به گزارش گروه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» به نقل از پرس تی وی، بسیاری از تحلیلگران معتقدند که، هدف از حمله نظامی فرانسه به مالی چپاول و غارت ذخائر نفت و طلای این کشور است.
در همین راستا عبدالکریم بنگورا، استاد دانشگاه هاروارد در واشنگتن در گفتوگو با شبکه پرس تیوی با اشاره به حمله فرانسه به مالی بیان کرد: «عوامل بسیاری در کل این ماجرا دخالت دارند. مردم در داخل این کشور بر این باورند که انگیزه اصلی فرانسه برای دخالت در مالی، دستیابی به طلا و البته منابع نفت این کشور است.»
وی افزود: «تصور مردم مالی این است که فرانسه، هدفی فراتر از صرفا یک عملیات نظامی را دنبال میکند و این عملیات با هدف سرقت منابع طبیعی این کشور آغاز شده است.»
بنگورا با بیان این که هیچ نیازی برای این حمله نظامی نبود گفت: «اگر فرانسه به اتحادیه آفریقا و سازمان منطقهای غرب آفریقا، جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا (اکواس) احترام میگذاشت، آنها طوری دیگری رفتار میکردند، اما آنها باید درک عمیقتری از اوضاع در مالی میداشتند. به نظر من باید راه حلی سیاسی در این زمینه اتخاذ میشد، فرصتی که فرانسه آن را از دست داد.»
این تحلیلگر سیاسی افزود: «سازمان ملل واقعا در این زمینه به هیچ عنوان فعال نبوده است. در حقیقت بدیهی است که سازمان ملل به قدرتهای بزرگ دنیا چشم دوخته است و بنابر این آنها معمولا در برابر هر توطئه و دسیسه قدرتهای بزرگ تسلیم هستند.»
دخالت نظامی فرانسه در کشور مالی از روز جمعه (11ژانویه، 22 دی) با حملات هوایی این کشور به بهانه جلوگیری از پیشروی شورشیان، آغاز شد؛ در حال حاضر حدود 3000 نیروی فرانسوی در این کشور افریقای غربی مستقر شدهاند.
در همین حال، هزاران تن از مردم مالی با آغاز جنگ فرانسه در این کشور، از بیم جان خانههای خود را ترک کرده و آواره شدهاند.
کمیساریای عالی سازمان ملل اعلام کرده است، از 11 ژانویه 2013 و در پی آغاز جنگ فرانسه در مالی، بیش از 5000 آواره از این کشور افریقایی به موریتانی رفتهاند.
امریکا، کانادا، انگلیس، بلژیک، آلمان و دانمارک حمایت خود را از جنگ فرانسه در مالی ابراز کردهاند.
کشور مالی بعد از کودتای مارس 2012 و برکناری «امادو تومانی توره»، رئیس جمهور این کشور، صحنه ناآرامی و هرج و مرج بوده است. رهبران این کودتا، رئیس جمهور وقت مالی را به ناکامی در مبارزه با جنبش جدایی طلبان شورشیان طوارق در شمال متهم کردند.
درپی این کودتا، کنترل کامل منطقه صحرایی شمال مالی در اختیار شورشیان طوارق قرار گرفت، اما بعد افراطگرایان انصارالدین، آنها را به حاشیه رانده و کل مناطق شمال این کشور را که وسعت آن بیش از فرانسه و تگزاس است، تصرف کردند.