رئیس پژوهشکده نانو دانشگاه صنعتی بابل با بیان اینکه ایران در حوزه فناوری نانو در بین کشورهای اسلامی رتبه اول را دارد تاکید کرد: بیش از 3 درصد مقالات نانوفناوری جهان در ایران تولید می شود.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ساری، جهانشاهی امروز در سمینار نانو تکنولوژی که در آمل برگزار شد، با بیان توضیحاتی در راستای کاربرد فراوان نانو تکنولوژی با انرژی های نو از جمله بایو دیزل و پیل های سوختی به تاریخچه شکل گیری فناوری نانو در ایران و جهان اشاره کرد.
وی با اشاره به حضور شش کشور آسیایی از جمله ایران در ردیف 12 کشور برتر جهان در حوزه علوم و فناوری نانو، گفت: هم اکنون جهان در حال تغییر بوده و محل تولید علم از غرب به شرق تغییر محور داده است.
رئیس پژوهشکده مهندسی نانو دانشگاه صنعتی نوشیروانی افزود: در حوزه علوم و فناوری نانو، آسیا 46 درصد تولید علم جهان را به خود اختصاص داده و قاره آمریکا، اروپا و آفریقا، دارنده مابقی سهم تولید علم در این حوزه هستند.
او با اشاره به جهش بی نظیر کشورمان در حوزه علوم و فناوری نانو گفت: در سال دو هزار میلادی، ایران اسلامی هشت مقاله در حوزه علوم نانو منتشر می کرد که این میزان در سال 2012 به بیش از سه هزار مقاله افزایش یافته که بطور متوسط روزانه تولید هشت مقاله را شامل می شود.
جهانشاهی با بیان اینکه بیش از 3 درصد مقالات نانو فناوری جهان توسط ایران تولید می شود تصریح کرد: ایران در حوزه فناوری نانو در بین کشورهای اسلامی رتبه اول را در اختیار دارد و 46 درصد تولید علم نانوی جهان اسلام در اختیار ایران است.
رییس پژوهشکده مهندسی نانو دانشگاه صنعتی نوشیروانی با ارائه آمار کاملی از چاپ مقالات ISI در زمینه نانو در ایران تصریح کرد: در سال 2012 ایران از این حیث در رتبه هشتم دنیا قرار گرفت که جایگاه شایسته ای می باشد.
وی افزود: 21 کتاب به دست متخصصان داخلی در حوزه نانو به زبان های دیگر در جهان منتشر شده که در کنار 117 کتاب منتشر شده در حوزه داخلی و حضور 232شرکت تولیدی در حوزه نانو، نمایانگر افق های روشنی در پیشرفت های نانوی کشور است.
به گفته جهانشاهی، تخصص گرایی در پژوهشهای علمی رایج و متداول شده و اکنون متخصصان بیشتری در حوزه های علم و فناوری پژوهش می کنند که در مقایسه با سالهای قبل رشد چشمگیری را نشان می دهد.
وی گفت: پژوهش در موضوعات بسیار تخصصی نشان از عزم و اراده دانشمندان به منظور حضور فعال در جبهه های علم دارد.
به گفته جهانشاهی، نگاه اجمالی به آمار تولید علم در این رشته ها نشان می دهد که این حرکت سریع و رو به جلو به صورت اصولی و آگاهانه تدارک دیده شده است.
یاد آور می شود سمینار نانو تکنولوژی به همت حوزه معاونت پژوهش و فناوری و باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی ، به مدت یک روز در تالار همایش این واحد دانشگاهی برگزار شد.