به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، اختتامیه کنگره شعر شهدای جهاد علمی با حضور شاعران پیشکسوت و خانواده شهدای علمی عصر امروز در تالار ایوان شمس برگزار شد.
در این مراسم شاعرانی از جمله میرشکاک و محدث خراسانی حضور داشتند.
نصیری فرد: شهید رضایینژاد مصداق یک انسان کامل بود
در ابتدای این مراسم حجتالاسلام نصیریفرد، دبیر این کنگره ضمن خیرمقدم به شاعران و مهمان این مراسم گفت: در حدیثی که از پیامبر اسلام نقل شده است قلم عالم مقامش از شهید بالاتر است زمانی که شهید میخواهد جان از بدنش خارج شود و عزارئیل به سمت او میرود خداوند به عزرائیل میگوید مقام تو از شهید پایینتر از و خداوند خودش جان او را میگیرد و شهدا غسل نمیخواهند.
وی با بیان اینکه شهید رضایینژاد مصداق یک انسان کامل بود گفت: زمانی که مشکلی برای مردم پیش میآمد رضایینژاد خود شخصا به مشکلات مردم رسیدگی میکرد و وی پیشنهادهای فراوانی از کشورهای پیشرفته داشته اما نمیپذیرفت.
وی با بیان اینکه دکتر شهریاری در عرض شش ماه توانست فرمول غنای سه درصد را به دست آورد گفت: زمانی که پاداش پنج میلیارد تومانی به شهید شهریاری دادند وی نپذیرفت و گفت بنده این کار را برای مردم و نظام و خدا انجام دادهام و پاداشم را نیز از آنها دریافت میکنم.
وی در پایان با بیان اینکه شهید علیمحمدی خود برای برنامههای هستهای آچار در دست میگرفتند افزود: انجام همین کارهای باعث ممتاز شدن این شهیدان شد و آنها در درجات بالایی قرار گرفتند.
قزوه: ناراحتم که نتوانستم برای شهید علیمحمدی شعر بگویم
همچنین علیرضا قزوه در این مراسم گفت: شعر واقعی چهرهای معصوم علیرضا احمدیروشن و خندههای آرمیتا است.
این شاعر برجسته کشور گفت: من شعری در مورد احمدیروشن سرودهام که در نمایشگاه بینالمللی برای مادرش خواند.
وی خاطرنشان کرد: جا دارد که ما برای تک تک شهدا شعر بگوییم من خیلی ناراحتم که چرا برای این شهدا بهخصوص شهید علیمحمدی نتوانستم شعر بگویم.
وی ادامه داد:جا دارد که برای تک تک این شهدا در عرصه ادبیات شعر بگویم و من حتما این ادای دین را خواهم داشت.
در ادامه علیرضا قزوه به شعرخوانی در خصوص شهدای علمی پرداخت.
همسر رضایینژاد: شاعران با شعرهایشان به من آرامش دادند
پیرانی همسر رضایینژاد سخنران بعدی این مراسم بود که گفت: بسیاری از عزیزانی که اینجا هستند با شعرهایشان به بنده آرامش دادهاند تا بتوانم این فراق را تحمل کنم.
وی با بیان خاطرهای ادامه داد: نزدیک سالگرد شهید رضایینژاد بود که من به دنبال عکس، خاطره و نوشتهای از آن شهید میگشتم و این کار خاطرات شهید رضایینژاد را در ذهنم ورق میزد.
پیرانی با اشاره به اینکه رضایینژاد قرار بود پایان نامهاش را به من تقدیم کند بیان داشت: بعد از شهادت ایشان هارد لبتابش به دلایل امنیتی تعویض شد و فلش و لبتاپ رضایینژاد تنها جایی بود که پایاننامهاش در آنجا ذخیره شده بود.
وی در ادامه افزود: دو هفته قبل از سالگرد شهید رضایینژاد فلشش را پیدا کردم و اولین چیزی که در ذهنم آمد پایاننامه ایشان بود و زمانی که فلش را دیدم صفحه تقدیم و شعر خیام در آن بود.
وی افزود: بنده دانشجوی دانشگاه تهران بودم و در دوره کارشناسی به اقتضاء سن و علاقه شخصیام انجمنهای ادبی دانشگاه تهران را دنبال میکرد و در آنجا با کبری موسوی آشنا شدم.
وی در ادامه با بیان اینکه کبری موسوی برای من داریوش و آرمیتا در برگههای کاهی شعر مینوشت و به من میداد گفت: دو هفته قبل از سالگرد رضایینژاد شعری از کبری موسوی پیدا کردم که انگار این شعر ده سال پیش از زبان من برای داریوش سروده شده بود.
