به گزارش "خبرگزاری دانشجو"، ۱۶ آذر یادآور بیداری دانشجویان این مرزوبوم و آغازی بر جنبش دانشجویی در ایران عزیزمان بود. روزی که دانشجویان این ملت با سینهای آکنده از اندوه به دلیل مداخلهٔ بیگانگان اعتراض خود را به دعوت معاون رییسجمهور آمریکا به دانشگاه تهران ابراز نمودند. آن روزها که کمتر کسی در فضای اختناق پس از کودتای آمریکایی ۲۸ مرداد جرئت حرکتی به خود نمیداد؛ دانشجویان دانشکده فنی تهران با درک عمیق در برابر نیکسون سینه خود را سپر گلوله کردند تا با خون خود بذر استقلال را در این سرزمین زنده نگهدارند.
جنبش اصیل دانشجویی ۶۱ سال پیش بهعنوان چشم بینای جامعه، آنگاه که دست استکبار را در خدشه به استقلال ملی مشاهده کرد با خون خود هویت استکبار را افشا کرد. این جنبش با آغاز نهضت امام خمینی (ره) و با پیروی از ایشان خود را بهصف مبارزین با استبداد داخلی و اختناق حاکم در جامعه ملحق کرد.
جنبش دانشجویی آنگاه که ارتباط تنگاتنگی با روحانیون مبارزی چون مطهری، مفتح و طالقانی ایجاد کرد توانست درک بهتری از خواست ملت که ناشی از هویت دینی آنها داشت دست پیدا کند و درنتیجه اسلام را بهعنوان منبع الهامبخش خود انتخاب کرد که این اتفاق مبارک باعث اتحاد مردم و دانشجویان گردید و سیر تحولات منجر به انقلاب اسلامی را سرعت و قدرت بخشید.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز دانشجویان انقلابی که افقی جدید در برابر خود میدیدند با درک شرایط حساس پیشرو و فارغ از رسالت دانشگاهی خویش، همت خود را جهت پاسداری از نظام نوپای اسلامی و صیانت از دستاوردهای انقلاب به کار بستند.
جنبش دانشجویی آنگاه که امام راحل همگان را در ۱۰ آبان به بسیج عمومی علیه امپریالیسم دعوت کرد، خیلی سریع و تنها سه روز بعد از شنیدن پیام، سفارت آمریکا را تسخیر نمودند و دست به اقدامی زدند که امام آن را انقلاب دوم نامید و اینگونه بر حرکت دانشجویان مهر تأیید زد و در ۸ سال جنگ تحمیلی با نقشآفرینیمثالزدنی و با تقدیم بیش از ۴۵۰۰ شهید، وظیفهٔ خود را بهخوبی ایفا کرد.
جنبش اصیل دانشجویی ایدههای انقلاب را بهعنوان آرمانهای خویش برگزیده و هرگز از آن عدول نخواهد کرد، زیرا این ایدهها عمر ابدی دارند و عدالتخواهی، آزادیخواهی، استقلالخواهی، مبارزه با دخالت بیگانگان ایدههایی هستند که هرگز کهنه نخواهند شد.
جنبش دانشجویی امروزه پس از تثبیت انقلاب اسلامی در دهه اول حیاتش حال همان آرمانها را با شکلی جدید باید پیگیری کند و اگر یک روز برای استقلال میهن مجبور به تسخیر لانه جاسوسی شد، حال وظیفه دارد با مطالبه پیشرفت علمی و گام برداشتن در راه تولید علم زمینه اقتدار کشور و فتح قلهٔ اول علمی دنیا را آرمان خود قرار دهد.
اگر آنروز در برابر دخالت بیگانه سینه سپر گلوله نمود، امروز نیز جنبش دانشجویی نباید دخالت بیگانگان با ژست حقوق بشر و امثالهم را برتابد و باید با چالش کشیدن نظام مادی غرب با آن به محاجه پردازد و اگر جنبش دانشجویی ابتدای انقلاب با افکار مارکسیست در دانشگاه مواجه بود، امروز نیز باید بر خود وظیفه بداند با سایر اندیشههای منحرف از مسیر انقلاب به مبارزه پردازد و با به راهاندازیکرسیهایآزاداندیشی و محافل نقد اندیشه اصیل را جهت ادامه راه انقلاب بنماید.
نهتنها دانشجو در زمان انقلاب به پیروی از روحانیت نیاز داشت؛ بلکه امروز بیش از گذشته باید با این قشر جهت اسلامی سازی دانشگاه همکاری کند و موانع تحقق وحدت حوزه و دانشگاه را از پیش رو بردارد.
جنبش دانشجویی باید پیگیری مطالبات مردم را بر خود فرض بداند و با اجتناب از حزبی شدن و تبدیلشدن به ابزار اراده سیاسی احزاب، خواست اکثریت ملت را بر اقلیت خواهان قدرت ترجیح دهد و جنبش دانشجویی باید ضمن حمایت از حرکات مثبت مسئولان کشور روحیه مطالبه گرانه و انتقادی خود را حفظ کند و نباید هرگز به وضع موجود راضی شود؛ چون جنبش دانشجویی پویا، آرمانگراست.
جنبش دانشجویی اگر امروز بخواهد همچون گذشته تاثیرگذار باشد باید بار دیگر آرمانهای خود را که درراه آن هزاران شهید تقدیم کرده مرور کند، باید بار دیگر آرمانی که امام عظیم الشان برایش تصویر کرده که همانا تشکیل حکومت جهانی اسلام است را به یاد آورد و مأموریت خود را بر اساس این آرمان تعریف نماید.
جنبش دانشجویی باید با صدای رسا با مسئولان سخن گوید که سازش با استکبار منجر به تشکیل حکومت جهانی نخواهد شد. باید تاکید کند که تنها رمز پیشرفت، مقاومت و اتکا به درون و نیروی لایزال الهی است. باید عمارگونه هدف استکبار را از دشمنی با ایران برملا سازد. باید روشن سازد که انرژی هستهای تنها بهانهای در دست استکبار جهانی برای وادار نمودن ملت ایران به عقبنشینیاست. شهریاریها، احمدی روشنها، علیمحمدیها و دیگر شهدای علمی در سالهای اخیر خون خود را نثار این انقلاب کردند تا به من دانشجو اثبات کند که ایرانی میتواند. دانشجوی امروز باید بداند اساس دشمنی استکبار ریشه در همین پیشرفت و روحیهٔ توانستن و خواستن ایرانیها دارد. لذا امروز استکبار میکوشد در دو سطح مسئولین و مردم با این روحیه مقابله نماید. جنبش دانشجویی باید خاطرنشان کند که اقتصاد مذاکرهای برای ما اقتدار نمیآورد و تنها راه علاج اقتصاد مقاومتی است. باید فریاد زند که عزت ما در دستان خداست نه در تسلیم در برابر ارادهٔ مستکبرین. باید بار دیگر ملت خود را به دنیا معرفی نمایند و بگویند که ما از نسل رمضان و عاشوراییم.
جنبش دانشجویی باید با پرهیز از یاس و ناامیدی، امیدوارانه گامهای تکمیلی در جهت ساخت آرمانهای خود بردارد و با نگاه واقعبینانه به شرایط کشور، مسئولیت تاریخی خود را انجام دهد.
نویسنده: علی پورمیرزایی
انتشار یادداشت دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط "خبرگزاری دانشجو" نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.