کد خبر:۳۷۳۶۲۴
رئیس دانشگاه یزد مطرح کرد

رشد ۲/۵ برابری بودجه پژوهشی دانشگاه یزد در سال جاری/ فعالیت دانشگاه یزد در راستای شرکت‌های دانش بنیان

رئیس دانشگاه یزد در نشستی با اشاره به توجه بیشتر وزارت علوم و مدیریت دانشگاه به پژوهش گفت: ‌ بودجه پژوهشی دانشگاه یزد در سال جاری 2/5 برابر شده است.

به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از یزد، اولیا، رئیس دانشگاه یزد در نشست خبری به مناسبت هفته پژوهش گفت: هرچند در سال‌های گذشته و فناوری در اولویت‌های کمتری قرار داده‌ایم؛ اما خوشبختانه امسال فرایند انجام کار و محتوای آن به نحوی خواهد بود که از این موضوع به عنوان اولویت‌ها در استان و در دانشگاه است.

 

وی افزود: اگر استانی بخواهد در مسیر پیشرفت قرار گیرد جز در مسیر پژوهشی این امر صورت نخواهد پذیرفت و در این راستا نیز با برگزاری مراسمی متمرکز در سطح استان از بسیاری از متخصصین حوزه علم و تحقیق تجلیل خواهیم کرد.

 

رئیس دانشگاه یزد خاطرنشان کرد: در نقاط مختلف جهان دانشمندان ایرانی از سرآمدان هستند؛ اما در کشورمان با توجه به برخی مشکلات پرورش مخققان به خوبی صورت نمی‌گیرد؛ اما در این راستا کشورمان برای بهبود وضعیت باید اقتصاد دانش بنیان را محقق کند که جز از مسیر پژوهش و فناوری اتفاق نمی‌افتد و ما باید این موضوع را بپذیریم که اولا در حوزه پژوهش و در درجه دوم در حوزه فناوری نیاز به تغییر و تحول داریم.

 

اولیا تصریح کرد: یکی از چالش‌های ما عدم ایجاد محصولات و فناوری و کاربردی شدن علم است که آن نیز مستلزم کار تخصصی است.

 

وی تصریح کرد: شعار هفته پژوهش "پژوهش و فناوری به عنوان اقتصاد دانش بنیان است" که اگر بخواهیم استقلال داشته باشیم، باید محققان ما بتوانند در این راستا عمل کرده و به صورت کاربردی فعالیت کنند.

 

رئیس دانشگاه یزد گفت: با توجه به هدف گذاری ملی و استانی امسال همکاری خوبی بین دولت و دانشگاه‌های استان و بخش خصوصی صورت گرفت و برای اولین بار به صورت فعال این گروه‌ها حضور خواهند داشت و بر اثر کار تیمی از کارگروه‌های مختلف تجلیل خواهد شد.

 

اولیا گفت: در این هفته دو برنامه اصلی داریم که یکی نمایشگاه هفته پژوهش از دوشنبه تا پنجشنبه این هفته در ساعت‌های ۹ صبح تا ۱۷ در دانشگاه یزد است و امیدواریم بتوانیم فضایی را در این هفته ایجاد کنیم که نشان دهد استان یزد در زمینه پژوهش زنده است و حرفی برای گفتن دارد.

 

وی افزود: یک سری پنل‌های تخصصی با موضوعات مرتبط با هفته پژوهش خواهیم داشت که در خصوص مشکلات بحث و تبادل نظر خواهیم داشت و در روز آخر هفته پژوهش نیز از پژوهشگران استان به تفکیک گروه‌های مختلف ۲۲ نفر پژوهشگر بر‌تر استان و غرفه بر‌تر انتخاب خواهند شد و از آن‌ها تجلیل می‌شود.

 

رئیس دانشگاه یزد با اشاره به جایگاه استان یزد در بحث پژوهش گفت: متاسفانه ما در سطح ملی در خصوص سطح بندی پژوهش‌ها نداریم؛ اما براساس اسناد شهودی می‌توان گفت که استان یزد جایگاه راضی کننده‌ای ندارد و توقعی می‌رود که در اقتصاد دانش بنیان باید یک پیشگام باشد و برای حیات خود نیز راهی جز ان ندارد که تمامی حوزه‌های استان باید ارتباط خود را با اقتصاد دانش بنیان داشته باشند.

 

اولیا با اشاره به شاخص‌های مربوط به پژوهش گفت: تعداد پژوهشگران به ازای هر صد هزار نفر، تعداد شرکت‌های دانش بنیان، تعداد اختراعات، سرانه مقالات پژوهشگران، ارزش افزوده کارهای پژوهشی در استان از جمله این شاخص‌ها است که می‌توان از مسئولین مربوطه مطالبه کرد.

 

وی تصریح کرد: با توجه به رویکرد دانشگاه کارآفرین است قبل از اعلام وزیر ما آن را دنبال کردیم که معتقدیم سهم دانشگاهیان و فارغ التحصیلان دانشگاه باید افزایش پیدا کند و آن‌ها از طریق ایجاد شرکت‌های دانش بنیان مولد اقتصادی باشند.

 

رئیس دانشگاه یزد افزود: شاید یکی از مهم‌ترین کار ما راه‌اندازی مرکز رشد و فناوری دانشگاه یزد است که دانشگاه به صورت مستقیم وارد عمل خواهد شد و دانشجویان نیز زمان دانشجویی ایده‌های خود را شکل داده و با ایجاد فضا، شرکت‌های دانش بنیان را ایجاد خواهند کرد و پس از فارغ‌الاتحصیلی نیز در آن‌ها فعالیت خواهند کرد.

 

اولیا خاطرنشان کرد: راه اندازی طرح‌های کاربردی از جمله فعالیت‌های ما است که در این راستا بودجه پژوهشی ما رشد دو و نیم برابری داشتیم که در این راستا نیز ما کاری کردیم که دانشجویان تحصیلات تکمیلی و پژوهشگرات بیرون از دانشگاه نیز از این بودجه استفاده خواهند کرد و در این راستا فعالیت خواهند داشت.

 

وی در پایان گفت: ما در یک سال گذشته ۳۶ قرارداد خارج از دانشگاه داشتیم و به لحاظ پژوهشکده‌ها نیز ما فعالیت‌های خاصی داشتیم که یکی از آن‌ها موتور جستجو است که در سطح ملی معرفی خواهد شد. 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار