به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، رئیس مجلس شورای اسلامی در مسیر بازگشت از سفر سودان برای حضور در اجلاس بینالمجالس اسلامی و در هواپیما در جمع خبرنگاران حاضر شده و درابتدای اظهاراتش و در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر ابلاغ قانون منع ادغام وزارتخانه ها و رفتار مجلس در روزهای آینده در این خصوص گفت: دولت تا تاریخ معینی فرصت دارد تا برای وزارتخانه مربوطه وزیر و یا سرپرست معرفی کند و معاونت نظارت مجلس در این خصوص وارد عمل شده است، چرا که دولت حق تصرف در این وزارتخانه را ندارد و حضور آنها بیش از مهلت تعیین شده خلاف قانون است.
رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین تصریح کرد: بر این مبنا معاونت نظارت وارد عمل شده و نامههای لازم در این خصوص ارسال و مسئله در حال پیگیری است و دولت باید تا مهلت تعیین شده به وظیفه قانونی خود عمل کند.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که چرا در انتخابات بر چهرههای دهه اول انقلاب تاکید میشود و شما در این موضوع چه نظری دارید، تصریح کرد: من در مورد اینکه چهرههای اوایل انقلاب یا دهه اول انقلاب در انتخابات حضور یابند نظری ندارم و نمیدانم که منشا آن چیست اما بعضی از جریانات چیز دیگری میگویند و حقیقت این است که نظرات با یکدیگر متفاوت است. اما حضور افراد باسابقه، صاحبنظر و مقتدر در عرصه انتخابات لازم است. از این نظر که جایگاه ریاست جمهوری جایگاهی است که از نظر مدیریتی بار اجرایی سنگینی دارد و در حال حاضر شرایط کشور چه از نظر داخلی و چه خارجی طوری است که افرادی باید حضور داشته باشند که از نظر سوابق اجرایی، تجربه و دید کلان نسبت به مسائل کشور قوی بوده و تیم اجرایی داشته باشند.
لاریجانی افزود: به نظر من مهمترین مسئله و دغدغه آینده کشور باید کارآمدی سیستم باشد و اگر یک نگاه ملی در مورد مسائل کشور داشته باشیم این مسئله را باید دغدغه نخست قرار دهیم.
وی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در مورد اظهار نظر عسگراولادی در مورد موسوی و کروبی و نامهنگاری بین وی و خاتمی و همچنین گلههای عسگر اولادی از حزب موتلفه گفت: من حقیقتا دلیل این پیشآمدها را نمیدانم و مطلع نیستم چه دلیلی برای این پیشآمدها میتواند وجود داشته باشد. اطلاعات دقیقی از پشت صحنه این مسائل ندارم.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: فکر نمیکنم آقای عسگر اولادی بخواهد چنین مطلبی را عنوان کند تا بدین وسیله کسی را تطهیر کند چرا که آقای عسگراولادی شخص خیر و متدینی است و همچنین سابقه طولانی مبارزهای دارد.
لاریجانی اضافه کرد: من به شخصه معتقد هستم که این افراد اشکالاتی در کارشان بوده و در موضع انتخابات درست عمل نکردند و آقای عسگر اولادی هم قصد نشان دادن این موضوع را داشتند که ریشههای این موضوع در خارج از کشور شکل گرفته ولی این افراد هم در این مورد اشتباهات فاحشی داشتهاند.
رئیس قوه مقننه اظهار داشت: امروز زمان مناقشه بر سر این حرفها نیست و نباید بیجهت شخصیتی مثل آقای عسگر اولادی را مورد آماج مطالبی قرار داد و یقین دارم حرف آقای عسگراولادی با دیگران متفاوت نیست و ایشان نیز تاکید دارند که این افراد اشتباهات فاحشی دارند و این حرف را در گذشته نیز حضرت آقا مطرح کردند که ریشه این مسئله در خارج از کشور بوده است. ممکن است کسی مطرح کند که این افراد در داخل نیز فتنه کردند و آقای عسگراولادی نیز نگفتند که این افراد فتنه نکردند. این دعوای سیاسی با ثمری نیست و نباید آن را برجسته کرد.
