آخرین اخبار:
کد خبر:۲۲۵۶۲۲

حضور اساتید بنام در دومین جایزه سینمایی گفتمان انقلاب

دبیر جایزه سینمایی گفتمان انقلاب اسلامی از حضور اساتید بنام برای داوری و نقد فیلم‌های جشنواره فجر خبر داد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، نشست خبری دومین جایزه سینمایی گفتمان انقلاب اسلامی با نام ققنوس طلایی صبح امروز در موسسه اوج با حضور روح‌الله رجبی، دبیر این جایزه برگزار شد.
 
رجبی در ابتدا با توجه به نوپا بودن این جشنواره گفت: امسال با تمام توان بالاتر از سال گذشته به صحنه آمده ایم سال گذشته انتظار چندانی از این جشنواره نداشتیم اما به نظرمان رسید که آتشی زیر خاکستر بود که ما آن را روشن کردیم.
 
وی در خصوص دلایل برپایی این جشنواره گفت: متأسفانه بعد از انقلاب اسلامی همچنان عرصه سینما عرصه‌ای نیست که هنرمندان با گفتمان انقلاب اسلامی وارد شده باشند این عرصه مورد تأیید رهبر معظم انقلاب و مردم متدین نیست.
 
وی در توضیح این مطلب افزود: رویکردهای متفاوتی برای اصلاح مشکلات موجود در سینما اتخاذ شده است یکی از این رویکردها جشنواره است اما ما هر سال شاهدیم که این عرصه محل چالش و نزاع می‌شود و این نزاع به این سادگی پایان نمی‌پذیرد ما سعی کردیم به این عرصه با یک فرایند کاملا نرم وارد شویم و با منطقه گفت‌وگو به مولفه‌های انقلاب در سینمای انقلابی بپردازیم.
 
رجبی ادامه داد: یک اتفاق مهم و بزرگ دیگر که ما را ترغیب کرد به این عرصه وارد شویم جشنواره‌های جهانی است یعنی فیلم‌های که در ایران تولید می‌شود در جشنواره‌های جهانی و به خصوص امریکا اکران می‌شوند.
 
وی با طرح این پرسش که آیا حضور این فیلم‌ها موجب بسط گفتمان انقلاب اسلامی می‌شود یا نه ادامه داد: آن چیزی که مسلم است این است که این فیلم‌های موجب بسط انقلاب نمی‌شود آن چیزی که ما شاهد هستیم این است که یک جبهه در سینمای جهان به وجود آمده که در مقابل گفتمان ایران قرار گرفته است این جبهه قبلا نیز بوده ولی امسال تشدید شده است این موضوع نیز حضور ما را در این عرصه توجیه می‌کند تا فرایند نقد را بتوانیم در این عرصه حل کنیم.
 
دبیر جایزه ققنوس در توضیح دیگر دلایل ورود به عرصه گفتمان سینمایی انقلاب اسلامی افزود: بعد از نه دی موج و خیزش جدید در عرصه جبهه فکری شکل گرفته است جایزه سینمای گفتمان انقلاب جشنواره عمار، موسسه فرهنگی اوج، دوره تربیتی حوزه هنری و نهادهای دیگر که در تهران و شهرستان‌های در حال شکل‌گیری هستند در همان موج و خیزش قرار می‌گیرند هدف ما ایجاد یک گفتمان اجتماعی برای این خیزش جدید است یعنی ما در حال ایچاد یک گفتمان جدید هستیم که این نهادها را مدیریت کند.
 
وی در خصوص دیگر اهداف تشکیل این جایزه سینمای گفت: هدف دیگری که داریم این است که فضای پس تولید سینمای را تا حدی ساماندهی کنیم که شامل نقد و ارزیابی فیلم‌های تولید شده می‌شود. البته برنامه آینده ما این است که این جبهه‌ای که در فضای نقد پس از تولید ایجاد شده را به فضای پیش از تولید برسانیم اما اما امسال رویکردمان تنها پس از تولید است.
 
وی در خصوص برنامه‌های جایزه ققنوس گفت: اولین کار ما این است که اصحاب فکر و هنر را در یک پاتوق جمع کنیم تا با رویکرد گفتمانی و گفت‌وگو محور به تبیین این عرصه بپردازیم یکی از دلایل توفیقات سینمای غرب این است که در تولید یک اثر سینمایی تعداد بسیار زیادی متفکر آن را پشتیبانی می‌کنند که ما نیز در این جشنواره قصد داریم به همین برنامه برسیم.
 
رجبی در خصوص دیگر برنامه‌های جایزه ققنوس گفت: برنامه دیگر ما این است که مجلات و رسانه‌ها را در این امر سازماندهی کنیم که در این زمینه تعداد زیادی مجله، سایت و رسانه با ما همکاری می‌کنند برنامه دیگر ما برنامه تلویزیونی است که از شبکه چهار سینما با نام ققنوس به مدت 17 شب پخش می‌شود که به نحوی نمایش دهنده این جنبش در عرصه تلویزیونی است.
 
دبیر جایزه ققنوس ادامه داد:‌ چند ویژه‌نامه نیز در حال تهیه است که در عرصه‌های مختلف سینمایی در سایت‌های مختلف منتشر خواهند شد یک ویژه نامه نیز با نام کتاب سال سینما منتشر می‌شود؛ حرکت دیگرمان نیز در شهرستان‌ها است که امسال در سه شهر مشهد، شیراز و قم برنامه‌ریزی شده است تشکل‌های دانشجویی نیز در این عرصه با ما همکاری می‌کنند البته ما ارتباطی سازمان‌ یافته با آنها نیافته‌ایم تشکل های دانشجویی خود به صورت خودجوش از اساتید و دانشجویان دعوت کرده‌اند تا در این عرصه با ما همکاری کنند.
 
وی در خصوص مکان اصلی این جشنواره گفت: پردیس قلهک که در خیابان استخر است در تمام مدت جشنواره در اختیارما است و سعی می‌کنیم افراد را به صورت متمرکز در آنجا جمع کنیم البته در سالن‌های دیگر نیز حضور خواهیم داشت اما در این سالن قدرت داریم که تمام فیلم‌ها را پخش و نقد کنیم.
 
رجبی در خصوص بحث داوری نیز گفت: 500 متفکر و اهل هنر را به‌عنوان داور جمع کرده‌ایم به نظر ما نباید 10 تا 20 نفر را به عنوان داور انتخاب کنیم البته تا الان 500 نفر از نخبگان را توانسته‌ایم جمع کنیم ممکن است این تعداد افزایش یابد این امر مسئله غیرمعمولی در جهان نیست مثلا در جایزه اسکار بیش از دو هزار داور در خصوص فیلم‌ها نظر می‌دهند البته رویکرد ما با اسکار طبیعتا متفاوت است.
 
وی در خصوص روش ارزیابی فیلم‌ها توضیح داد: روش ما رای‌گیری نیست ما حلقه‌های مختلفی داریم و هر حلقه در یک صفحه برایند نظر خود را در مورد فیلم ارائه می‌دهد این حلقه‌های اعم از فرم و محتوا و رویکردهای انقلاب اسلامی است.
 
برای آنکه بتوانیم داوری‌های را سازماندهی کنیم یک دفترچه شاخص داریم که آن را داوران مدنظر قرار می‌دهند در حدود 45 موسسه نیز درگیر در این جشنواره می باشند که برخی از این افرد به این شرح هستند: حجت الاسلام محمد مهدی میرباقری، حجت الاسلام زیبایی نژاد، دکتر مجید شاه‌حسینی، دکتر حسن عباسی، احمدرضا معتمدی ، احمد شاکری، وحید جلیلی، دکتر محسن نفر، شهریار زرشناس، یوسف‌علی میرشکاک، دکتر یعقوب توکلی، دکتر کوشکی، حجت الاسلام سیدعباس نبوی، دکتر علاسوند، سهیلا صادقی، دکتر سعید زیباکلام، وحید یامین‌پور و... .
 
وی در خصوص زمان این جشنواره گفت: زمان آغاز این جشنواره 13 بهمن خواهد بود و اختتامیه آن 27 بهمن در باغ موزه دفاع مقدس می‌باشد.
 
وی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران گفت: جایزه ققنوس چندان مهم نیست این جایزه تنها بهانه‌ای است که فضا داغ شود هدف این است که محفلی ایجاد شود تا متفکران برای گفتمان سازی فرصت گفت‌وگو داشته باشند.
 
دبیر جایزه ققنوس در پاسخ به سوالی دیگر گفت: این جشنواره ربطی به جشنواره فیلم فجر ندارد تنها فیلم‌های این جشنواره‌ را در سالن قلهک پخش می‌کند تا توسط منتقدین مورد ارزیابی قرار گیرد.
 
لازم به ذکر است؛ جایزه سینمایی گفتمان انقلاب اسلامی (ققنوس) دومین سالی است که فیلم‌های جشنواره فجر را پخش و مورد ارزیابی قرار می‌دهد که از استقبال خوبی در بین مردم و متفکرین برخوردار گشته است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار