به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از شیراز، فرشید قاسمی، رئیس دانشگاه فرهنگیان شیراز شب گذشته در یادواره شهدای جهاد علمی در دانشگاه فرهنگیان شیراز، ضمن گرامیداشت روز دانشجو گفت: 16 آذر سالروز شهادت دانشجویان مسلمان و مبارز میهن اسلامی است که یادآوری رسالتی است که تمسک به آن به نهضت اصیل دانشجویی هویت و اعتبار بخشیده است.
وی با بیان اینکه 16 آذر نقطه عطفی در تاریخ مبارزات سیاسی ملت آزادیخواه ایران محسوب میشود، افزود: 16 آذر جبهه ای روشن از مقاومت و ایستادگی دانشجوی آگاه در برابر سلطه خارجی و استبداد است.
رئیس دانشگاه فرهنگیان شیراز بیان داشت: بدون شک برای نسل دانشگاهی درج و تحلیل هوشمندانه شرایط خاص حاکم بر جهان و تلاش در جهت بالابردن توانمندیهای علمی، پژوهشی و تولید اندیشه از واجبات نسل دانشگاهیان است.
قاسمی با بیان اینکه اذعان داریم که دانشگاه بهترین مکان برای طرح و نقد اندیشهها است، تاکید کرد: توجه به کرسیهای آزاداندیشی در فضایی پر امید و نشاط نوید بخش عقلانیت و حرکت به سمت افق های روشن است.
وی دانشجوی مسلمان ایرانی را نماد هوشیاری، هوشمندی و بصیرت دانست و گفت: دانشجوی مسلمان در قرن بیست و یکم نقش بسیار فراگیری دارد و دانشجوی دانشگاه فرهنگیان سمبل ایجاد تغییرات مثبت است.
رئیس دانشگاه فرهنگیان شیراز با اشاره به اینکه اگر امروز کشور عزیزمان در مسیر توسعه قرار گرفته و توانسته بسیاری از موانع را پشت سر بگذارد، محصول تلاشهای شبانه روزی دانشجویان بوده است، افزود: حال که ما جزو 20 کشور اول دنیا در تولید علم قرار گرفته ایم به نظر میرسد باید همت و تلاشمان را دو چندان کنیم تا گوی سبقت را از سایر کشورها برباییم.
قاسمی با بیان اینکه دانشگاه و دانشجو علاوه بر اینکه باید پرچمدار علم و دانش باشد، پرچمدار آزادی و نقالی هم باید باشد، تصریح کرد: دانشجو باید دیده بان علم و سیاست باشد و هر کجا که لازم است نقل کند.
وی با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه "باید بین آرمان و واقعیت توازن برقرار کنیم"، ادامه داد: با ملاحظه تاریخ متوجه میشویم کسانی که در دانشگاهها به مردان و زنان بزرگ و دنیاساز تبدیل شدهاند افرادی هستند که در برهه ای از زمان بر اندیشهها و دیدگاههای نسل معاصر و حتی نسلهای آتی تاثیر گذاشته اند.
رئیس دانشگاه فرهنگیان شیراز تصریح کرد: در میان این شخصیتهای برجسته، برخی جنبشهای دانشجویی را هدایت کردهاند که میتوان به افرادی همچون شهید مطهری، شهید بهشتی ،شهید دکتر مصطفی چمران، شهید احمدی روشن که بدون هیچ چشم داشتی برای جنبشهای دانشجویی روشنگری کردهاند.
قاسمی خطاب به دانشجویان این دانشگاه گفت: دانشجویان باید در وهله اول از خودی خودشان بگذرند تا به خودشناسی برسند و این امانت بزرگ ملت غیور ایران که استقلال و آزادی است را به دست نسل آینده که دانش آموزان هستند بسپارند.
در ادامه رحیم احمدی روشن، پدر شهید مصطفی احمدی روشن با اشاره به اینکه جوانان باید معیارهای خود را برای انتخاب الگو در جامعه به درجات متعالی برسانند، بیان داشت: توصیه من به عنوان پدری دلسوز به شما دانشجویان این است که الگوهایی را از قبیل شهدای بزرگوار هسته ای همچون شهیدان علی محمدی، رضایینژاد، شهریاری و احمدی روشن برگزینید.
وی افزود: شهدای علمی مانند شما در مسیر علم و پیشرفت علمی کشور گام نهادند و جان خود را برای به یادگارگذاشتن این چنین دستاوردهای مهم برای کشور و مردم خالصانه فدا کردند و به درجه والای شهادت نائل شدند.
پدر شهید مصطفی احمدی روشن تصریح کرد: وظیفه انسانی و شرعی همه ما این است که راهبرانی اینگونه را چون آیینهای صاف و زلال در برابر خود قرار دهیم و چهره خود را درون آن متجلی سازیم و خودمان را در برابرشان مسئول بدانیم.