به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از یزد؛ کاظم یاوری، عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس روز گذشته در نشست کارگاههای تخصصی با عنوان «چالشهای اقتصاد دانش بنیان» در سالن غدیر دانشگاه یزد با اشاره به اهمیت توجه به تاسیس و فعالیت شرکتهای دانش بنیان گفت: تعریف دقیق از شرکتهای دانش بنیان امری اساسی برای برنامه ریزی و شناخت چالشهاست.
وی افزود: خلق دانش و استفاده از آن دو امر اساسی شناخت اقتصاد دانش بنیان است که میتوان با بهبود آنها پیشرفت چشمگیری در این اقتصاد داشت.
عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس خاطرنشان کرد: الان محور در اقتصاد دانش بنیان، سرمایه فکری است که این اقتصاد دانش بنیان در ۴ پایه اساسی شامل ابداع و اختراع، آموزش ومهارت، تکنولوژی اطلاعات و ارتباطات، انگیزه اقتصادی میباشد.
یاوری تصریح کرد: یکی از راههای تربیت نیروی متخصص در جهت ایجاد شرکتهای دانش بنیان توجه به دانش آموزان از همان دوران ابتدایی است و به جای روانه کردن تمامی هزینهها به سمت مراکز آموزش عالی ایده و فراگیری علم را به دور از حفظیات به دانش آموزان فراگیری دهیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس افزود: اقتصاد دانش بنیان امروزی برخی شیوههای اشتباهی دارد که ما معتقدیم که در برخی از مواقع اگر به روشهای سنتی بازگردیم بسیار پیشرفت خواهیم کرد، زیرا در بسیاری از فناوریهای جدید ما مهارتها را نداریم و به خوبی نمیتوانیم از این فناوریها استفاده نماییم.
یاوری بیان کرد: چالشهای اقتصادی یکی از چالشهای مهم است که اگر حل نشود ما به مرور زمان دچار مشکل میشویم و انگیزههای خود را از دست خواهیم داد و بسیاری از پیشرفتهای پیشین نیز از بین خواهد رفت.
وی افزود: دولت در برخی جاها که باید دخالت میکرده، نکرده اما در برخی از مواقع که نباید دخالت میکرده دخالت بیموقع کرده است کهای ممکن است که کار برخی از این شرکتها را دچار مشکل نماید.
عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس خاطرنشان کرد: اگر میخواهیم از مخترعان حمایت کنیم قطعا باید به حقوق مالکیت نیز توجه نماییم و در این راستا نیز نباید ارتباط بخش دانش بنیان و بخشهای دیگر اقتصاد را از دست بدهیم.
یاوری بیان کرد: توریست و پزشکی دو توانایی بالقوه اساسیدر استان یزد است که میتوان با توجه به ان نگاهی وسیع به آن نماییم و محصولات فکری و اقتصاد دانش بنیان خود را در کاری فرهنگی در این راستا انجام داده و سرآمد شویم.
دکتر کاظم یاوری بیان کرد: اقتصاد دانش بنیان کشور نوپا است که اکثر کشورهای پیشرفته هدفمند به شرکتهای دانش بنیان کمک کردند تا در شرکتهای جهانی رقابت کنند و آنها را کمک کردند.