یک آسیبشناس اجتماعی:
سهچهارم آسیبهای چهارشنبهسوری از چشم و دست است
یک آسیبشناس اجتماعی با بیان اینکه 74 درصد آسیبهای چهارشنبهسوری در ناحیه چشم و دست است، گفت: سوختگیهای شدید ...
دکتر مجید ابهری در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، گفت: متاسفانه وقتی که سازمانهای متولی الگوهای اصولی برای برگزاری مراسم چهارشنبهسوری ارائه ندهند، به خاطر نیاز نوجوانان و جوانان به نشاط، آنها به دنبال یافتن الگویی برای ابراز هیجانهای خود میگردند؛ در آن صورت چهارشنبهسوری از یک آیین سنتی و آرام به یک میدان جنگ تبدیل میشود.
وی با بیان اینکه برخی محلات در چهارشنبه آخر سال به میدان جنگ تبدیل میشود، گفت: این گونه رفتارهای پرخطر هم برای جوانان شرکتکننده و هم برای عابرانی که هیچگونه دخالتی در این مراسم ندارند، زیانآور است.
این متخصص علوم رفتاری با بیان اینکه 74 درصد آسیبهای این روز در ناحیه چشم و دست است، اظهار داشت: سوختگیهای شدید، قطع انگشتان دست و از دست دادن قدرت بینایی از دیگر عوارض رفتارهای پرخطر شب چهارشنبهسوری است.
وی همچنین گفت: متاسفانه برخی افراد با پرتاب ظروف خالی اسپری و حتی کپسولهای گاز به داخل آتش باعث ایجاد انفجارها و صداهای مهیبی میشوند.
ابهری با تاکید بر لزوم تغییر الگوهای رفتاری در برگزاری آیینهای سنتی گفت: متاسفانه این روزها چهارشنبهسوری از یک آیین سنتی به یک مراسم خطرآفرینی تبدیل شده است.
استاد دانشگاه شهید بهشتی در ادامه تاکید کرد: والدین و نهادهای فرهنگی و رسانهها باید با زنده کردن مراسمی مثل قاشقزنی و دیدوبازدیدهای شب چهارشنبهسوری به دنبال احیای سنتهای اصیل ایرانیمان باشند.
وی با تاکید بر رسالت سنگین رسانهها در زنده کردن آیینهای سنتی گفت: برخوردهای پلیسی و بازدارنده هیچ تاثیری در کاهش یا افزایش رفتارهای پرخطر ندارد.
ابهری در پایان خاطرنشان کرد: به جای برخوردهای پلیسی باید مراکزی برای برگزاری مراسم چهارشنبهسوری تعیین، و این مراسم به شکل محلهمحور و با حضور خانوادهها برگزار شود.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.