لاریجانی در پاسخ به این سوال که آیا شما کروبی و موسوی را سران فتنه میدانید یا خیر، گفت: فرقی نمیکند که سران فتنه باشند یا اشکالات فاحش داشته باشند.
رئیس مجلس در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید با توجه به فرمایشات رهبر معظم انقلاب که بر برگشتن این افراد به نظام تاکید دارد و عدهای هم معتقدند که این امر باعث میشود اینگونه رفتارها تکرار شود، نظام چه برخوردی با این افراد میکند، گفت: من فکر نمیکنم نظام بگوید اگر کسی اشتباهی مرتکب شده حق برگشت ندارد البته این اشخاص هم باید قبول کنند که اشتباه کردهاند. کدام یک از مسئولین نظام گفته است اگر کسی اشتباهی کرد برنگردد؟
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص جلسات شبانه دولت و مجلس و دلیل غیر علنی شدن نتایج این جلسات گفت: در مورد این جلسات باید یک نتیجهای برسیم تا بشود آن را اعلام کرد. این که مجلس و دولت با هم جلساتی داشته باشند و تا جایی که میتوانند در مورد مسائل مهم اقتصادی و معیشت مردم به یک تقارن ذهنی برسند کار درستی است الان هم در کل معلوم است بین مجلس و دولت از نظر چگونگی بهبود وضعیت کشور اختلاف نظرهایی وجود دارد حال اگر در این جلسات برای بهبود وضعیت معیشتی مردم تصمیماتی اتخاذ شود تا وقتی به نتیجهای نرسیدهایم دلیلی ندارد چیزی عنوان شود چرا که قاعدتا هر گونه اظهارنظری تبعات اجتماعی دارد لذا اگر نتیجهای به دست آورده شود، اعلام خواهد شد.
رئیس مجلس در پاسخ به این سوال که آیا فاز دوم هدفمندی یارانهها در نیمه اول سال 92 اجرایی میشود و آیا این امر با توجه به شرایط موجود کشور امکانپذیر است، گفت: هنوز تصمیمی در این رابطه گرفته نشده چرا که باید روی مجموعه شرایط کشور و اینکه آیا امکان چنین کاری وجود دارد یا خیر باید فکر کرد .
لاریجانی در پاسخ به این ادعا که گفته شده است درجلسه برخی از نمایندگان دولت و مجلس با حضور رئیس قوه مقننه و در حضور رهبر انقلاب ، معظم له بر اجرای هر چه سریع تر فاز دوم هدفمندی یارانه ها تاکید کردهاند، گفت: خیر، ما چنین چیزی را تایید نمیکنیم.
وی افزود: هر جلسهای که بین دولت و مجلس و یا جداگانه باشد ، رهبر معظم انقلاب تاکید دارند که تا جایی که ممکن است با همفکری کارها پیش برود و اگر اختلاف دیدگاهی نیز از نگاه مسائل تخصصی است با همفکری به هم نزدیک شوید ، اما ایشان دستوری ندادند.
لاریجانی همچنین تصریح کرد: اینکه هدفمندی یارانهها در نیمه راه است ، بسیار روشن است و نیازی نیست به صحبتهای رهبر معظم انقلاب نسبت داده شود اما اینکه ادامه این مسیر هدفمندی باید در شرایط امروز صورت گیرد یا به زمان دیگری موکول شود مسئله اصلی است.
وی تاکید کرد: اصلا چنین چیزی مطرح نشده است و ایشان هیچ تاکیدی بر اتمام این کار با سرعت ندارند.
لاریجانی در پاسخ به آخرین سوال مبنی بر اینکه مدتی است که جلسات ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی برگزار نشده و دلیل عدم برگزاری این جلسات چیست، گفت: من از دلیل این موضوع مطلع نیستم زیرا من مسئول این امر نیستم.
وی افزود: نمایندگان مجلس چندین بار در این خصوص پیگیری کردهاند و نامهنگاریهایی نیز در این خصوص انجام دادهاند.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان تصریح کرد: من فکر میکنم باید ساختار این مسئله عوض شود یعنی سازمان مبارزه با مفاسد اقتصادی ایجاد و در این خصوص فعالیت کند.