به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، ستاد ویژه توسعه فناوری نانو نهاد ریاست جمهوری در راستای اهداف ترویجی و آموزشی تدوین شده در سند راهبرد 10 ساله فناوری نانو، و در پی برگزاری موفقیت آمیز اولین و دومین مسابقه ملی فناوری نانو، به برگزاری سومین مسابقه ملی فناوری نانو اقدام کرده است.
مسابقات دانشجویی فناوری نانو هر ساله با گستره ملی، توسط کارگروه ترویج و آموزش عمومی ستاد ویژه توسعه فناوری نانو با حضور هزاران نفر از علاقه مندان به فناوری نانو برگزار میشود.
هدف از برگزاری این مسابقه که بزرگترین رقابت علمی-دانشجویی کشور در زمینه فناوری نانو است، ایجاد فضای رقابتی سالم به منظور افزایش آشنایی دانشجویان با فناوری نانو، گسترش آموزش فناوری نانو در دانشگاهها و دیگر مراکز علمی – آموزشی کشور و جهتدهی فعالیتهای آموزشی و حمایتهای تشویقی صورت گرفته از سوی ستاد توسعه فناوری نانو است.
علاقه مندان به فناوری نانو میتوانند با شرکت در این آزمون، میزان آشنایی خود با فناوری نانو را مورد ارزیابی قرار دهند و برای ارتقای سطح آگاهی خود برنامه ریزی و تلاش کنند.
به علاوه، این آزمون بستری مناسب برای رقابت سازنده نهادهای ترویجی فناوری نانو، شرکت های آموزشی، مدرسان و متخصصان فناوری نانو برای کیفیت بخشی به فرآیند آموزش فناوری نانو و گسترش بیشتر این فناوری نوین است.
کلیه افراد علاقه مند به فناوری نانو در تمامی رشتههای دانشگاهی مرتبط، دانشجویان، فارغ التحصیلان، استادان، کارمندان، دانش آموزان و معلمان امکان حضور در این مسابقه را دارند.
این مسابقه در یک مرحله و به صورت تئوری برگزار خواهد شد و کلیه سوالات آزمون به صورت چند گزینه ای طراحی می شود؛ ارزیابی نهایی آزمون بر اساس مقطع تحصیلی و در دو گروه تحصیلات تکمیلی و مقطع کارشناسی و پایین ترصورت خواهد گرفت.
همچنین در این آزمون تعدادی سوال تشریحی علاوه بر سوالات چهار گزینه ای ارائه خواهد شد تا داوطلبان دریافت گواهی توانمندی تدریس فناوری نانو به آن پاسخ دهند؛ اعطای گواهی توانمندی تدریس منوط به کسب حد نصاب علمی در آزمون چهار گزینه ای است.
نانو به درد کدام رشتهها میخورد؟
فناوری نانو مختص به رشته خاصی نیست؛ نانو مانند کلیدی است که تمامی رشته ها را به صورت زنجیر به هم متصل می کند؛ یعنی پژوهشگر هر چه هم پژوهش انجام دهد اگر در مورد نانو چیزی نداند، مسلماً نخواهد توانست پژوهش را به پایان برساند.
به عنوان مثال دانشجویان رشته های شیمی، میکروبیولوژی، سلولی مولکولی، شیمی دارویی، داروسازی، پزشکی، بیهوشی، جراحی قلب و فیزیک اتمی در واحدهای درسی خود درس نانو را دارند، اما نه آن طور که باید و احتیاج است.
آیا با وجود دانشجویان دانشگاههای آنچنانی! ما میتوانیم موفق شویم و رتبه بیاوریم؟
اگر یک کتاب به شما و چند دانشجوی دانشگاه های آنچنانی بدهند و بگویند بخوانید تا دو روز دیگر امتحان چهار گزینه ای می گیریم ، کدامیک نتیجه بهتری می گیرند؟ قطعاً همان شخصی که کتاب را بهتر خوانده است، موفق تر خواهد بود؛ تجربه بنده این قضیه را ثابت کرده است که هر چقدر نانو را بیشتر بخوانید، بیشتر غرق در آن شده و به شیرینی بحث آن پی خواهید برد.
ما که ترم اول یا دوم هستیم قطعاً نمیتوانیم در این مسابقه شرکت کنیم؛ امسال نشد سال بعد! حالا حالاها داخل دانشگاه هستیم!
حقیقتش را بخواهید خیلی ها حسرت می خورند که اگر سال قبل در آزمون شرکت می کردیم، امسال قطعاً رتبه خوبی می آوردیم؛ مگر چند سال در دانشگاه هستیم آیا یک نیمروز جمعه ارزش وقت گذاشتن جهت شرکت در یک آزمون که ممکن است سرنوشتمان را تغییر دهد، ندارد؟
در هر صورت این مسابقه ارزش امتحانش را دارد؛ چون فقط سالی یک بار برگزار می شود.
چرا از طریق بسیج دانشجویی دانشگاه علوم دارویی در مسابقه ملی نانو ثبت نام کنیم؟
1- تخفیف 50 درصدی ثبت نام مسابقه ملی نانو (در سایت ستاد 20 هزار تومان)
2- بهره مندی از امکانات پژوهشی معاونت علمی بسیج دانشجویی
3- دارا بودن اولویت ثبت نام در دوره ها و بازدید های علمی بسیج
4- عضویت در انجمن پژوهش علمی حکیم
5- شرکت در دوره آمادگی مسابقه ملی نانو
6- تخفیف 50 درصدی دی وی دی نانو کاوش
هزینه ثبت نام مسابقه ملی نانو از طریق بسیج دانشجویی واحد علوم دارویی مبلغ 10 هزار تومان است.
سرفصل های مسابقه عبارتند از نانو ساختارها، روش های ساخت و سنتز نانو ساختارها، روش ها و تجهیزات شناسایی و آنالیز، کاربردهای فناوری نانو و تجاری سازی فناوری نانو
آزمون مسابقه ملی نانو ستاد نانو جمعه، 27 اردیبهشت ماه سال آینده برگزار می شود.
معاونت علمی بسیج دانشجویی دانشگاه علوم دارویی دوازدهمین هم اندیشی نهادهای فعال ستاد نانو با رویکرد برنامه ریزی مسابقه ملی نانو و حمایت از پایان نامه ها را در دانشگاه علوم دارویی برگزار می کند.
برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت www.nano.ir مراجعه کنید.