به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، در مراسمی که امروز، چهارشنبه، 27 دی ماه در قم برگزار شد، گواهی ثبت ملی نهج البلاغه در فهرست حافظه جهانی ایران توسط اسحق صلاحی، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی به حجت الاسلام سید احمد حسینی اشکوری، رئیس مرکز احیای میراث اسلامی اعطا شد.
در این مراسم اسحق صلاحی، حجت الاسلام حسینی اشکوری، محمد رجبی، رئیس کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی؛ حجت الاسلام شهرستانی، نماینده آیت الله سیستانی و جمعی از محققان، فهرست نویسان، پژوهشگران و نسخه شناسان و نسخه نویسان حضور داشتند.
صلاحی در این مراسم با اشاره به نسخ خطی موجود در کتابخانه ملی و نهضت دیجیتال سازی این نسخه ها گفت: در دهه فجر امسال 6000 نسخه خطی دیگر به صورت اسکن شده در وب سایت سازمان قرار می گیرد.
وی همچنین با اشاره به ریاست سازمان به عنوان رئیس کمیته ملی حافظه جهانی در ایران گفت: این کمیته آمادگی دارد هر نسخه خطی که نزد اشخاص حقیقی و حقوقی نگهداری می شود، در کمیته ملی ثبت کند و سازمان اسناد و کتابخانه ملی نیز می تواند در حفاظت و نگهداری آنها همکاری نماید.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ادامه داد: افراد می توانند نسخه های خطی خود را به صورت امانی در اختیار کتابخانه ملی قرار دهند تا از نظر حفاظت و نگهداری در شرایط مطلوب به مالکان آثار کمک شود و از خطر نابودی و سرقت در امان باشند.
لازم به ذکر است، نهج البلاغه نفیس خطی معروف به «نهج البلاغه آتشی» در اواخر قرن پنجم نوشته شده است و قدیمی ترین نهج البلاغه شناخته شده در میان کتابخانه های ایران به شمار می رود؛ این اثر پس از پیشنهاد اولیه و روند بررسی در گروه ارزیابی کمیته حافظه جهانی برای ثبت در فهرست حافظه ملی برگزیده و در کمیته ملی به تصویب رسیده و نسخه عکسی یا فاکسیمیله این نهج البلاغه نیز در سال 1389توسط مرکز پژوهشی میراث مکتوب چاپ شده است.