آخرین اخبار:
کد خبر:۲۲۲۶۴۷
در مرکز پژوهش‌های مجلس صورت گرفت؛

بررسی طرح پیشنهادی الحاق موادی به قانون حمایت از تولید و عرضه مسکن

مرکز پژوهش‌های مجلس طرح پیشنهادی الحاق موادی به قانون سامان دهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن و قانون مالیات‌های مستقیم را مورد بررسی قرار داد.
بررسی طرح پیشنهادی الحاق موادی به قانون حمایت از تولید و عرضه مسکن

به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، طرح پیشنهادی الحاق موادی به قانون سامان دهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن و قانون مالیات‌های مستقیم را مورد بررسی قرار داد.

 

در این زمینه دفتر مطالعات اقتصادی اعلام کرد: ابزارهای مالیاتی در بسیاری از کشورهای توسعه یافته به عنوان یکی از راهکارهای اصلی مهار تقاضای سوداگرانه و برقراری تعادل در تقاضا و عرضه بازار مسکن شناخته شده‌اند.

 

در ایران نیز علی الخصوص در سال‌های اخیر که مسکن به عنوان یک کالای سرمایه‌ای برای بسیاری از سرمایه گذاران جذاب شده است و تقاضاهای سوداگرانه زیادی را به خود جذب کرده، همواره بحث بر سر به کار بردن ابزارهای مالیاتی برای مهار این تقاضای سوداگرانه و غیرمولد مطرح بوده است.

 

نتیجه بررسی‌های این گزارش بیانگر این واقعیت است که ابزارهای مالیاتی در عمل می‌توانند منجر به کنترل تقاضای سوداگری در بازار مسکن شوند و این ابزاری است که در ایران چندان مورد توجه و استفاده نبوده و لازم است با توجه به تجربیات موفق جهانی از آن استفاده شود. اما باید توجه داشت که با وجود جریان سیال سرمایه و امکان انتقال سرمایه بین بازارهای مختلف، در صورتی که مشکلات اساسی و ساختاری اقتصاد که موجب سرگردان شدن سرمایه‌ها و خروج آنها از بخش مولد اقتصاد شده حل نشود، این سرمایه‌ها از بازار مسکن به سمت سایر بازارها نظیر بازار طلا و ارز که امکان فعالیت‌های سوداگری در آنها وجود دارد، سوق پیدا می‌کنند، ضمن اینکه دولت نیز مجوزی برای تحدید حقوق مالکیت افراد به بهانه کنترل بازار مسکن و املاک را در اختیار ندارد.

 

علاوه بر این نگاه بخشی و جزیره‌ای به مشکلات و چالش‌های بازار املاک و مسکن و عدم توجه به برخی علل و عوامل ریشه‌ای مرتبط با سایر بازارها و بخش‌ها، سیاستگذاران و برنامه ریزان را در رسیدن به اهداف اصلی و نهایی با چالش‌های چدی روبرو کرده و اگر بناست برای سیاستگذاری در این بخش احکامی تصویب شوند با توجه به اصول اساسی قانونگذاری و تنقیح قوانین، پیشنهاد می‌شود این احکام در فصل مربوط به مالیات املاک و مسکن و قانون مالیات‌های مستقیم گنجانده شوند و از پراکنده کردن احکام مالیاتی در سایر قوانین پرهیز شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار