میزبانی ساکنان حرم اباعبدالله که با جان و دل مسیر حدود 100 کیلومتری نجف تا کربلا را پیادهروی کردند، صحنههای غرورآفرین و عرفانی را بوجود آورد که ...
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ دیگر پیاده روی اربعین برای همه آشناست؛ همه می مانند که از چند روز به اربعین پیر و جوان و زن و مرد آماده می شوند تا عرض اردات خود را این طور به آقا اباعبدالله برسانند.
احمد شاکری، نویسنده انقلابی یکی از کسانی بوده است که پیاده به سمت کربلا رفت و در بازگشت از خاطراتش برایمان گفت.
احمد شاکری در خصوص سفر خود به کربلا گفت: از امام حسن عسگری(ع) روایت شده که یکی از نشانه های شیعه بودن، زیارت اربعین است که این امر جایگاه والای زیارت اربعین را نشان می دهد.
وی با بیان اینکه روندی که در زمان کنونی، بخصوص در سال جاری در پیش گرفته ایم، با رشد کمی و کیفی زیادی همراه بوده است، بیان داشت: راهپیمایی به سمت کربلای معلی نسبت به سال گذشته با یک انفجار جمعیت همراه بوده که این امر در نوع خودش در طول تاریخ بی نظیر است.
این نویسنده کشورمان با بیان اینکه تا به حال مکانی نبوده که در یک روز جمعیت کثیری در آنجا جمع شوند، اضافه کرد: نزدیک به 15 میلیون نفر از شیعیان اقصی نقاط دنیا در روز اربعین گردهم آمدند و این امر هم از لحاظ روایی و هم از لحاظ آثار و ثمراتی که در دوران کنونی خواهد گذاشت، جای تامل دارد.
شاکری ادامه داد: اجتماع عظیم شیعیان در روز اربعین در کربلا را شاید بتوان چند برابر جماعتی دانست که در ایام حج در مکه گردهم می آیند.
وی ادامه داد: همچنین تنوع قومیت ها، زبان ها و ملیت هایی که در این اجتماع حضور داشتند را باید مورد توجه قرار دارد.
این نویسنده کشورمان با بیان اینکه این اجتماع از جهاتی اجتماعی عظیم، غرورآفرین و تحسین برانگیز بود، تصریح کرد: رساندن صدای مظلومیت شیعیان جهان، بخصوص مردم مظلوم بحرین، عربستان و همچنین اهالی قطیف از جمله اتفاقاتی بود که در این سفر رخ داد.
شاکری با بیان اینکه ادب و احترامی که در محضر معصومین در بین زوار وجود دارد، قابل ستایش است، افزود: میزبانی ساکنان حرم اباعبدالله که با جان و دل مسیر حدود 100 کیلومتری نجف تا کربلا را پیاده روی کردند، صحنه های غرورآفرین و عرفانی را بوجود آورد که این نکته بسیار مهمی است.
وی اضافه کرد: سنت پیاده روی به سمت کربلای معلی می تواند در سال های آینده با شکوه و عظمت بیشتری برگزار شود.
این نویسنده با بیان اینکه تصور ما از شیعیان و محبان اهل بیت(ع) تصوری مبهم و مجملی است، بیان داشت: طبیعتا حضور جوانان در بین جمعیت عظیمی از شیعیان کشورهای مختلف می تواند روحیه ایثارگری، عزت و افتخار ملی را در آنها ایجاد کند.
شاکری ادامه داد: حضور نویسندگان، شاعران و هنرمندان در چنین فضاهایی می تواند برای آنها الهام بخش باشد تا دست به خلق آثاری بر پایه اهداف اسلامی، بخصوص انقلاب اسلامی بزنند.
وی بیان داشت: این اتفاق عظیم باید از جنبه های مختلف سیاسی، اجتماعی، اعتقادی، فرهنگی و معنوی مورد توجه و تامل قرار گیرد.
این نویسنده کشور با بیان اینکه این اتفاق عظیم رخدادهای بیرونی و درونی داشته است، گفت: رخدادهای بیرونی بر می گردد به حضور میلیونی و تبادل افکار، اخبار و اعتقاداتی که بین افراد در طول مسیر راهپیمایی و همچنین در روز اربعین رخ می دهد.
شاکری با بیان اینکه نگرانی شیعیان از وضعیت مردم بحرین در قالب نوحه ها و شعارها نیز دیده می شود، ادامه داد: نگرانی در خصوص وضعیت شیعیان در جهان نشان دهنده این است که مردم به روح قیام امام حسین(ع) رسیده اند و این جزو اهداف این حرکت عظیم است.
وی ادامه داد: خدمت و ایثار مردم در همه سنین و همچنین کمک داوطلبانه، بدون چشم داشت و با کمال خضوع به زوار و همه کسانی که برای زیارت اباعبدالله آمده بودند، از جمله نکاتی بود که به وفور در این سفر مشاهده می شد.
این نویسنده کشور با اشاره به رخدادهای درونی اضافه کرد: یافته های درونی به فراخور افراد وجود دارد که جزو عمیق ترین یافته ها به شمار می رود.
شاکری با اشاره به دستگیری اباعبدالله و دیگر معصومین از زوار گفت: قطعا اباعبدالله و سایر معصومین زنده اند؛ آنها نور ایمان را در دل ها روشن می کنند و این امر همیشه بوده و خواهد بود و در روز اربعین نیز افراد مختلفی این نور و دستگیری را دریافت کردند.
وی در ادامه با بیان اینکه استفاده از این سفر و انعکاس آن در آثار ادبی باید دیده شود، گفت: طبیعتا این موضوع بسیار خوبی برای نوشتن است و امیدوارم این اتفاق رخ دهد.
این نویسنده در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر قصدی برای نوشتن سفرنامه در این زمینه را ندارم.