نقد نسل سوم تلفن همراه شب گذشته با سخنرانی حسین خانی، معاون تهذیب حوزه علمیه در مدرسه معصومیه قم برگزار شد.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از قم، حسین خانی، معاون تهذیب حوزه علمیه شب گذشته در نشست نقد نسل سوم تلفن همراه که با حضور اساتید برجسته حوزه در مدرسه معصومیه برگزار شد، با اشاره به اینکه سخنانش نظرات شخصی خودش است و مربوط به موضع رسمی حوزه علمیه در این خصوص نیست، تصریح کرد: نقد ما صرفا بر رایتل نیست و بحثی اعم از رایتل و مربوط به نسل سوم اپراتور تلفن همراه داریم.
وی با بیان اینکه طبق آیات قرآن می توان نقدی بر این پدیده داشت، افزود: یکی از مباحث مهم آمده در قرآن پیشگیری از گناه است و اگر دقت کرده باشیم اصل حجاب هم برای همین منظور بنا شد، در ارتباط تصویری چون مسائل منفی عمدتا متمرکز بر غرائض جنسی است باید دقت بیشتری شود.
معاون تهذیب حوزه علمیه با تاکید بر اینکه در آیه 32 سوره احزاب خطاب به اصحاب و همسران نبی مکرم اسلام(ص) سفارش شده است که در ورای یک حجاب با یکدیگر صحبت کنند، بیان داشت: خداوند برای جلوگیری از گناه بین اصحاب و همسران پیامبر(ص) چنین سفارشی کرده است و حالا خودتان قضاوت کنید اگر این فناوری بین مردم عادی که معصوم هم نیستند رواج پیدا کند آیا زمینه بروز گناه پیش نخواهد آمد.
حسین خانی کسانی که در حال راه انداختن رایتل هستند را دوست و متعهد خواند و افزود: برخی می گویند این فناوری فقط برای افراد بالای 18 سال است غافل از اینکه جوانان زیر 18 سال هم می توانند با یک واسطه آن را تهیه کنند و نکته دوم هم این است که افراد بالای 18 سال نیز از این گناه مبرا نیستند و برای آن ها هم زمینه گناه وجود دارد.
وی از نگاه به نامحرم به عنوان بحث دوم مرتبط با آیات قرآن و فناوری نسل سوم تلفن همراه یاد کرد و گفت: همان زنانی که زلیخا را بخاطر طلب کام از حضرت یوسف(ع) ملامت می کردند با نگاه به یوسف دست خود بریدند و اشتباه زلیخا را دوباره تکرار کردند.
این استاد حوزه علمیه خلوت با نامحرم را به عنوان یکی از محرماتی که امکان بروز آن در فناوری نسل سوم تلفن همراه وجود دارد برشمرد و بیان داشت: طبق روایات شیطان در سه حالت غضب، قضاوت و خلوت با نامحرم بیش از هر وقت دیگری به انسان نزدیک است و خلوت با نامحرم می تواند در فضای مجازی هم اتفاق بیفتد.
حسین خانی در ادامه به سنجش سود و زیان این فناوری پرداخت و گفت: در آیات قرآن از خمر و میسر به عنوان دو چیزی که اثرات مثبت و منفی دارند ولی بدلیل سنگین بودن کفه منفی حرام شده اند، نام می برد؛ ما هم باید ببینیم که آیا این پدیده اثرات مثبت بیشتری دارد یا منفی.
وی با قائل شدن اثرات مثبت فراوان برای ارتباط تصویری از طریق تلفن همراه و مفید دانستن آن، خاطرنشان کرد: البته این فوائد ضروری نیست و در مقابل مضرات سبک تر به نظر می آید.
معاون تهذیب حوزه علمیه خطاب به مسئولان تاکید کرد: مسئولان فقط موظف به رتق و فتق دستورات سیاسی نیستند و باید در امر به معروف و نهی از منکر نیز وارد شوند، اگر دیدند ضرری به جامعه می رسد جلوی آن را بگیرند.
حسین خانی فناوری هایی چون رایتل را وارد کننده آسیب به روابط همسران، روابط والدین و فرزندان و زمینه های اخلاقی جامعه دانست و از مسئولان رایتل جهت ارائه پاسخ دعوت بعمل آورد.