آخرین اخبار:
کد خبر:۲۳۱۰۲۳
بزرگداشت آیت‌الله خوشوقت در دانشگاه شریف؛

روایت آقاتهرانی ازتوصیه‌های آیت‌الله‌خوشوقت برای انتخابات92

حدود یک ماه قبل خدمت آیت‌الله خوشوقت رسیدیم و در مورد ریاست جمهوری با ایشان به گفت‌وگو نشستیم ایشان گفتند ...

به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، عصر امروز مراسم بزرگداشتی برای استاد اخلاق تهران مرحوم آیت الله خوشوقت در مسجد دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.


 در ابتدای این برنامه حجت الاسلام آقا تهرانی به سخنرانی پرداخت.

 

متن سخنرانی حجت الاسلام آقا تهرانی به شرح ذیل است:


مرحوم آیت الله خوشوقت یکی از ویژگی‌هایش این بود که موحد به معنای واقعی بود زیرا او شاگرد علامه طباطبایی، امام خمینی(ره) و عرفای بزرگ دیگر بود ویژگی اصلی این عرفا این است که انسان را به خدا دعوت می‌کنند این مشکل اصلی ما است کسانی هستند ایمان دارند ولی موحد نیستند به گفتن هم ربطی ندارد کسی که شهادتین را بگوید در حد کف کار موحد است.


ولی به عمل انسان موحد می‌شود و گرنه انسان یک موجود سکولار خواهد بود.

 

همان که غرب می‌گوید، اگر می خواهید به کنیسه، کلیسا و یا حتی به مسجد برو اما متوجه باش که ساحت دینداری به ساحت اقتصاد و سیاست ربطی ندارد حتی برخی ساحت دین را از اخلاق جدا می‌کنند البته من به آنها حق می‌دهم در مسیحیت واقعاً این گونه است، مسیحیتی که ساخته و پرداخته کلیسا است، عرضه ورود به سیاست ندارد.


البته می‌دانیم که بعد از رنسانس این مطلب جدی‌تر شد اما برخی می‌خواهند همان را به ایران بیاورند، فکر می کنند اسلام همین گونه است در حالی که اصلاً اینطور نیست.


آیت الله خوشوقت اینگونه نبود ایشان در اکثر اوقات سکوت می‌کرد اما زمانی که بحث از سیاست می‌شد وارد عرصه می‌شد، حدود یک ماه قبل ما خدمت ایشان رسیدیم من اعتقاد دارم باید سیاست را نزد علماء عرضه کرد، علوم اجتماعی و علوم سیاست توانایی کاملی برای ورود به جامعه ندارند.


عالمان دینی اسلام را می‌شناسند و آنها هستند که می‌توانند راه را نشان دهند ما که خودمان می‌دانیم که به علوم انسانی نیازهای جامعه را نمی‌تواند برطرف کند، به هر حال ما خدمت ایشان رسیدیم و در مورد ریاست جمهوری با ایشان به گفت‌وگو نشستیم ایشان گفتند ما در سیاست مثل نماز دو گونه عمل داریم یک نوع آن ارکان است که اگر عمداً ترک شود، نماز باطل می‌شود.


نوع دیگر اعمال نیز واجبات عادی نماز است که اگر سهواً ترک شود، نماز باطل نمی‌شود و با یک سجده سهو نماز قبول می‌شود.


ارکان بحث سیاست را جدی بگیرید به خصوص در عرصه ریاست جمهوری این ارکان را مورد توجه قرار دهید این حرف برایم جالب بود برای همین به شما نیز گفتم ایشان گفتند رکن اول ولایت‌مداری است،ممکن است یک بار یا دو بار یک نفر اشتباه کند اما اگر کسی اشتباهات زیادی در عرصه ولایت‌پذیری انجام داد نمی‌شود توجیه کرد.


