشته باشد موفقتر است.
وی افزود: جنگ الکترونیک همواره در اولویت است، خصوصاً در این رزمایش ما جنگ الکترونیک را مدنظر قرار داده ایم.
سیاری تصریح کرد: نیروی دریایی ارتش توان ساخت زیردریاییهای دیگر همچون طارق را دارد.