وی در پایان شعر کبری موسوی را خواند:
دستی که نان و نور به من داد میرود من مرده بودم او که من را زاد میرود
این روزها که میگذرد بیصدای او تقویم پارهای است که در باد میرود
حسینی: سوژه ای بالاتر از «شهادت» برای شاعران وجود ندارد
حسینی گفت: در بحث شهدا باید بعد عاطفی و حماسی در نظر گرفته شود و دعا کنید ما ادامه دهنده راه شهدا باشیم و سرانجام ما شهادت باشد.
وی افزود: جنگ ما در همه ابعاد اقتصادی فرهنگی سیاسی و علمی است و بسیج در همه امور نقشآفرین است.
حسینی در ادامه با بیان اینکه عدهای ابزار دانش و علم را برای سلطه بر دیگران میخواهند افزود: علم و دانش ما باید برای خدمت به بشریت باشد لذا این امر برای عدهای خوشایند نیست و از این رو ماهیت پلید خود را نشان میدهند و دانشمندان ما را به شهادت میرسانند.
وی با اشاره به فرموده مقام معظم رهبری افزود: معظم له فرمودهاند امروز کشور نیازمند جهاد علمی است و ما باید به ثروت علمی کشور بیفزاییم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه دشمنان در سر راه علم کشور موانعی ایجاد کردهاند گفت: ما با تکیه بر ابتکار و خلاقیت گامهای بلندی را در عرصه علمی برداشتهایم.
وی با بیان اینکه شعر با عواطف و احساسات ارتباط دارد گفت: مسائل عادی و روزمره نظر شعرا را جلب نمیکند و باید یک سوژهای وجود داشته باشد که شعرا انگیزه پیدا کنند و موضوعی بالاتر از شهادت وجود ندارد.
حسینی با بیان اینکه از زمان پیروزی انقلاب اسلامی شاعران در مقاطع مختلف به کمک انقلاب آمدهاند گفت: کمک شاعران در طول انقلاب اسلامی منجر به بیداری اسلامی در منطقه شده است.
وی اظهار داشت: در بین شاعران و نویسندگان و هنرمندان همیشه افرادی بودهاند که به مسائل توجهی نداشته و یا نگاهشان به دست غربیها بوده است ولی عدهای احساس تکلیف کردند و به کمک انقلاب اسلامی آمدهاند.
حسینی اضافه کرد: قطعا شاعرانی که در ترویج آرمانهای انقلاب و بزرگداشت شعرا شعر سرودهاند عمل صالح انجام دادهاند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان با بیان اینکه اگر مروری به شعر فارسی داشته باشیم متوجه می شویم که همه شاعران متعهد به شهیدان توجه داشتهاند گفت: امیدواریم ما در اجر شهدا سهیم باشیم و هر کس در هر عرصهای بتواند پیام شهدا را منتقل کند.
نقدی: شعرای ما سوژه هایی دارند که شعرای دنیا ندارند
سردار نقدی در اختتامیه کنگره شهدای جهاد گفت: خوشحالم که به دعوت شهدای بزرگوار در جمع شما و خانوادههایتان حضور پیدا کردم.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین گفت: من شما را شاعرانی خوشبخت میدانم نه از سبب اینکه دین اسلام را برگزیدهاید که معجزه الهی آن ادب است و نه ولایتی را که پذیرفتهاید که کلام علی (ع) در آن است و نه فارسی را که زیباترین زبان برای شاعری است.
وی ادامه داد: شما بهترین پیشینه شعری شاعران را از حافظ، سعدی و مولانا دارید و از این جهت خوشبخت هستید که رهبرمان یک ادیب و شاعر است.
نقدی یادآور شد: از این جهت خوشبخت هستید که سوژهای دارید که هیچ شاعری در دنیا نداشت. اگر شاعران فرصت جستوجو در جهان دارند و حماسه خیالی ترسیم کنند ما شهدای و مادران شهدای داریم که میتوان به راحتی در خصوص آنها شعر سرود. هستند مادران شهیدی که پنج شهید تقدیم انقلاب کردند و به نزد امام رفتند و گفتند ما جوانانمان را تقدیم کردیم حالا خودمان میخواهیم برویم و فدا شویم.
وی گفت: بروید پیدا کنید عالمانی را که چون این بزرگواران با جهاد آمیختهاند و این همه عشق و ایثار را دارند.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین اضافه کرد: شما شاعران بسرایید در خصوص ملتی که در مقابل استکبار ایستاده و در سختترین مجاهدتها را در مقابل دشمن داده است. ملتی که تمام مشکلات را به خود خریده که بشریت را از چنگال استکباری بیرون بیاورد.