ما در نظام امامت و ولایت با دیگران فرق داریم، این تمایزها چیست، اول معنی خود ولایت را بگویند یکی از معانی آن نزدیکی و قرابت است (ولی) باید به ما نزدیک باشد باید مردمی بوده و وضع مردم را درک کند، معصومین نیز همین طور بودند، حضرت رسول(ص) بر مرکب‌های معمولی سوار می‌شد و بر روی زمین می‌نشست اما حکومت‌های سکولار اینگونه نیستند، معنای دیگر ولایت محبت و دوستی است، ولی دوست دارد جامعه هدایت شود و در این راه تلاش می‌کند اگر جامعه هدایت نشود او نیز اظهار ناراحتی می‌کند، اینگونه مسائل را حضرت آقا نیز دارند اما در سازمان‌های دموکراتیک اینگونه نیست.


سومین معنای ولایت کمک و یاری است شما در طول تمام سال‌های پس از انقلاب می‌بینید هر دولتی که می‌آمد و به مردم کمک می‌کرد آقا از آنها تشکر می‌کردند.


اما اگر قشر مستضعف سختی می‌کشید آقا بیش از هم ناراحت می‌شد، برخی می‌گویند اینکه آقا از خواص خواستند موضع‌گیری کنند اما آنها اجابت نکردند گناه نیست چرا گناه است، طبق سخن امیرالمومنین اجابت نکردن درخواست‌های ولی فقیه نیز گناه است.


دوستان من حواستان را جمع‌کنید که حرف‌های آقا را به نفع خودتان تفسیر نکنید.

 

 او جانشین ولی عصر است چرا کار را به جایی می‌رسانید که آقا بگوید هم خلاف شرع است و هم خلاف قانون است.


 ما اگر فردی به اینجا برسد از او نیز انتقاد می‌کنیم و شروع به توجیه نمی‌کنیم.


 دیگر معنایی ولایت رهبری و زعامت است مردم نیازمند امیر هستند، خواه خوب و خواه بد باشد، در یک مملکت نمی‌شود دو امیر داشت.

 باید توجه داشته باشد که اگر ولایت داشتید بقیه اعمالتان قبول است ملاک قبولی اعمالتان ولایت است.


آقای خوشوقت هم می‌گفت ولایت رکن است، همین است که آقا در نماز سه بار می‌گوید، ما جزء خیر از ایشان سراغ نداریم در نماز میت چنین چیزی معلوم نیست و آقا در رابطه با ایشان این کار را انجام دادند.


 خدا را شکر که آقا هستند، خدا را شکر که جوانان دو سه نسل قبل بودند و دور امام را گرفتند، جوانان دو و سه نسل قبل از ما دور امام را گرفتند که ما الان دور آقا را گرفته‌ایم باید از آنها تشکر کنیم، آنها زحمت‌ها کشیده‌اند و کتک‌ها خورده‌اند، یک توصیه به شما می‌کنم سختی‌های آینده و همچنین خودتان را با آقا تنظیم کنید.


 رئیس جمهورها و شخصیت‌ها شما را نگیرد و فقط با آقا خودتان را تنظیم کنید، یک بار خدمت آیت الله خوشوقت در مسجد بودیم مردم از ایشان خواستند که صحبت کنند اما ایشان استنکاف کردند و از من خواستند که صحبت کند من هم دیدم ادب این است که خواسته ایشان را زمین نگذارم بنابراین گفتم من همان چیزی را می‌گویم که می‌دانم آیت الله خوشوقت همواره می‌گفتند و آن هم این است که تقوا را در همه سطوح مراعات کنید.

 

یک نفر پرسید چگونه می‌توانیم چنین تقوایی را رعایت کنیم، من گفتم: شما تقوا را رعایت کنید خواهید فهمید چگونه تقوای سطح بالاتر را می‌توانید رعایت کنید آن سطح تقوا را هم اگر رعایت کنید سطوح بعدی تقوا را نیز به همین شکل خواهید فهمید، می‌دانیم که تقوا هفت سطح دارد، در هر چیزی از اخلاق گرفته تا سیاست تقوا داشته باشید.

 

لازم به ذکر است، مراسم بزرگداشت آیت الله خوشوقت با حضور حجت الاسلام آقا تهرانی، حجت الاسلام پناهیان، آیت الله مصباح یزدی و جمعی از علاقه‌مندان ایشان درمسجد دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.   

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار